powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Σαν σήμερα το 1963 διαλύεται η βουλή και προκηρύσσονται εκλογές για 16 Φεβρουαρίου 1964 με συντριπτική νίκη του Γεωργίου Παπανδρέου.

Προληπτικός ο Σαμαράς, φοβήθηκε να κάνει εκλογές τον Φεβρουάριο.
Σαν σήμερα 30 Δεκεμβρίου το 1963 με εισήγηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές για τις 16 Φεβρουαρίου 1964. Η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ανατίθεται στον Ιωάννη Παρασκευόπουλο.
Συντριπτική η νίκη του Γεωργίου Παπανδρέου με την Ενωση Κέντρου 52.72 % και 171 έδρες. Παναγιώτης Κανελόπουλος με 35.26%
Οι εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα στις 16 Φεβρουαρίου
1964 ήταν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές πριν τη Δικτατορία. Αρμόδια για τη διεξαγωγή τους ήταν η υπηρεσιακή κυβέρνηση Παρασκευόπουλου η οποία είχε αναλάβει από τις 30 Δεκεμβρίου 1963. Στις εκλογές του 1963, η Ένωση Κέντρου δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και έτσι έγιναν αυτές οι εκλογές. Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα απεβίωσε και ο συναρχηγός της Ένωσης Κέντρου, Σοφοκλής Βενιζέλος υιός του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η Ένωσις Κέντρου πέτυχε σαρωτική νίκη, λαμβάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που έχει λάβει ποτέ πολιτικός σχηματισμός.
Βουλευτές Χαλκιδικής
Κυριαφίνης Ιωάννης, Βασματζίδης Χρήστος   Ένωση Κέντρου
Φιλιππίδης Αθανάσιος              ΕΡΕ

και Χανίων   Μητσοτάκης Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου