powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ήτοι θα πηγαίνουν στα αμαξοστάσια αλλά δεν θα εργάζονται



Ταλαιπωρία περιμένει πάλι από τη Δευτέρα 14-7 τους Θεσσαλονικείς καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποφάσισαν σήμερα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. 
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πηγαίνουν από τη Δευτέρα στα αμαξοστάσια αλλά λόγω της επίσχεσης δεν θα εργάζονται. «Έως ότου λάβει κάποιες αποφάσεις η κυβέρνηση τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορούν. Θα σταματήσουμε την επίσχεση εργασίας όταν αποφασίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να υπογράψει το πόρισμα και να έρθουν χρήματα στον Οργανισμό».
Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, το κράτος χρωστάει στον ΟΑΣΘ από το 2010 περίπου 125 εκατ. ευρώ. «Δεν δίνει η κυβέρνηση τα χρήματα και έτσι παρουσιάζει πλεόνασμα» σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, σύμφωνα με τον

Τάσιος Γρηγόρης. Η Χαλκιδική δεν εισπράττει από την αύξηση 10% - 15% των επισκεπτών που εμφανίζει το Νότιο Αιγαίο



Με ισορροπία σε κέρδη και απώλειες κινείται η φετινή τουριστική περίοδος στηΧαλκιδική, η οποία φαίνεται τελικά να μην εισπράττει την πανελλαδική αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας. Σε σύγκριση με το Νότιο Αιγαίο, όπου είναι εμφανής η μαζική έλευση τουριστών, στη Χαλκιδική η στασιμότητα ανησυχεί τους ξενοδόχους, οι οποίοι πάντως ελπίζουν (κι έχουν φροντίσει γι’ αυτό) σε καλύτερες μέρες από την επόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, δε μάσησε τα λόγια του μιλώντας στη Voria.gr για τους λόγους που εμποδίζουν τον βασικότερο πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας να αυξήσει θεαματικά το τουριστικό ρεύμα, που κατευθύνεται προς άλλες περιοχές της χώρας.

Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, που η Χαλκιδική δεν εισπράττει από την αύξηση 10% - 15% των επισκεπτών που εμφανίζει το Νότιο Αιγαίο:
1.      Η απώλεια της ουκρανικής αγοράς. Είχαμε πέρσι 50.000 αφίξεις στο διάστημα Μαΐου – Οκτωβρίου και

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας 14 Ιουλίου 2014, στις 10:00 π.μ. Θέματα Χαλκιδικής



Θέμα 17ο: Γνωμοδότηση για τη σκοπιμότητα εγκατάστασης και τη συμβολή της στην τοπική οικονομία, μονάδας χαμηλής όχλησης, επεξεργασίας και τυποποίησης βρώσιμης ελιάς, ιδιοκτησίας ΔΕΑΣ Α.Ε., στην εκτός σχεδίου περιοχή Ορμύλιας, Δ.Ε Πολυγύρου, του Δήμου Πολυγύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Εισηγητής: Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής.
 Θέμα 18ο: Γνωμοδότηση για την εγκατάσταση μονάδας χαμηλής όχλησης εργαστηρίου παραγωγής πάγου, της ΒΕΝΕΤΙΚΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ σε αγροτεμάχιο στην εκτός σχεδίου περιοχή Κασσανδρείας του Δήμου Κασσάνδρας στο νομό Χαλκιδικής.
Εισηγητής: Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής.
 Θέμα 19ο: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και

Πέμπτη

Μετατίθενται 2.802 δάσκαλοι από 11 έως 16 Ιουλίου

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2014.Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 6.747. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 2.802 (ποσοστό 41.53 %).
Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις από 11-7-2014 μέχρι 16-7-2014.Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων, οι Διευθυντές Διευθύνσεων και οι Σχολικοί Σύμβουλοι αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.
Oι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.
Κατάλογοι
Περιοχή μεταθεσης ΠΕ Χαλκιδικής
Περιοχή οργανικής ΠΕ Χαλκιδικής
Ο Γενικός Κατάλογος  
http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2014/140710_meta8eseis_pe.zip

Την Δευτέρα 14-7-14 οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ


Την  Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ . 
Οι αιτήσεις θα είναι ανοικτές μέχρι 11 Αυγούστου .Σύμφωνα με την απόφαση του Οργανισμού, τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για φέτος θα δοθούν σε 130.000 δικαιούχους.
 Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως και τις 31 Αυγούστου 2015. 
Tην  Δευτέρα θα ανοίξει η εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2014-2015 
Αντικείμενο του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η επιδότηση των δικαιούχων – ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού.
 Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων σε ξενοδοχεία ορίζεται από μία έως πέντε

