powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Δημ. Βαρνάβας: Στο "κόκκινο" οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων καθώς ήδη έχουν «απορροφηθεί» τα σχετικά κονδύλια. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας,«αυτή τη στιγμή οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι στο μηδέν δηλαδή για να μπορέσουν να βγάλουν μέχρι τέλος της χρονιάς τους προϋπολογισμούς τους τα νοσοκομεία είναι αδύνατον. Μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά, ο κ. Βαρνάβας εκτίμησε ότι «αν ο κ. Βορίδης υλοποιήσει όλα όσα είπε και περικόψει άλλα 160 εκατομμύρια ευρώ από τα λειτουργικά των νοσοκομείων», τότε το νοσοκομεία θα «αντέξουν»μέχρι την άνοιξη, κάνοντας λόγο για «σχέδιο να
στραγγαλίσουν κυριολεκτικά τα νοσοκομεία».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, τα νοσοκομεία ήδη παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις, δεν μπορούν «να αγοραστούν φάρμακα, υγειονομικό υλικό, δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων προς τρίτους». Ενδεικτικά ανέφερε ότι στους γιατρούς υπάρχουν απλήρωτες εφημερίες από το 2012. 
Αναφερόμενος στην πρόταση του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου περί εθελοντικής εργασίας στην εκπαίδευση, ο κ. Βαρνάβας σχολίασε: «τώρα ο κ. Λοβέρδος ασχολείται με άλλα καθήκοντα  και θέλει να ανοίξει καινούργια ζητήματα, δηλαδή την εθελοντική εργασία. Ο ίδιος  βέβαια δεν είναι εθελοντής , είναι επαγγελματίας πολιτικός».