powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα δεν εμποδίζει τις κατασχέσεις

Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα είναι η ένταξη χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.
Αφού οι οφειλέτες τακτοποίησαν όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες που έχουν σχέση με τα χρέη που δημιούργησαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2014, διαπιστώνουν τώρα ότι η εφορία συνεχίζει να τους κυνηγάει με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Αυτό συμβαίνει επειδή η ψήφιση του νόμου 4035 δεν απάλλαξε τους οφειλέτες από τον εφιάλτη του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), πέρα από την υποχρέωση που έχουν να είναι συνεπείς από 'δώ και στο εξής με την εφορία, διότι διαφορετικά θα βρεθούν εκτός ρύθμισης.
Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στις περιπτώσεις για τις οποίες είχε κινηθεί -πριν
από την ένταξη στη ρύθμιση- η διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων.

Αντί να «παγώσει» κάθε διαδικασία από τη στιγμή που ο φορολογούμενος εντάσσεται στη ρύθμιση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται και εξυπηρετεί κανονικά τις δόσεις, η εφορία συνεχίζει ακάθεκτη τη δέσμευση των όποιων εισοδημάτων του οφειλέτη εντοπίζει.
Αρση της κατάσχεσης γίνεται μόνο στην περίπτωση που ο φορολογούμενος καταβάλει το 50% της ρύθμισης καθώς και των φόρων που εκκρεμούν μετά την 1η Οκτωβρίου.
Οφειλές που δημιουργούνται μετά την ημερομηνία αυτήν μπορούν να ενταχθούν μόνο στην παλαιά ρύθμιση και τα χρέη να καταβληθούν έως και σε 12 δόσεις, που κάθε μία από αυτές δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 50 ευρώ. 
.efsyn.gr