Το greek souvlaki (γύρος ), αποθεώνεται στην Washington Post

«Από τους ανθρώπους που σας έφεραν το δράμα, τη δημοκρατία και το... ξυπνητήρι, σας παρουσιάζουμε την απλή τελειότητα του GRK». Γνωρίστε τον Βασιλιά του... γύρου.
Με αυτά τα λόγια υποδέχεται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του ο ομογενής Γιώργος Νίκας, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη επιχείρηση GRK. Εδώ οι πίτες τυλίγονται με χαρτί με τον ελληνικό μαίανδρο, όλες οι ονομασίες είναι ελληνικά, και φυσικά η ευχή είναι μία: Καλή όρεξη! (και από κάτω η μετάφραση: enjoy)
.Το πρώτο GRK λειτουργεί ήδη στη Νέα Υόρκη,  πριν μερικές μέρες και  στην Ουάσιγκτον.
Η Washington Post αφιέρωσε  ρεπορτάζ στο νέο κατάστημα, προετοιμάζοντας τους κατοίκους της Ουάσιγκτον για το μεγάλο γεγονός, τη λειτουργία του νέου ελληνικού εστιατορίου, το οποίο θα μάθει στους κατοίκους της περιοχής όχι μόνο να τρώνε αλλά και να μάθουν να προφέρουν τη λέξη «γύρος».
Εφηύραν οι Έλληνες τα ξυπνητήρια; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Γιώργος Νίκας, ο εγκέφαλος

Κίνδυνος για χειρόφρενο επ' αόριστον στον ΟΑΣΘ

Άκαρπες οι επαφές του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ με εκπροσώπους του υπουργείου Μεταφορών. Έκτακτο ΔΣ συγκαλεί αύριο ο πρόεδρος των εργαζομένων, ο οποίος εισηγείται επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα
Σε επίσχεση εργασίας προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, μετά το ναυάγιο στις σημερινές συζητήσεις εκπροσώπων του σωματείου στο υπουργείο Μεταφορών.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης, εισηγείται επ' αόριστον επίσχεση εργασίας για όλη τη βάρδια, με αφετηρία την ερχόμενη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα κινείται κανένα λεωφορείο στην πόλη, καθώς και δεν θα υπάρχει ούτε προσωπικό ασφαλείας.
Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα ληφθεί αύριο το πρωί, στις 9:00, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος των εργαζομένων. Σε δηλώσεις του

O προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρ. Χαλκιδικής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 10-7-14 για μισθώσεις και καταπατήσεις αιγιαλού από επιχειρήσεις με Beach Bar


Αιγιαλός: στο έλεος ΤΑΙΠΕΔ, πλουσίων και «επενδυτών»

Με τα κιάλια κινδυνεύουμε να βλέπουμε τις χρυσαφένιες παραλίες της Χαλκιδικής. 
Το ένα μετά το άλλο ξεφυτρώνουν τα beach bar, ιδιοκτήτες πολυτελών εξοχικών κατοικιών ιδιοποιούνται παραλίες μπροστά από τις βίλες τους και την ίδια ώρα η κυβέρνηση ξεπουλά το ένα φιλέτο μετά το άλλο.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή στην περιοχή μεταξύ της "Σαχάρας" στη Νεα Ηράκλεια Χαλκιδικής και στην Κασσάνδρα μεταξύ Χανιώτης και Πολύχρονου και συγκεκριμένα στην θέση «Κάμπος» ή «Αργκοτζάρα». Εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση στην θάλασσα για μια απόσταση περίπου 650 – 700 μ. Εν ολίγοις, δε μπορεί κανείς να κατέβει στην παραλία, εκτός και εάν περπατήσει περίπου ένα χιλιόμετρο (εάν υπολογίσετε και το μήκος από τον παραλιακό μέχρι την θάλασσα).
Είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα από τον τουρισμό, την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, όταν δεκάδες τουρίστες με παιδιά και ομπρέλες ανά χείρας περιφέρονται άσκοπα αριστερά και δεξιά, αναζητώντας αυτό που τους υποσχεθήκαμε: την ελληνική φιλόξενη θάλασσα. 
Την ίδια ώρα μόλις ένας υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, έχει υπό την ευθύνη του τη διενέργεια ελέγχων στις παραλίες για τη χρήση του αιγιαλού από τις επιχειρήσεις. 
Όπως είπε στο ΡΘ ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Χαλκιδικής, Μηνάς Τσομπανόπουλος, ο νόμος ορίζει πως οι ξαπλώστρες μιας επιχείρησης θα πρέπει να έχουν απόσταση τριών μέτρων από την ακτογραμμή, αλλά στην πράξη διαπιστώνεται ότι κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ. 

