powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ από τον Βορίδη

«Θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ως απάντηση στην παραίτηση με αιχμές του Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ υπέβαλε τη Δευτέρα στον υπουργό Υγείας ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Ωστόσο, η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή από τον Μάκη Βορίδη.

Με μια λιτή ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Η υποβληθείσα παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, δεν γίνεται δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Ο κ. Παπαγιαννίδης θα συνεχίσει να
ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά».
Αφορμή για την υποβολή της παραίτησης στάθηκε η αδυναμία άφιξης ασθενοφόρου στον Αγιο Κωνσταντίνο Σάμου, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, για να παραλάβει τον τραυματισμένο σε τροχαίο 34χρονο Νίκο Κλώθο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος έχασε τελικά τη ζωή του, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.
Κι αυτό με ασθενοφόρο του Στρατού, καθώς την ώρα εκείνη το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νησί ήταν σε άλλη διακομιδή.
Τώρα, ο κ. Παπαγιαννίδης ζητά συγγνώμη προσωπικά από την οικογένεια του εκλιπόντος και σημειώνει ότι με την παραίτησή του ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα.
Επικαλείται δε πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων στο έργο του.