powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Το ζήτημα των βοσκότοπων έθεσε η ΚΕΔΕ στον Π.Κουκουλόπουλο. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Τζίτζιος

Από το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Π. Κουκουλόπουλο είχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ι. Τζίτζιος και οι Δήμαρχοι  Αμφιλοχίας, Δομοκού και Ηράκλειας Σερρών,  για θέματα αρμοδιότητας του ΥΠ.Α.Α.Τ που απασχολούν τους Δήμους της Περιφέρειας και κυρίως αυτό που αφορά τους βοσκότοπους.
Οι Δήμαρχοι επεσήμαναν τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σχετικά με την αξιολόγηση των επιλέξιμων εκτάσεων των βοσκοτόπων που διανέμονται στους κτηνοτρόφους και ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό. 
Ζητήθηκε η υποστήριξη για την σωστή αποτύπωση των επιλέξιμων
εκτάσεων που διανεμήθηκαν στους κτηνοτρόφους ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα κατανομής που παρουσιάστηκαν.
Παράλληλα για το ίδιο θέμα, τέθηκε το ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης των δικαιούχων που έχουν προκύψει από την κατανομή αυτή, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Αν. Υπουργού ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  δήλωσε ότι οι ψηφιακές πληροφορίες του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι στην διάθεση των τοπικών αρχών, μαζί με την προτάσεις για καλύτερη αξιολόγηση και κατανομή βοσκότοπων μεταξύ όμορων Δήμων.

Επίσης ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι από το 2015,  με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που περιέχει το νέο ορισμό για τα βοσκοτόπια, καθώς και την ψήφιση σχετικής τροπολογίας από την ελληνική Βουλή, θα μπορεί να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το πρόβλημα με τους επιλέξιμους βοσκότοπους.
Ο κ.Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Ως νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ έχουμε στόχο να προωθήσουμε την επίλυση σημαντικών  προβλημάτων που απασχολούν τους Δήμους όλης της χώρας. Το θέμα των βοσκοτόπων αφορά ιδιαίτερα και τους Δήμους της Χαλκιδικής, θέσαμε από την πλευρά μας στον υπουργό το ζήτημα σε όλο το εύρος του, παρουσιάζοντας τις ιδιαιτερότητες της Χαλκιδικής και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξευρεθεί η καλύτερη λύση».