powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Προκήρυξη Διεθνούς διαγωνισμού, στην επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης με Δημόσιο για το ανοικτό κολυμβητήριο της Ν. Προποντίδας

Περιληπτικά: Χρόνος κατασκευής, τεχνικές προδιαγραφές συντήρηση κ.λ.π. 
Η προκήρυξη (Α' Φάση) αναφέρεται στην επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης με Σύμπραξη Δημοσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και βαριά συντήρηση της 1ης Ομάδας αθλητικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνει 4 ανοικτά κολυμβητήρια και δυο (2) κλειστά μεταλλικά γυμναστήρια, για χρονικό διάστημα 20 έτη, από τη θέση σε ισχύ της Σύμβασης Σύμπραξης.

Κολυμβητήρια Ανοικτά
Ανοιχτό Κολυμβητήριο Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής
Ανοιχτό Κολυμβητήριο Δήμου Καστοριάς
Ανοιχτό Κολυμβητήριο Δήμου Κοζάνης
Ανοιχτό Κολυμβητήριο Δήμου Ηγουμενίτσας
Κλειστά Γυμναστήρια

Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Σαμοθράκης
Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Καστοριάς
Άρθρο 3: Προϋπολογισμός – Χρηματοδότηση
3.1. Το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος του συνόλου του έργου της 1ης Ομάδας αθλητικών εγκαταστάσεων (τέσσερα ανοικτά κολυμβητήρια και δυο κλειστά μεταλλικά γυμναστήρια) σε καθαρή παρούσα αξία, των πληρωμών διαθεσιμότητας που θα καταβάλει η Αναθέτουσα Αρχή στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) ανέρχεται για το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων σε επτά εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ευρώ (7.200.000,00 €), πλέον ΦΠΑ.

Άρθρο 12: Χρόνος και τρόπος υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος

12.1. Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία, οι Ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, με τρόπο σύμφωνο με τις απαιτήσεις της παρούσας, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 26-11-2014 και ώρα 12:00 π.μ. Φάκελοι, που τυχόν υποβάλλονται εκπρόθεσμα, απορρίπτονται ως απαράδεκτοι.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