Ψάχνουν τον περυσινό εμπρηστή στην περιοχή της μονής Χιλανδαρίου (Σέρβικο). Ασκήθηκαν διώξεις σε Λετονό και αφέθηκε ελεύθερος


'Ενας 35χρονος Λετονός είναι κατηγορούμενος για την καταστροφική φωτιά που έκανε στάχτη 50.000 στρέμματα στο Άγιον Όρος τον Αύγουστο του 2012.
Σε βάρος του αλλοδαπού, ο οποίος ζει και εργάζεται πολλούς μήνες στη Χαλκιδική, ασκήθηκαν διώξεις μόλις την περασμένη εβδομάδα, αμέσως συνελήφθη στις Καρυές και χθες μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στις 8 Αυγούστου ξεκίνησε από την περιοχή του εργατόσπιτου της μονής Χιλανδαρίου (σερβικό μοναστήρι) στη θέση Μονοξυλίτη. Επί σχεδόν μία εβδομάδα πυροσβεστικές δυνάμεις με την ενίσχυση εναέριων μέσων επιχειρούσαν να την περιορίσουν, όμως οι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ το πύρινο μέτωπο είχε φτάσει σε μήκος τα 20 χιλιόμετρα.
 Αρκετές φορές απειλήθηκαν και εξοχικές κατοικίες όταν οι φλόγες έβγαιναν από το Άγιον  Όρος και έκαιγαν δασικές εκτάσεις στην Ουρανούπολη. Ενδεικτικό είναι ότι επειδή είχε απειληθεί και το σερβικό μοναστήρι, η σερβική κυβέρνηση έστειλε ενισχύσεις για την πυρόσβεση. Από την πυρκαγιά, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στη μοναστική πολιτεία

Maze beach bar Ψακούδια

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού ‘ Ο Κλειγένης’ Εκθέσεις Μύλου Ιούλιος – Αύγουστος 14

Τετάρτη

Συνέντευξη τύπου για τη διεξαγωγή της 14ης Διεθνούς Συνάντησης Ρίψεων “Σιθώνεια 2014”


Για την διεξαγωγή της 14ης Διεθνούς Συνάντησης Ρίψεων “Σιθώνεια 2014” που θα γίνουν την Παρασκευή 11-7-14 στο Δημοτικό Στάδιο της Νικήτης έσωσαν συνέντευξη τύπου σήμερα 9-7-14  ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Νίκος Παπαδημητρίου, Ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής κ. Αναστάσιος Τομπούλης, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας και υπεύθυνος αθλητισμού κ. Νίκος Χριστοδούλου
   Ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου υπεύθυνος της διοργάνωσης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των αγώνων, που ξεκινούν

Δύο Εμπορικές Εκθέσεις Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Καλοκαίρι 2014 .Ν. Μαρμαράς και Ν. Μουδανιά


Επιμερισμός ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για το έτος 2013.

ΑΔΑ 73ΗΠ46907Υ-55Ζ 30/6/14
ΑπόφασηΔιοικητή βάσει των προβλεπόμενων ανώτατων ποσοστών υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολόγησης
Από  το σύνολο  των  διακοσίων σαράντα  πέντε  (245) υπαλλήλων  του  Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής   (σημείωση:  ο οργανισμός προέβλεπε 410 περίπου,  υπάρχουν 245 και μειώνονται συνεχώς)





  Με βαθμό 9 και 10  (25%) θα αξιολογηθούν 61 υπάλληλοι εκ των οποίων 
13 της Διεύθυνσης Διοικητικής - Οικονομικής Υπηρεσίας υπάγεται (και η Υποδ/νση Τεχνικού)
12  της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας ( Παθ/γικός - Χειρ/κός -

Κάντε περισσότερους ελέγχους στις Τουριστικές Περιοχές, ζητά η Γ.Γ.Δημ. Εσόδων από τις Εφορείες


Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο που υπέγραψε χθες, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου «διατάσσει» τους Προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. σε όλη την χώρα να αυξήσουν τον αριθμό των επιτόπιων, προληπτικών ελέγχων στην αγορά κατά την θερινή περίοδο τονίζοντας ότι αυτήν την εποχή «ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές η εντατικοποίηση και αποτελεσματικότητα των ελέγχων είναι ακόμα πιο επιτακτική».
Τα συνεργεία θα διενεργούν μερικούς επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ

Σύλληψη 2 ατόμων για έλλειψη άδειας καταστήματος και κατάληψη αιγιαλού στη Χαλκιδική 8-7-14


                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 09 Ιουλίου 2014
 Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων σε διάφορες περιοχές της Πέλλας, της Πιερίας και της Χαλκιδικής, χθες (08.07.2014), συνελήφθησαν:

Ενας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ενας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια.
Ένας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για διάθεση προς πώληση προϊόντων

Νέο μνημείο - πρόκληση στα Σκόπια με χαραγμένα πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας»


Νέα πρόκληση από τα Σκόπια, που συνεχίζουν να ονειρεύονται «Μεγάλη Μακεδονία» έως τον Όλυμπο και την Χαλκιδική. Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό πάρκο του περιφερειακού δήμου Γκάζι Μπάμπα ( Гази Баба) της πρωτεύουσας Σκόπια, τα αποκαλυπτήρια νέου προκλητικού μνημείου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Τόνι Τραϊκόφσκι. (Тони Трајковски facebook   https://www.facebook.com/trajkovskitoni3    μετά από σχόλιο ο τύπος τα απενεργοποίησε είναι μόνο για φίλους  )
Το γρανιτένιο μνημείο, που είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία του  «μακεδονικού» κράτους από το 1994 έως το 1991,  έχει προκλητικά χαραγμένα πάνω του το  αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», μέσα στο οποία περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη. 
Το μνημείο αυτό είναι αφιερωμένο σ’ ένα μέρος της ιστορίας της «Μακεδονίας» και σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για μία ανεξάρτητη «Μακεδονίας». Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε αυτή την ιστορία και να την αφήσουμε κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές» δήλωσε

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΦΑΡΟΣ» Ν.Μουδανιών. Βραδιά Ποίησης 12/7/14


Σάββατο 12 Ιουλίου βραδιά ποίησης στο Μικρό Καφέ ( εμπορικό κέντρο Ν. Μουδανιών ) στίς 20:30
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Γέροντα Κωνσταντίας με τίτλο: ¨ η κάθε του λέξη ένας λυγμός ¨, εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική.
Διαβάζουν ποιήματα μέλη της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού. Συλλόγου ¨Ο Φάρος¨.
Μουσική από το Κέντρο Τέχνης ¨Σύνθεση¨του Ζαφείρη Φωτιάδη.

Ο Γιώργος Σαμαράς με την Φουρέιρα στην Αρναία

Τρίτη

Εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ερευνά ο εισαγγελέας


9 ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο βάσει εισαγγελικής πρότασης!
Ο αθλητικός εισαγγελέας Αρ.Κορέας διαπιστώνει ότι από την αξιολόγηση του περιεχομένου απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ "ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και οι στενοί του συνεργάτες στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας

ΕΠΣ Χαλκιδικής. Μαθήματα για διαιτησίας για νέους ενδιαφερόμενους


Η Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ανακοινώνει ότι οι νέοι και νέες ηλικίας 16 έως 33 ετών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη Διαιτησία Ποδοσφαίρου να απευθύνονται στη γραμματεία της Ένωσης στο τηλέφωνο 23710 22609. 
Τα μαθήμα θα διεξάγονται στα γραφεία της Ένωσης στον Πολύγυρο και θα ξεκινήσουν μετά την 15η Σεπτεμβρίου 2014.

Δήμος Σιθωνίας Πρόγραμμα Καλοκαίρι Πολιτισμού Ιούλιος 2014


Δημαρχαίοι της Χαλκιδικής. Σαν την Χαλκιδική δεν έχει, αλλά η φύση δεν έχει αυτόματες προσβάσεις για ΑΜΕΑ στην θάλασσα. Βέβαια οσονούπω με το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα έχει κανένας πρόσβαση αν δεν πληρώσει.


