powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Νέα κόντρα Μπουτάρη – Καλαφάτη για τα έργα του Μετρό

“Μόνοι υπαίτιοι για την καθυστέρηση στο έργο του Μετρό…είναι όσοι είχαν την εξουσία και την ευθύνη να πάρουν σωστές αποφάσεις, να διαχειρισθούν με διαφάνεια και χρηστότητα το δημόσιο χρήμα και να προστατεύσουν τον πλούτο της χώρας, αλλά δεν το έκαναν”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.
Τονίζεται ότι η προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ για ακύρωση της «απόφασης Παναγιωτόπουλου» (Ιούνιος 2014) δεν
εμποδίζει με κανέναν τρόπο την εκτέλεση εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά μόνο είναι η άκριτη και βεβιασμένη απόσπαση των αρχαιοτήτων.
Για την τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, διευκρινίζεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είχε επισημάνει ότι εφόσον από τη γνωμοδότηση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα προκύψει ότι η μη απόσπαση των αρχαιοτήτων κατά την κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου δεν είναι εφικτή, μεταξύ άλλων και εξαιτίας κόστους και χρόνου των σχετικών εργασιών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα επιμείνει σ’ αυτό το ενδεχόμενο, θα εξακολουθήσει όμως να μοχθεί για τη διάσωση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και για την ενότητα του αρχαιολογικού χώρου της πόλης, μέσα από τις νόμιμες και επιβεβλημένες τεχνικά διαδικασίες.
Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει απορία για την υιοθέτηση από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, Σταύρο Καλαφάτη “της συκοφαντικής άποψης ότι η προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης, που εκφράζει το κοινό αίσθημα των Θεσσαλονικέων, να περισώσει τον πλούτο του Σταθμού Βενιζέλου προς όφελος της πόλης και του μέλλοντός της είναι η αιτία της απαράδεκτης καθυστέρησης του έργου”. “Θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα. Άλλωστε, η έως σήμερα σιωπή του περί του θέματος, παρά τη θέση ευθύνης που είχε στο ΥΠΕΚΑ, λέει πολλά”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Στην απάντηση του ο κ. Καλαφάτης κάνει λόγο για αφωνία του κ. Μπουτάρη “σε σχέση με την πρόταση ευθύνης που εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει για ειδική συνεδρίαση στο δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και στην ειδική επιτροπή της Βουλής, με στόχο όλοι οι θεσμικά εμπλεκόμενοι φορείς να βρεθούν ενώπιος-ενωπίω κι απέναντι στο πρόβλημα”. Προσθέτει, δε, ότι την αρμοδιότητα για το θέμα του μετρό, την έχει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και όχι το ΥΠΕΚΑ.
ΑΠΕ
ανάρτηση www.aftodioikisi.gr