powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Ν. Προποντίδα: Δήμαρχος Ιορδανίδης Ελάχιστα έσοδα από τον αιγιαλό


Για ψίχουλα επινοικιάστηκε ο αιγιαλός για beach bar στον δήμο Προποντίδας, αποκάλυψε στο ΡΘ ο δήμαρχος Δαμιανός Ιορδανίδης.
Για το 2013 ο δήμος εισέπραξε μόλις 86.000 ευρώ- Στο 1 εκ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της ΚΕΔ(κτηματική εταιρεία του δημοσίου), στην οποία ανήκει ο αιγιαλός.
Σύμφωνα βέβαια με τον δήμαρχο το κόστος για την ενοικίαση αιγιαλού στην Προποντίδα είναι στα 10 ευρώ το τ.μ. κατά μέσο όρο, χαμηλότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Χαλκιδικής. και αυτό έγινε στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής.
 Πωλητήριο... όπου σκάει το κύμα- Κορυφώνονται οι αντιδράσεις-
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που επιχειρεί να
περάσει η κυβέρνηση εν μέσω καλοκαιριού.
Αποκαλυπτικά τα όσα είπε στο ΡΘ ο Γιώργος Χασιώτης, νομικός σύμβουλος του παγκόσμιου ταμείου για την φύση.
Αλλάζει ο ορισμός του αιγιαλού με αποτέλεσμα να περιορίζεται η έκταση των παραλιών και προωθείται ευρύτατη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό και στις παραλίες.
Για πρώτη φορά , όπως είπε ο κ. Χασιώτης, προβλέπεται επιχωμάτωση της θάλασσας και η έκταση που προκύπτει από αυτήν την μετατροπή δεν θα είναι κοινόχρηστη.
Για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός ξενοδοχείου, προβλέπεται η επιχωμάτωση 5 μέτρων για κάθε κλίνη, δηλαδή για ένα ξενοδοχείο με 300 κλίνες η επιχωμάτωση θα είναι 300 επί 5!
 Ο κ. Χασιώτης εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.
 «Τα μνημονιακά κείμενα ζητάνε νόμο για αιγιαλό και παραλία...Δεν λένε στην χώρα ούτε να μειώσει την παραλία ούτε να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα....Οι δανειστές ζητάνε κάτι γενικόλογα κι εμείς βιαζόμαστε να εξειδικεύσουμε», ανέφερε στο ΡΘ.
http://www.rthess.gr