powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ο Ν. Μαστοράκης διαμαρτυρήθηκε στον Πρετεντέρη για την «Ανατροπή» με τους μαθητές

Άλλη φορά να προσέχει ο Πρετεντέρης  ποιους καλεί στην εκπομπή του. Μια χαρά τα πάει με τους πολιτικούς. Τους αιφνιδιάζει με τις ερωτήσεις του. Αυτοί πέφτουν κάτω ξεροί και συνεχίζει ακάθεκτη η «Ανατροπή» δέκα - δεκαπέντε χρόνια τώρα. Τι το 'θελε αυτό χθες το βράδυ με τους δύο μαθητές: την Ιωάννα και τον Ευθύμη, τον «Υποκινητή του facebook» για τις καταλήψεις στα σχολεία; Έμπλεξε άσχημα.
Καταρχήν δεν ήξερε τη γλώσσα τους. Τι σημαίνει πχ «έκατσε». Και συνέχεια τους ρωτούσε τι εννοεί.  Βγήκε κύριε Πρετεντέρη το λεξικό της Ακαδημίας με τις νέες λέξεις της
καθομιλουμένης. Πάρ' το να διαβάσεις αφού έχεις τέτοιο θέμα, να μάθεις τα βασικά! 
Ο Πρετεντέρης θυμήθηκε ότι είναι δημοσιογράφος και έκανε σκληρές ερωτήσεις στους μαθητές. Πιο σκληρές κι από αυτές που κάνει στον Σαμαρά.
Μόνο προβολέα δεν έριχνε στα μάτια των μαθητών που μίλούσαν ότι έχουμε «χούντα» και βέβαια πήραν κατάλληλη απάντηση. Την εποχή της χούντας ο Πρετέντερης ήταν μαθητής και ήταν άγρια η κατάσταση. Δεν είπε ότι έκανε αντίσταση. 
Οι μαθητές απάντησαν ότι τώρα είναι χειρότερα κι έπεσε το μικρόφωνο του Φορτσάκη. Όμως έδειξε την κλάση του ο Άδωνις που έσκυψε,  το μάζεψε και το έβαλε πάλι στον πρύτανη κερδίζοντας τα εύσημα του παρουσιαστή. 
Εννοείται ότι το twitter πήρε φωτιά. Την άναψε το «Πάμε Λουκέτο» που στο δευτερόλεπτο κατάλαβε τι γινόταν (σεμνότητα, ε;).
Κι έγραψε: 
• Ο Πρετεντέρης θυμήθηκε ότι είναι δημοσιογράφος και κάνει άγριες ερωτήσεις στους 2 μαθητές. Αστράφτει το μάτι του. 
 
• Την πάτησε ο Μπουμπούκος με τους δύο μαθητές. Νόμισε ότι μιλάει με τον Αυτιά. 

• Που βρέθηκε αυτός ο υφυπουργός Παιδείας; Δεν ήταν κάτι σαν μόριό  τού Λοβέρδου, αλλά τεταρτημόριο.
• Την Τράπεζα Θεμάτων την έχει και αυτή ο Σάλλας; 
Άρχισαν να με βρίζουν όχι γι αυτά που γράφω, αλλά ότι κάθομαι και βλέπω το Mega και τον Πρετεντέρη και καλά να πάθω. Έκλεισα τη συσκευή με την αίσθηση ότι παρακολούθησα μια συλλεκτική εκπομπή. Σαν την άλλη την αξέχαστη, μιας άλλης εποχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της Ανατροπής τηλεφώνησε ο Νίκος Μαστοράκης στον Γιάννη Πρετεντέρη και διαμαρτυρήθηκε για το ύφος της εκπομπής και ότι του κλέβει τις ιδέες.