powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πλατείας Αριστοτέλους (φώτο)

@sn Στην Θεσσαλονίκη έλατα, και στον Πολύγυρο με το χωριό των ελάτων δίπλα τον Ταξιάρχη, σιδεριές για δένδρο, πως εξηγείται; Ωραία διαφήμιση το έλατο ο Δήμος.
Ξεκίνησε να στήνεται από σήμερα ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην πλατεία Αριστοτέλους 
Φέτος, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα στήσει ένα «λιτό» χριστουγεννιάτικο σκηνικό με ένα δέντρο διαφορετικό από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και σπιτάκια ξωτικών και καλλικάντζαρων.
Έτσι, φέτος, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πρόκειται να διαμορφωθεί  ένα μικρό δάσος, στο οποίο θα τοποθετηθούν τουλάχιστον πέντε σπιτάκια ξωτικών και περίπου 15 φιγούρες ξωτικών και καλικάντζαρων.
Στο κέντρο της πλατείας θα τοποθετηθεί ένα ξύλινο δέντρο ύψους 6 μέτρων,
καλλιτεχνικά φιλοτεχνημένο και διακοσμημένο με ήρωες παραμυθιών. Περιμετρικά θα δημιουργηθούν δύο ξέφωτα με ξύλινες κατασκευές, που θα χρησιμοποιούνται άλλοτε ως χώροι ανάπαυσης των επισκεπτών και άλλοτε ως χώροι φιλοξενίας καλλιτεχνικών δράσεων.

Ακόμη, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου, αναμένεται να στηθεί μια χριστουγεννιάτικη αγορά στην οδό Αριστοτέλους, από την Τσιμισκή έως την Εγνατία με 30 ομοιόμορφα εκθετήρια – περίπτερα με τέντες λευκού χρώματος.

Στο φετινό στολισμό δεν περιλαμβάνεται το κλασσικό δέντρο με την φάτνη, το φωταγωγημένο καράβι, ακόμη και το παγοδρόμειο που έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια στην πόλη.





Το δένδρο του Πολυγύρου