powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Στο πειθαρχικό οι απεργοσπάστες της ΕΣΗΕΑ των ενημερωτικών ιστοσελίδων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μεικτό Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με αφορμή την απεργία στα ΜΜΕ και την απεργοσπαστική στάση μερίδας ιστοσελίδων.
«Για άλλη μια φορά κατά την διάρκεια γενικής απεργίας του κλάδου παρατηρήθηκε το φαινόμενο, αρκετά ενημερωτικά μέσα του ηλεκτρονικού τύπου (sites) να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, μη σεβόμενα τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας» αναφέρει εισαγωγικά το Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Το Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α αναφέρει μεταξύ άλλων πως «επισκέφθηκε ενδεικτικά 4 ηλεκτρονικά ενημερωτικά μέσα, ως μια πρώτη κίνηση δημιουργίας διαύλου και σταθερής
επαφής με τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά. Βρεθήκαμε στα iefimerida, newsit, e-nikos, newsbeast» μάλιστα στο τελευταίο δεν τους επετράπη η είσοδος στον εργασιακό χώρο και ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή του ομίλου, Βίκτωρα Μοντζέλι, ότι η ιδιοκτησία δεν επιτρέπει την παρουσία μας στον χώρο εργασίας.
«Ενημερώσαμε τους συναδέλφους, ότι ακόμα και ως μη μέλη, έχουν το δικαίωμα στην απεργία και πώς βάσει πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων,δικαιούνται σύμβαση συντάκτη και ασφάλιση στο ΕΤΑΜ-ΜΜΕ» σημειώνει το Μεικτό Συμβούλιο.
Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ πρόκειται να παραπεμφθούν ξανά οι υπεύθυνοι δημοσιογράφοι των εξής απεργοσπαστικών ιστοσελίδων:
protothema.gr 
zougla.gr 
huffingtonpost.gr 
skai.gr 
star.gr 
antenna.gr 
ethnos.gr 
imerisia.gr 
iefimerida.gr 
enikos.gr 
kontranews.gr 
tlife.gr 
newsit.gr 
newsbomb.gr 
newsbeast.gr 
thetoc.gr 
capital.gr
euro2day.gr
axiaplus.gr 
nooz.gr
bankingnews.gr 
matrix24.gr
koolnews.gr 
parapolitika.gr 
onsports.gr
newpost.gr 
lifo.gr 
athensvoice.gr 
makeleio.gr 
defencenet.gr
kathimerini.gr
e-typos.gr