powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Δράσεις που θεωρούν ότι κατά προτεραιότητα θα έπρεπε να ενταχθούν στον σχεδιασμό, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κασσάνδρας.

Απόσπασμα από το Πρακτικό 1 της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κασσάνδρας
 Ο Πρόεδρος κ. Κοντός Θωμάς (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών) ζήτησε από τους συμβούλους να τοποθετηθούν για τις δράσεις που θεωρούν ότι κατά προτεραιότητα θα έπρεπε να ενταχθούν στον σχεδιασμό του Δήμου Κασσάνδρας.
 - Ο κ. Λάμπρου Δημήτριος ( Εμπορικός Σύλλογος Πολυχρόνου)  Ζητά την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που διενεργείται από τσιγγάνους και αφρικανούς που πουλάνε λαθραία εμπορεύματα. Αφήνουν τόνους σκουπίδια και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης. Θεωρεί ότι η εικόνα αυτή εκθέτει τον τουρισμό και πλήττει τους εμπόρους. Χρειάζεται αστυνόμευση και έλεγχος. Θέτει θέμα για τη μεταγραφή της
σχολικής περιουσίας Πολυχρόνου στο Υποθηκοφυλάκειο.

- Ο κ. Σαμαράς Ιωάννης (Κυνηγετικός Σύλλογος Κασσάνδρας) θέτει θέμα επισκευής του Πυροφυλακείου Κασσάνδρας και κατασκευής θέσεων κάδων επί του οδικού δικτύου. Επίσης ζητά την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών στα Λουτρά.

- Ο κ. Παπανικολάου Δημήτριος θέτει θέμα διάνοιξης αντιπυρρικών ζωνών και συντήρησης των αγροτικών δρόμων.

- Η κ. Τσιάλα Στέλλα (Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κασσάνδρειας) τονίζει την ανάγκη επέκτασης του Γυμνασίου –Λυκείου Κασσάνδρειας.

- Ο κ. Μαλανδρής Χαρίλαος (Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυχρόνου) προτείνει όσον αφορά τον έλεγχο του παραεμπορίου να ζητήσει ο Δήμαρχος την ενίσχυση του Αστυνομικού τμήματος το καλοκαίρι, εφόσον έχει καταργηθεί η Δημοτική αστυνομία.
Στη συνέχεια προτείνει την αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης ΜΑΥΡΟΜΠΑΡΑ και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου –βάσει μελέτης- και σε συνεργασία με το Δασαρχείο. Επίσης ζητά τη συνταξη μελέτης –σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο- για την προστασία της χελώνας της λίμνης.

  Ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Φούρκας, αναφέρει ότι σε πολλά σημεία του ρέματος Κασσανδρινού –Φούρκας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στην παραλία Φούρκας μετά τη γέφυρα και σον Αγ. Κων/νο.
Επίσης ζητά την αποκατάσταση του νεκροταφείου Φούρκας και τη νομιμοποίηση του σχολείου Φούρκας.