08.07.2014 Δήμος Λήμνου
Εχθές Δευτέρα 07 Ιουλίου 2014, τοποθετήθηκε μηχανισμός αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑΜΕΑ με προβλήματα κινητικότητας, στον Ρωμέικο Γιαλό, ενώ σήμερα θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση του ίδιου μηχανισμού στην παραλία του Εβγάτη.
Το έργο «Υποδομές Προσβασιμότητας σε περιοχές παρέμβασης», περιλαμβάνει ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα με ειδικό κάθισμα, καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ∆ιασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013».
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δήλωσε «Είμαι

Δεν θέλουν ανοιχτά μαγαζιά 52 Κυριακές oi εμπορικοί Σύλλογοι Πολυγύρου - Θασσαλονίκης και ο Γ. Μπουτάρης.


Την αντίθεση για την λειτουργία των επιχειρήσεων 52 Κυριακές το χρόνο εκφράζουν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου κ. Παπαπαναγιώτου Νικόλαος, καθώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης.
 Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί με επιστολή του τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο, να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων για τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων 52 Κυριακές το χρόνο.
Ο ΕΣΘ αναφέρεται στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο το 96% των εμπόρων δεν επιθυμεί αύξηση των υφιστάμενων Κυριακών

Αιμοδοσία 13-7 Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου "Νέα Άσσα"



Ποια είναι η «μακεδονική γλώσσα»; «Πώς μιλάς τη γλώσσα μας απορούν οι Σκοπιανοί τουρίστες στην Τορώνη» «Γιατί είναι Σλάβικη και την έμαθα στην Τσεχοσλοβακία»


Ο Οδυσσέας είναι χρόνια φίλος και γνωριστήκαμε στην Τορώνη της Χαλκιδικής, όταν συγκατοικήσαμε σε συγκρότημα διαμερισμάτων από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Παιδί πολιτικών προσφύγων, με καταγωγή από τα Γρεβενά και το Βόιο Κοζάνης, με γονείς πολιτικούς πρόσφυγες που μετά τον εμφύλιο βρήκαν φιλόξενο καταφύγιο στην Τσεχοσλοβακία και συγκεκριμένα στην Οστράβα. 
Κομμουνιστής και αρχαιολάτρης ταυτόχρονα, που η συνείδησή του δεν δέχεται οι Σκοπιανοί να υφαρπάζουν το όνομα «Μακεδονία». Περήφανος ως Ελληνας,
υπερασπίζεται με σθένος την καταγωγή και τις ιδέες του και δε δέχεται να την σφετερίζονται άλλοι.
Μόλις άνοιξαν τα σύνορα και άρχισαν να έρχονται οι Σλάβοι,

Κοινό μέτωπο συγκροτεί ο Καράογλου για τη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης Τί έκανε όταν ήταν υπουργός του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης,μέχρι τον Ιούνιο του 14;


Τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου, το οποίο θα αποτελείται από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, τους παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και... διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού, για τη λειτουργία δεύτερου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προωθεί ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της

Μπουτάρης και η ΔΕΘ στα ακίνητα του ΤΑΙΕΠ για πώληση.


Και ο χώρος της ΔΕΘ περιλαμβάνεται στα ακίνητα της Θεσσαλονίκης που πρόκειται να αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, αποκάλυψε ο Γ. Μπουτάρης.
Είναι δυνατόν να είναι μέσα στη λίστα η ΔΕΘ και να μην ξεσηκωθεί όλη η πόλη, διερωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αύριο το απόγευμα ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, για την λίστα των ακινήτων που είναι προς εκμετάλλευση.

Ελεύθεροι με πρωτοφανείς όρους οι πρώτοι έξι των Σκουριών


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 6 από τους 29 κατοίκους Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απολογήθηκαν στα δικαστήρια Πολυγύρου για πλήθος αδικημάτων που αφορούν την υπόθεση Λάκκος Καρατζά, μεταξύ αυτών και την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Στον Τόλη Παπαγεωργίου, που κατηγορείται ως διευθύνων την "εγκληματική οργάνωση", επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα. Σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους επιβλήθηκαν να μην πλησιάσουν στο εργοτάξιο των Σκουριών σε απόσταση 4 χιλιομέτρων, καθώς επίσης να μην πλησιάσουν εργαζόμενο στα μεταλλεία σε απόσταση 10 μέτρων! ηκαν οι περιοριστικοί όροι... Ο έκτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. 

