powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Με τη βοήθεια του ΟΤΕ το switch off στη Χαλκιδική! Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται η Digea

@sn: Μέχρι τώρα 20:00 οι  πανελλαδικής εμβέλειας σταθμοί  των ιδιοκτητών της Digea εκπέμπουν  κανονικά από τον  Τσουκαλά του Πολυγύρου με ποιο  ασθενές το κανάλι 34. Βέβαια κανένα περιφερειακό και κρατικό κανάλι δεν υπάρχει,   Το κέντρο εκπομπής του Πηλίου εκπέμπει κανονικά

Μεγάλες προσπάθειες γίνονται στη Χαλκιδική από τον πάροχο δικτύου της Digea προκειμένου να καταστεί δυνατό το switch off της αυριανής μέρας στην περιοχή. Το επεισόδιο με τη σύλληψη των τεχνικών του Πάροχου δικτύου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το οποίο αποκάλυψε η στήλη, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη Digea για την επιτυχή έκβαση του switch off στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι το κλιμάκιο της εταιρείας προχώρησε σε κοπή δέντρων στο δάσος, χωρίς προφανώς άδεια οπότε έγινε καταγγελία. Η αστυνομία κατάσχεσε τον εξοπλισμό της Digea και η εταιρεία προσπαθεί να στήσει την ψηφιακή εκπομπή των καναλιών της από το κέντρο εκπομπής του ΟΤΕ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται η Digea

Εκπροσώπους της Digea, τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων καλεί σε ακρόαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με σημερινή απόφαση της Επιτροπής θα κληθούν ακόμη ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΤΤ Λ. Κανέλλος που όπως θυμόμαστε είχε προβεί σε σοβαρές καταγγελίες για το διαγωνισμό χορήγησης του ψηφιακού φάσματος. Οι βουλευτές θέλουν να ενημερωθούν για τους όρους της σύμβασης που καλούνται να υπογράψουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να τους εκχωρήσει η Digea πρόσβαση στο ψηφιακό φάσμα. Την απόφαση να ορίσει ειδική συνεδρίαση για το όλο θέμα έλαβε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έπειτα από την ακρόαση Επιτροπής Τηλεοπτικών Σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας που κατήγγειλαν στην Επιτροπή Θεσμών ότι η σύμβαση είναι «λεόντειος» και η προθεσμία που δόθηκε στους περιφερειακούς σταθμούς (σ.σ. λήγει αύριο) για να την υπογράψουν είναι ασφυκτική. Κατήγγειλαν επίσης ότι με τον ψηφιακό χάρτη της Digea αποκλείονται πολλοί τηλεθεατές στην περιοχή της Μακεδονίας από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περιφερειακούς σταθμούς.