  Η κ. Καραθανάση Μαρία (Σύλλογος Γυναικών Αφύτου) επισημαίνει την ανάγκη λήψης μέτρων για τη στάθμευση οχημάτων στην Άφυτο, την ανάγκη για επέκταση και πραγματική λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης, την ανάγκη λήψης μέτρων για την εξοικονόμηση νερού στη χερσόνησο, όπως ενημέρωση καταναλωτών μέσω λογαριασμών κλπ.
 Ο Κ. Ραπτόπουλος Αθανάσιος (Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάνδρας) αφού αναφέρει ότι η λύση για την εξοικονόμηση νερού είναι το υδρόμετρο με προπληρωμένη κάρτα, τονίζει
Να τοποθετηθεί κάγκελο στον πεζόδρομο Ποσειδίου
Να γίνει πεζόδρομος από Ποσείδι έως κάμπιγκ
Να αξιοποιηθεί ο Ναός του Ποσειδώνα και να γίνει επισκέψιμος
Να αναδειχθεί ο περιβάλλων χώρος του ναού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τους ξενοδόχους της περιοχής.
Να ολοκληρωθεί το κοινοτικό κατάστημα Καλάνδρας
 Ο κ. Θωμασούλης Γεώργιος (Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων –Διαμερισμάτων ΑΜΜΩΝ ΖΕΥΣ) αναφέρει
Όσον αφορά το παραεμπόριο, σε περυσινή συνάντηση επί του θέματος με πρωτοβουλία του Δήμου, αποφασίσθηκε η σύσταση μικτού κλιμακίου Αστυνομίας- Τμήματος Εμπορίου-ΣΔΟΕ κλπ στην Ποτίδαια για να σταματήσει ή να ελεγχθεί η έλευση των παραεμπόρων .
Όσον αφορά τους τσιγγάνους αναφέρει ότι κάθε βράδυ γίνονται φασαρίες στο Δημοτικό πάρκιγκ Καλλιθέας όπου κατασκηνώνουν και έτσι έχει καταργηθεί και η χρήση του πάρκιγκ. Επιπλέον οι τσιγγάνοι δεν έχουν άδειες πωλητών.
Όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού και την προσέλκυση ποιοτικών τουριστών, προτείνει την αναβάθμιση του Λιμένα Ν. Σκιώνης ή κάποιου άλλου λιμένα ώστε να εκμεταλλευθούμε την έλευση κρουαζερόπλοιων που από το επόμενο έτος θα έρχονται στο Πόρτο Καρράς.
Επίσης προτείνει να εξευρεθεί μέρος –π.χ. Γλαρόκαβος – κατάλληλο για προσθαλάσσωση υδροπλάνων ώστε να εκμεταλλευτούμε και αυτή τη μορφή τουρισμού, ενώ θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αναπτυχθούν και άλλες μορφές τουρισμού (ιαματικός κλπ.)
Ακόμη, πρέπει να γίνουν αμμοκράτες για την προστασία των ακτών από τη διάβρωση, καθώς και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων (Μένδη, Σωλήνα, Ιερό Άμμωνα Δία) και οικολογική αξιοποίησή τους. 

Στην Κασσάνδρεια σήμερα την 21 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό κατάστημα Κασσάνδρειας, ύστερα από την 22761/10-10-2014 Πρόσκληση του Προέδρου που δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους συμβούλους , σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Κοντός Θωμάς (Πρόεδρος Ε.Δ.), Λάμπρου Δημήτριος, Μαλανδρής Χαρίλαος, Βακαντής Ιωάννης, Ραπτόπουλος Αθανάσιος, Θωμασούλης Γεώργιος, Σαρίκας Βασίλειος, Αμοιρίδης Δημήτριος, Καραθανάση Μαρία, Γκαζέπης Χρήστος, Παπανικολάου Δημήτριος, Σαμαράς Ιωάννης, Παρμάκη Αθηνά, Καραγιώργης Νικόλαος, Τσελεπής Λουκάς, Γκανηγιάννης Ηλίας, Πέγιου Θεοδώρα, Τσιάλα Στέλλα, Κώνστας Αθανάσιος, Κύρλας Νικόλαος, Παπαρούλιας Δημήτριος

ΑΠΟΝΤΕΣ
Παπαστεφάνου Μαργαρίτης, Συκιώτης Κων/νος, Καραγιάννης Ιωάννης, Καραγιώργος Κων/νος, Κώστογλου Γεώργιος, Μανιάτης Νίκος, Νάκος Δημήτριος, Περιστεριανός Γιώργος, Πετεινάρης Κων/νος, Ρούμκος Σταύρος, Μαλλής Παύλος, Πετρίδης Χρήστος, Πόππης Κων/νος, Καραγιάννη Μαίρη, Μπιλίμης Αντώνιος, Λειβαδιώτης Αναστάσιος, Αλεξός Κων/νος, Πορταρινού Στέλλα, Μιχαηλίδης Πέτρος.
  Ο πρόεδρος αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι επί συνόλου 38 μελών παράστησαν 20, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Για την τήρηση των Πρακτικών ορίζεται ο δημοτικός υπάλληλος Πρασσάς Μιχαήλ.