powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Iταλία: Στο 70% η συμμετοχή στην απεργία- Διαδηλώσεις σε 54 πόλεις ενάντια σε λιτότητα & απολύσεις

Με το σύνθημα «Δεν πάει έτσι» χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα κατέκλυσαν 54 πόλεις της Ιταλίας διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση των απολύσεων και του προϋπολογισμού λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι. Με δακρυγόνα αντιμετώπισε η αστυνομία τους διαδηλωτές σε Μιλάνο και Τορίνο.Την οκτάωρη στάση εργασίας, που ξεκίνησε στις 09:00 της Παρασκευής, προκήρυξαν το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας CGIL και η τρίτη σε μέγεθος
συνδικαλιστική συνομοσπονδία UIL. Μάλιστα σύμφωνα με τα ιταλικά συνδικάτα η συμμετοχή φτάνει το 70% με τους Ιταλούς να βγαίνουν στους δρόμους κάθε μεγάλης πόλης στη χώρα διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απορρύθμιση στο τοπίο των εργασιακών και στα μέτρα που φέρνει ο προϋπολογισμός.
Οι διαδηλωτές σε Μιλάνο και Τορίνο ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή. Συγκεκριμένα, στο Μιλάνο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ντούκα Ντ' Αόστα με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν αρκετοί φοιτητές. Ανάλογο το σκηνικό και στο Τορίνο, όπου το σημείο της συγκέντρωσης καλύφθηκε με σύννεφα καπνογόνων.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο που οδηγεί στην κοινωνική σύγκρουση, ή να επιλέξει την διαπραγμάτευση. Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε», δήλωσε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, του Cgil.
 «Η απεργία μας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των Ιταλών. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα το να μπορούν να απολύονται πιο εύκολα οι εργαζόμενοι, πρέπει να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά η διαφθορά και η φοροδιαφυγή», τόνισε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Fiom-Cgil.

www.alterthess.gr