powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ενημερωτική Εκδήλωση για την υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού N.Μουδανιά 8 Νεμβρίου

Στο πλαίσιο εορτασμού της εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Προποντίδας,  η Εθελοντική Oμάδα “Χαλκιδική: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Και Μητρότητας”  & το 4 Δημοτικο Σχολείο Νέων Μουδανιών διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: “Μητρικός Θηλασμός: βασικές αρχές για ένα καλό ξεκίνημα”
Η εκδηλωση θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 17:30 μ.μ., στο 4ο  Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δικτύου Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του Δικτύου, Κος Παπαβέντσης Στέλιος (Παιδίατρος IBCLC), θα παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους θα τεθούν οι σωστές βάσεις για ένα σωστό ξεκίνημα στον θηλασμό.
Θα συζητηθούν θέματα όπως:
• Τι να πρέπει να κάνει μία μητέρα πριν την γέννηση
• Εμπόδια που θα αντιμετωπίσει μία μητέρα που προσπαθεί να θηλάσει
• Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης για τον θηλασμό
• Αξιόπιστη υποστήριξη για τον θηλασμό
• Τι πρέπει να κάνει μία μητέρα στην γέννα & το μαιευτήριο
• Ο πρώτες ώρες με το μωρό
• Οι πρώτες μέρες με το μωρό
• Σωστή τοποθέτηση μωρού στο στήθος
• Συνδιαμονή & μη συνδιαμονή μητέρας κ βρέφους στο μαιευτήριο, οφέλη & συνέπειες
• Τι πρέπει να αποφύγει μια μητέρα για να μπορέσει να εγκαταστήσει αποκλειστικό θηλασμό
• Παρουσίαση Βίντεο, ιστορίων, παραδειγμάτων θηλασμού
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ & Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ
   Το Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας είναι  οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  μέλος του Διεθνούς Δικτύου IBFAN και υπερασπίζεται το δικαίωμα των βρεφών και  των μικρών παιδιών να θηλάζουν, όπως και το δικαίωμα των γονιών  να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη βρεφική διατροφή, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με την τελευταία επιστημονική γνώση και ανεξάρτητες  από κερδοσκοπικούς σκοπούς. www.ibfan.gr
Χαλκιδική: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Και Μητρότητας: Δημιουργήθηκε με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών
Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.  
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΚΔΒΜ Δήμου Νέας Προποντίδας  τηλ: 2373024025, Τέρμα Θεσσαλονίκης, Νέα Μουδανιά


Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χαλκιδικής (https://www.facebook.com/groups/xalkidiki.thilasmos/) στα πλαίσια του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 57 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με καταγεγραμμένες 2736 θηλάζουσες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Πολυγύρου που μας έθεσε υπό την αιγίδα του και ευχόμαστε το δρόμο που χάραξε να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι στην Χαλκιδική.
Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες που απλόχερα και αφιλοκερδώς μας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης καθώς και την Αναστασία Διάκου, εθελόντρια σύμβουλο θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (μέλος του παγκόσμιου οργανισμού La Leche League).
Και φυσικά να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που προσήλθε, τις μητέρες με τα μωρά και τα νήπιά τους, τους μπαμπάδες, τις γιαγιάδες κι όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά μας για την προώθηση του μητρικού θηλασμού. Ήταν συγκινητική η προσέλευση κι από άλλα μέρη της Χαλκιδικής κι όχι μόνο, όπως Νικήτη, Μαρμαρά, Κασσάνδρα, Βρασνά, Ν. Βρασνά, Ασπροβάλτα, Σταυρό.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη σε κάποιο άλλο μέρος της Χαλκιδικής, με την ελπίδα η ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό και η υποστήριξη της θηλάζουσας μητέρας να έχουν αναβαθμιστεί.
Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χαλκιδικής.