powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ερώτηση του Δριβελέγκα για την ΕΡΤ3. Την κλείσανε και τώρα διαμαρτύρεται γιατί η κυβέρνησή του, άφησε την βόρεια Ελλάδα χωρίς κρατικό, προπαγανδιστικό κανάλι ενημέρωσης.

Ο κ. Δριβελέγκας , που ευθύνεται και αυτός  για το μαύρο στην ΕΤ3, τώρα διαμαρτύρεται γιατί οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού του, στην έκθεση θεσσαλονίκης ,  για δεύτερο εθνικό κανάλι στην πόλη ήταν μπαρούφες. Βέβαια εχει δίκαιο, ενοχλείται απο την ertopen και θέλει ένα κανάλι που θα προβάλει την κυβέρνηση στην Β.Ελλάδα.
Τα αγαπημένα του πανελλαδικά κανάλια των καναλαρχών της διαπλοκής και η ΝΕΡΙΤ δεν ασχολούνται με τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιφέρειας,   έρχονται και εκλογές.
ΕΡΩΤΗΣΗ
 Προς : Την κα Υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ και Μέσων Ενημέρωσης
Θέμα : « Λειτουργία εθνικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού με έδρα τη Θεσ/νίκη »
κα. Υφυπουργέ

    Μήνες τώρα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ3 και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες η κατάσταση παραμένει αδιέξοδη. Ο Πρωθυπουργός, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Μαίου 2014, είχε εξαγγείλει τη δημιουργία του δεύτερου εθνικού καναλιού με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στην ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ αναφέρθηκε απλώς στην παραγωγή προγράμματος, δηλ. ένα ανταποκριτικό γραφείο. Οι αντιφατικές αυτές δηλώσεις εντείνουν το αδιέξοδο και τη σύγχυση.  Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα με την παραπομπή του θέματος, αορίστως στο μέλλον, να στερείται το τηλεοπτικό της κανάλι και τη φωνή της. Η καθυστέρηση οδηγεί στην απαξίωση υποδομών, ενώ προκύπτει μεγάλο αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα για την πόλη και τους ανθρώπους της. Στο νευραλγικό εθνικά χώρο της Βόρειας Ελλάδας, άνθρωποι, ιδέες, επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες αναζητούν επειγόντως διέξοδο από αυτήν την πρωτοφανή εσωστρέφεια.
           Επειδή σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, απομακρύνεται η προοπτική ενός ισχυρού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού πυλώνα στη βόρεια Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που θα καλύπτει το σύνολο της περιφέρειας της χώρας και θα αναδεικνύει κάθε δράση και ιδέα του εθνικού περιφερειακού γίγνεσθαι,
Σας ερωτώ
           Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία εθνικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού ενημέρωσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που θα λειτουργεί και ως αντίβαρο στην ιδιωτική ενημέρωση, ή όχι ;

Αθήνα 4/11/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Δριβελέγκας Ιωάννης