powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Μιχελάκη για υπόθεση φερόμενου χρηματισμού

@sn.Το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή αφορά σε υπόθεση φερόμενου χρηματισμού από τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη . Ότι γαλλικό να εκστομίσεις δεν τους συγκινεί. Να γίνουν εκλογές και να τελειώνουμε με δαύτους.
Δεν ήρθη τελικά η ασυλία του βουλευτή της Ν.Δ. και πρών υπουργού Γιάννη Μιχελάκη κατά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή. Ο κ. Μιχελάκης κατηγορείται για εμπλοκή της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας με τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος προφυλακίσθηκε για παράνομα όπλα.
Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 190 βουλευτές. Συγκεκριμένα «ναι» στην άρση ασυλίας
ψήφισαν 86, «όχι» ψήφισαν 96, ενώ υπήρξε και ένα λευκό.
Επίσης δεν ήρθη η ασυλία του βουλευτή της Ν.Δ. Παύλου Βογιατζή (9 «ναι», 178 «όχι», 1
«παρών», 2 λευκά) για υπόθεση που αφορά επιχείρηση της Νομαρχίας Λέσβου, την περίοδο που ήταν Νομάρχης.
Ο Γιάννης Μιχελάκης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι αυτός που βρέθηκε πιο κοντά από κανέναν στον Αντώνη Σαμαρά όταν εκείνος ήταν στην αντιπολίτευση και τον πρώτο καιρό της πρωθυπουργίας του, ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Από το καλοκαίρι του 2013, μάλιστα, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο ήταν υπουργός Εσωτερικών. Ένα από τα πιο βασικά στελέχη τηςκυβέρνησης δηλαδή.
Ο Γιάννης Μιχελάκης βρίσκεται εδώ και καιρό σε περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη. Λόγος είναι η ερώτηση που κατέθεσε τον Φεβρουάριο του 2013 και με την οποία «στριμώχνει» τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Πού είναι το κακό; Θεωρητικά πουθενά. Αλλά στο γραφείο του Αναστάσιου Πάλλη, εφοπλιστής κι αυτός, βρέθηκαν σημειώσεις που λένε πως ο Πάλλης χρημάτισε τον Μιχελάκη για να κάνει την ερώτηση αυτή. Τον δωροδόκησε δηλαδή για να στριμώξει τον επιχειρηματικό αντίπαλό του. Ο Πάλλης είναι προφυλακισμένος και στο σπίτι του είχαν βρεθεί κοντέινερ με όπλα της Χρυσής Αυγής.
Σχετικό 

Και μετά απορούν για τον θυμό...



1. Μπαίνει η αστυνομία στο σπίτι του Πάλλη για να βρει τα όπλα της Χρυσής Αυγής.

2. Δεν βρίσκει όπλα, αλλά βρίσκει στο γραφείο του αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Πάλλης δωροδοκούσε με 7000 ευρώ τον Μιχελάκη για να κάνει επερωτήσεις για λογαριασμό του στη βουλή.

3. Σχηματίζεται δικογραφία και στέλνεται στη βουλή για άρση ασυλίας Μιχελάκη και άσκηση δίωξης για κακούργημα.

4. Η δικογραφία "ξεχνιέται" στο συρτάρι του υπουργού δικαιοσύνης για καιρό.

5. Ο Βαξεβάνης ξεσκεπάζει το θέμα.

6. Ο υπουργός δικαιοσύνης στέλνει πίσω στην εισαγγελία την δικογραφία για διευκρινίσεις ως ελλιπή... λέει!

7. Ξαναστέλνεται η δικογραφία στη βουλή. Φτάνει η στιγμή για να εξεταστεί η άρση ασυλίας για κακούργημα. Την ίδια μέρα, αιφνιδίως κλείνει η βουλή για καλοκαίρι ένα μήνα νωρίτερα από το συνηθισμένο

8. Περνάνε 5 μήνες. Ξαναπάει το θέμα στη βουλή. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ! Δηλαδή στα @@ τους αν λαδώνεται ή όχι από τον Πάλλη για να κάνει επερωτήσεις! Δεν θέλουν να γίνει δίκη για να μάθουν αν λαδώνεται ή όχι από τον Πάλλη για να κάνει για λογαριασμό του επερωτήσεις! Τον αθωώνουν οι συνάδελφοί του! Ο Μπουμπούκος, ο Πλεύρης, ο Ντινόπουλος, η Βούλτεψη και όλοι αυτοί! Γιατί έτσι γουστάρουν! Γιατί αυτοί είναι οι δικαστές που απονέμουν δικαιοσύνη χωρίς δίκη ρε μαλάκα χαχόλε νοικοκυραίε!