Δευτέρα

Γιατί έκλεισαν τα 3 Beach Bar στο Παλιούρι τα οποία ανοίγουν την Τρίτη 8-7-14 ; Μισθωτήριο συμβόλαιο με τον Σαββίδη που αγόρασε την περιοχή αλλά εμπλοκή με το ΤΑΙΠΕΔ και τον Δήμο για τον αιγιαλό

Κόντρα μεταξύ δήμου και επιχειρηματιών για τον αιγιαλό στο ακίνητο του Ξενία που ανήκει πλέον στον Ιβάν Σαββίδη. Με δικαστική απόφαση λειτουργούν ξανά τα beach bar Κουρσάρος, Λευκή Άμμος και Cabanna που σφραγίστηκαν την Παρασκευή
Ανοίγουν το μεσημέρι αύριο, Τρίτη τα τρία beach bar στην παραλία του Ξενία στο Παλιούρι που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ομογενή επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Τα γνωστά και πολυσύχναστα beach bar Κουρσάρος, Λευκή Άμμος και Cabanna σφραγίστηκαν την

Η Απόφαση για την Χαλκιδική και τις άλλες περιοχές, στις οποίες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ


Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης
 Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αν και επισήμως παραπέμπουν στο υπουργείο Οικονομικών ως το αρμόδιο για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα, δεν διαψεύδουν ότι οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το μέτρο είναι το κέντρο της Αθήνας, η Ραφήνα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Κως και η Ερμούπολη Σύρου.

Σε επτά περιοχές με έντονο τουριστικό χαρακτήρα αναμένεται να

Αφίσες και φωτογραφικό υλικό προβολής της Κεντρ. Μακεδονίας και Χαλκιδικής στο Αεροδρόμιο " Μακεδονία".


Μεγάλες αφίσες και φωτογραφικό υλικό που διαφημίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφερειακής ενότητας της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αναρτηθεί στο χώρο υποδοχής και την αίθουσα παραλαβής αποσκευών,του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, καλωσορίζοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Επίσης, στα προαναφερόμενα σημεία δίνεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.verymacedonia.gr) μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικής

Ανοιχτό το Cabana beach Bar στο Παλιούρι


Ανακοίνωση
Το Cabana beach bar ειναι ανοιχτο και μας συγχωρειτε για την ταλαιπωρια το σαββατοκυριακο που μας περασε

Σύλληψη 4 ατόμων στην Χαλκιδική για παράνομο εμπόριο και κατάληψη αιγιαλού 6-7-14. Συνεχίζονται κάθε μέρα οι έλεγχοι


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη 7/7/14 
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής χθες (06.07.2014), συνελήφθησαν τέσσερα άτομα από αστυνομικούς διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών που εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Χαλκιδικής, καθώς και της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής ήτοι:
  Ένας ημεδαπός, για άσκηση εμπορικής δραστηριότητας εκτός καταστήματος χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή και για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια (καντίνα),
  Ένας ημεδαπός, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια,
 Δύο αλλοδαποί, για διάθεση προς πώληση διαφόρων μικροαντικειμένων και άλλων προϊόντων (γυαλιά ηλίου, ρολόγια, αναπτήρες, κ.α.) χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή.

Παράσταση του 6ου Φεστιβάλ Πολυγύρου, "Κατάδικός μου" στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 21:15.


Με τιμή 15 ευρώ συνεχίζεται η προπώληση εισιτηρίων στο ισόγειο του Δημαρχείου (χώρος Δημοτικού Ραδιοφώνου) για τη δεύτερη
παράσταση του 6ου Φεστιβάλ Πολυγύρου, "Κατάδικός μου", που ανεβαίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 21:15.
Πρόκειται για ένα έργο της Ελένης Ράντου, της Σάρας Γανωτή και του Νίκου Σταυρακούδη, που απέσπασε το βραβείο καλύτερου νεοελληνικού Ελληνικού Έργου «Κάρολος Κουν» 2012.
Γενική είσοδος: 18 ευρώ, μαθητικό (13-17 ετών), φοιτητικό, πολυτέκνων: 15 €, παιδικό (6-12 ετών) , ανέργων: 12 €.
Προπώληση: 15 ευρώ στο ισόγειο του Δημαρχείου.

"ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ - THE MUSICAL" ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 09 Ιουλίου 2014


O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε το πρωτότυπο θεατρικό έργο και με τη συνεργασία της χορογράφου - σκηνοθέτιδας Αποστολίας Παπαδαμάκη, δημιούργησαν μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση.
 Ένα σύγχρονο και επίκαιρο μιούζικαλ με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς, παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.
Συντελεστές:
Κείμενο - Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία - Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη
Ενορχήστρωση: Kώστας Γανωσέλλης

1η Γιορτή Οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας στη Νικήτη 11 έως 13/7/14


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας σε συνεργασία με Παραγωγούς βιολογικών προϊόντων διοργανώνει την 1η Γιορτή Οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, στο Λιμάνι της Νικήτης από 11 έως 13 Ιουλίου 2014.
Σ΄αυτή τη συνάντηση καλλιεργητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα θα εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα οι επισκέπτες της 1ης Γιορτής Οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μουσική, να διασκεδάσουν και να χαρούν, να μάθουν να φτιάχνουν μόνοι τους διάφορα χειροτεχνήματα, όπως

Δήμος Σιθωνίας Δημ. Συμβούλιο. Εγκρίσεις 2ου ΑΠΕ έργων αισθητικών παρεμβάσεων Νικήτης , Σάρτης , Ν.Μαρμαρά

Κλικ στο κείμενο 



4)Έγκριση τον 2ο ΑΠΕ του έργου «Παρεμβάσεις Εξωραϊσμού στην κεντρική Αρτηρία Ν.Μαρμαρά», αριθμ. Μελέτης 79/2012, με ανάδοχο την εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.»

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ 2014 απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυχρόνου Κασσάνδρας. 7&8/7/14


7/7/14 : 19.00 Εσπερινός στο Εξωκκλήσι του Αγ Προκοπίου
20.30 Πλατεία Πολυχρόνου. Παραδοσιακά συγκροτήματα με συμμετοχή του Πολ. Συλλόγου γυναικών Πορταριάς και Ολύνθου , Χορευτικός Σύλλογος Φιλοπρόοδος Εδέσσης Μ. Αλέξανδρος , Πολιτ. Σύλλογος Πολυχρόνου , και προβολή τοπικών προϊόντων από παραγωγούς του Πολυχρόνου.
Στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης θα στεγάζονται οι έκθεσεις ζωγραφικής,Αγιογραφίας και εικαστικών.
8/7/2014 : 7:00 θεία λειτουργία στον Αγ Προκόπιο .
21:30 στη παραλία Πολυχρόνου συναυλία με τους Πρατσινάκη,Φραγκούλη και Ταλέας με την συμμετοχή και των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου 
  

"Οι Δρόμοι της Παράδοσης" στα Ν. Ρόδα 5-7-14


9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από τη Β. Ελλάδα, με 12 χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στους "Δρόμους της Παράδοσης", το χορευτικό αντάμωμα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφυγική Αναγέννηση στα Ν. Ρόδα και σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι.
Στην εκδήλωση, εκτός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες, παραβρέθηκαν η Βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χάρης Λαζαρίδης, Λευτέρης Βαλσαμίδης και Αργύρης Τσακνής.
 
περισσότερα  εδώ www.halkidikifocus.gr

"Αριστοτέλεια Γη" Εγκαινιάστηκε πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Δήμο Αριστοτέλη, με στόχο την αξιοποίηση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων


Ένα νέο ξεκίνημα έγινε στην Ιερισσό για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, με τη σύσταση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, με την επωνυμία "Αριστοτέλεια Γη". της. Το κατάστημα εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 5-7-14 .
Στα εγκαίναι παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κατρίνα Ζωγράφου και Λάζαρος Τόσκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη νέα Δημοτική Αρχή, Αργύρης Τσακνής.
Τρεις γυναίκες της Ιερισσού είχαν την ιδέα της σύστασης μιας τέτοιας επιχείρησης, την οποία υλοποίησαν: Η Μελαχρινή Λιάκου , η Βάσω Βαρβαρέσου και η Άννα Λεμπίδα.
 Περισσότερα εδώ aetoshal.blogspot.gr

Κυριακή

Οι καθαρές αποδοχές του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη 2.376,33 ευρώπουλα

«Σαφάρι» εφοριακών σε τουριστικές περιοχές. Ενίσχυση της Εφορίας Πολυγύρου με προσωπικό το καλοκαίρι .


