powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δήμος Αριστοτέλη:Ρίψη από αέρος δολωμάτων κατά της λύσσας και οδηγίες προφύλαξης δημοτών

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 13-10-2014 πραγματοποιήθηκε εναέρια ρίψη δολωμάτων για την καταπολέμηση της λύσσας και παραθέτουμε οδηγίες προφύλαξης σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο δόλωμα.
Οδηγίες προφύλαξης για τους ανθρώπους:

ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ.
Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου, της άθλησης κ.λπ. (στο δρόμο, στο προαύλιο, στο μονοπάτι, στο χώρο άθλησης) τότε πρέπει:
Να ειδοποιήσετε ΑΜΕΣΑ την Κτηνιατρική Υπηρεσία ή τον Δήμο.
Μόνο εάν είναι απαραίτητο, πιάστε το δόλωμα αποκλειστικά με γάντι ή πλαστική σακούλα και μεταφέρετέ το σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή, ώστε να μην έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους.
ΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ.


Οδηγίες προς τους κατόχους ζώων (κτηνοτρόφους, κυνηγούς, ιδιοκτήτες σκύλων):

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σκυλιά διότι αν το εμβόλιο δόλωμα καταποθεί η ανοσία γίνεται στη στοματική κοιλότητα και η ουσία καταστρέφεται στη συνέχεια από τα γαστρικά υγρά.
Αν δείτε το σκυλί να τρώει το δόλωμα μην προσπαθήσετε να του το πάρετε. Το αφήνετε να το φάει και στη συνέχεια, αφού φορέσετε γάντια, πλένετε το στόμα του με άφθονο νερό και σαπούνι.
Τις επόμενες 24 ώρες, απομονώνετε το ζώο και αποφεύγετε την επαφή με τις εκκρίσεις του, δηλαδή το φροντίζετε φορώντας γάντια.