powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Ακίνητα των γνωστών επιχειρηματιών βγαίνουν στο σφυρί για χρέη προς το Δημόσιο

Εφτασε η ώρα του πλειστηριασμού για τα ακίνητα μεγαλοοφειλετών που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 300.000 ευρώ, αφού η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα ανέβασε στη σελίδα με τα προγράμματα των πλειστηριασμών.
Συγκεκριμένα, στο www.publicrevenue.gr όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μάθουν τα πάντα για το είδος του ακινήτου, περιγραφή αυτού, τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.
Ενα και στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής Κατασκευαστικής Εταιρείας με έδρα Θεσσαλονίκη
 ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΜΕ ΑΡ. 3Γ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 124,77 τμ & 33,33% ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 4.019,22 τμΚατηγορία: Μονοκατοικία
Ημ/νία Πλειστ/σμού : Νοέμ. 26, 2014, 4 μμ.
Τόπος Πλειστ/σμού : ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΑΣ
Θέση: ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΘΕΣΗ "ΑΜΠΑΡΙΤΣΑ" ή "ΞΥΡΟΒΡΗΣΗ" ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. 3
Έκταση: ΚΑΤΟΙΚΙΑ 124,77 τμ & 33,33% ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 4.019,22 τμ
Τιμή 1ης προσφοράς: 200.000,0 €
Ανάμεσα στα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι και της εταιρείας ένδυσης του Αντώνη Καρούζου, Η συνολική επιφάνεια των διαμερισμάτων είναι 605 τετραγωνικά και η τιμή εκκίνησης
για όλες τις σχετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι αθροιστικά 4.168.000 ευρώ. 
Επίσης, μεταξύ των περιπτώσεων που ξεχωρίζουν είναι αυτή όπου η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης προχωρά σε πλειστηριασμό διαμερίσματος του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, εμβαδού 163 τ.μ., στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, στον έβδομο όροφο με τιμή εκκίνησης τις 600.000 ευρώ.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η πρώτη τιμή για τον πλειστηριασμό δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την αντικειμενική τιμή του ακινήτου, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβλήματα λόγω του ύψους των τιμών αυτών.
Το καθεστώς αυτό πρόκειται να αλλάξει, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται υπόψη τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής και αν δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον, το 50% αυτής.