Τεύχος Περιγραφής Έργου
Α’ Φάσης Διαδικασίας Ανάθεσης

Το παρόν τεύχος αφορά στην υλοποίηση της 1ης Ομάδας αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα τη μελέτη, κατασκευή και βαριά συντήρηση τεσσάρων (4) ανοικτών κολυμβητηρίων και δυο (2) κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων.
Το κάθε ανοιχτό κολυμβητήριο περιλαμβάνει:
1. Κολυμβητική δεξαμενή (κολύμβησης – υδατοσφαίρισης) διαστάσεων 15,50μ.x25,03 μ.
2. Κτίριο Αποδυτηρίων, το οποίο περιλαμβάνει: 2 μονάδες αποδυτηρίων αθλητών – ΑμεΑ, γραφείο, ιατρείο, χώρους κοινού (υποδοχή, αναμονή, wc), κυλικείο και αποθήκη.
3. Υπόγειο κτίριο Η/Μ εγκαταστάσεων, το οποίο περιλαμβάνει: δεξαμενή καυσίμων, λεβητοστάσιο, χώρο χλωρίωσης, αποθήκη, γραφείο συντηρητή, δεξαμενή εξισορρόπησης, υδροστάσιο και περιμετρικό μηχανοδιάδρομο κολυμβητικής δεξαμενής.
4. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου (κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων περίφραξης, αντιστήριξης, προσβάσεων κλπ).
Ο ανάδοχος του έργου (Ιδιωτικός Φορέας) θα αναλάβει για είκοσι έτη την κατασκευή και τη συντήρηση των τεσσάρων (4) ανοικτών κολυμβητηρίων και δυο (2) κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων (δύο έτη κατασκευή και δεκαοκτώ έτη συντήρηση). Συγκεκριμένα, θα αναλάβει, εντός δύο ετών να ολοκληρώσει: τη μελέτη εφαρμογής του έργου, την έκδοση των αδειών δόμησης για όλα τα οικόπεδα, καθώς και των υπόλοιπων απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, την κατασκευή του έργου και την προμήθεια και τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού, όπως περιγράφεται στις τυποποιημένες μελέτες. Επίσης θα αναλάβει για τα υπόλοιπα δεκαοκτώ χρόνια την αντικατάσταση του σταθερού εξοπλισμού λόγω συνήθους φθοράς ή ανάγκης εκσυγχρονισμού καθώς και τη βαριά συντήρηση του έργου. Η βαριά συντήρηση περιλαμβάνει εργασίες αντικατάστασης, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης στοιχείων του κολυμβητηρίου-γυμναστηρίου τα οποία δεν επιδέχονται περαιτέρω τακτική συντήρηση για διαφόρους λόγους, όπως:
έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους λόγω συνήθους φθοράς
έχουν ξεπεραστεί τεχνολογικά και δεν υποστηρίζονται πλέον με ανταλλακτικά
επιβάλλεται η αντικατάσταση λόγω αλλαγών στην νομοθεσία/κανονισμούς
η συχνότητα της τακτικής συντήρησης είναι οικονομικά ασύμφορη.
Στη βαριά συντήρηση όσον αφορά το Κολυμβητήριο περιλαμβάνονται επίσης η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της δεξαμενής, η συντήρηση της ίδιας της δεξαμενής (πιθανά προβλήματα στεγάνωσης κ.λ.π.), η συντήρηση των συστημάτων ψύξης-θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, και ηλεκτροφωτισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και οτιδήποτε άλλο εκφεύγει της τακτικής συντήρησης.

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να κατασκευάσει τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, την περίφραξή του καθώς και τους προβλεπόμενους στην μελέτη χώρους στάθμευσης οι οποίοι είναι αναγκαίο για την λειτουργία του Γυμναστηρίου ή του Κολυμβητηρίου.


Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του έργου, θα ανατεθεί στους δήμους η εκπόνηση τεκμηριωμένων επιχειρησιακών σχεδίων λειτουργίας των εγκαταστάσεων, προκειμένου να προκύψουν τα στοιχεία εκείνα, που θα οδηγήσουν στην επιλογή βέλτιστου σχήματος λειτουργίας. Οι δήμοι θα αναλάβουν επίσης την καθαριότητα και φύλαξη των χώρων, την αντικατάσταση του κινητού εξοπλισμού λόγω συνήθους φθοράς ή ανάγκης εκσυγχρονισμού του, την αντικατάσταση του κινητού ή σταθερού εξοπλισμού λόγω κακής χρήσης ή φθοράς που έχει προκληθεί σκόπιμα από τους χρήστες, καθώς και την τακτική/προληπτική συντήρηση του έργου. Η τακτική/προληπτική συντήρηση περιλαμβάνει τα εξής: τακτική συντήρηση δομικών στοιχείων, ελαιοχρωματισμοί, συντήρηση περιβάλλοντος χώρου (περιφράξεις, πράσινο, πλακοστρώσεις κλπ.), συντήρηση Η/Μ εγκαταστάσεων, συντήρηση λοιπών εγκαταστάσεων, όπως αποχέτευσης, ύδρευσης, κλιματισμού, ηλεκτρολογικών (ασθενών και ισχυρών ρευμάτων), καθώς και –ειδικά για τα κολυμβητήρια– καθημερινή λειτουργία, συντήρηση ισοθερμικών καλυμμάτων, συντήρηση εγκαταστάσεων ανακυκλοφορίας κολυμβητικής δεξαμενής (καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια), χημική επεξεργασία νερού και προμήθεια των κατάλληλων χημικών. Oι εργασίες συντήρησης (βαριάς και τακτικής/προληπτικής) θα προσδιορισθούν αναλυτικότερα κατά τη Β’ φάση της διαδικασίας ανάθεσης.