Ενισχύεται το δυναμικό των εφοριών σε δέκα περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, με ελεγκτές από άλλες Δ.Ο.Υ . Στους ελεγκτές έχει δοθεί ρητή εντολή για ελέγχους σε όσους δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Το σχέδιο δράσης προβλέπει μάλιστα την ενίσχυση των εφοριών σε Σύρο, Ρόδο, Κέρκυρα, Πάτρα, Βόλο, Πύργο, Πρέβεζα, Πολύγυρο, Καβάλα, Χαλκίδα, με προσωπικό από άλλες ΔΟΥ, το οποίο έως μεθαύριο θα ζητήσει με αίτηση να αποσπαστεί στις συγκεκριμένες περιοχές.
Το επιχειρησιακό σχέδιο με τους προγραμματισμένους αλλά και τους

3o YOGA Retreat & workshop Κάμπινγκ Αρμενιστής 11-12-13/7


O Α.Σ Pyrinas Training Center σας προσκαλεί για άθληση και διασκέδαση στο 3ο Yoga Retreat & Workshop.
 Το τριήμερο αυτό ο Αθλητικός Σύλλογος Πυρήνας προσκαλεί το "2014 Έτος Γιόγκα " για να γιορτάσουμε μαζί τις αρχές και τα οφέλη της γιόγκα σε ψυχή, νου και σώμα
 Ζήστε μαζί μας τρεις μέρες γεμάτες Aerial Yoga, Vinyasa Yoga, Hidro Pilates,Meditation κ.α. Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί στιγμές ευεξίας, χαλάρωσης & αναζωογόνησης ,μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα κατάλληλο για όλους ,με σεβασμό στον άνθρωπο κα;ι  τη

Τι έλεγε ο Σαμαράς τον Απρίλιο 2012 για την ΔΕΗ. "Είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος"- "Οτι τώρα δίνουμε, αύριο θα το μετανιώνουμε" . Δείτε το βίντεο και καμαρώστε τον



«Δεν μπορούμε να σκοτώνουμε για ένα κομμάτι ψωμί μονάδες της ΔΕΗ», «είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος», «Ότι τώρα δίνουμε, αύριο θα το μετανιώνουμε ή θα το πληρώνουμε πολλαπλάσια» έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς, ο υποστηρικτής του άλλου μείγματος πολιτικής, της άλλης Ελλάδας, της άλλης ανάπτυξης.
Δεν υπάρχει θέμα με τον 13 και 14 μισθός που δεν πρόκειται να μειωθεί
 Ταυτόχρονα έδινε κι άλλες υποσχέσεις διαμαρτυρόμενος για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς. Σε λάθος θέατρο έδωσε την παράσταση ήταν όμως πετυχημένη, είχε θεατές.

Γιορτή Σαρδέλας Ν. Μουδανιά Κυριακή 6/7 2014 ( 35 χρόνια η εκδήλωση )


είμαστε έτοιμοι!!!! 
και το ψάρι καθαρίσαμε
και τις ντοματες και τα ψωμιά κόψαμε και οι ψησταριές στήθηκαν 
και τα κάρβουνα στη θέση τους 
σας περιμένουμε! ώρα 7 το απόγευμα και μετά ..

Με 10 ευρώ από την Θεσσαλονίκη στα beach bar της Χαλκιδικής. Στην τιμή ο καφές και το νερό ή αναψυκτικό


Ασφυκτικά γεμάτα είναι τα beach bar της Χαλκιδικής . Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή του Δήμου Προποντιδος και μεταφέρουν την νεολαία από την Θεσσαλονίκη για το Beach bar με 10 ευρώ και μάλιστα στην τιμή είναι ο καφές ή το αναψυκτικό. Το εισιτήριο του ΚΤΕΛ για τα Μουδανιά είναι 6.30 ευρώ (12.60με την επιστροφή ) μείον 25% όσοι είναι φοιτητές.


Η μαγεία του camping. Σκηνές 5***** Κρεμασμένες και σε δένδρα .


Εν όψη των θερινών διακοπών υπάρχει το δίλημμα camping ή δωμάτιο και πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τo δωμάτιο.
 Υπάρχουν όμως μερικές σκηνές που όχι μόνο προσφέρουν και με το παραπάνω ανέσεις και παροχές, αλλά πολλές φορές μοιάζουν με δωμάτια ξενοδοχείων.
Μερικές βρίσκονται στον αέρα, ενώ άλλες πάνω σε βράχους. Άλλες βρίσκονται στη Χιλή και άλλες στη Νορβηγία. Όμως έχουν ένα κοινό. Δεν είναι απλές σκηνές.

paraskhnio.gr

Δραστηριοποίηση στην τουρκική αγορά των 75 εκατομμυρίων επιλέγουν οι περισσότερες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας


Ψήφο εμπιστοσύνης στην τουρκική αγορά των 75 εκατομμυρίων εν δυνάμει καταναλωτών δίνουν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες, βλέποντας την κρίση να βαθαίνει στη χώρα μας, αναζητούν διέξοδο στις εξαγωγές.
Αδιάψευστος μάρτυρας της στροφής προς ανατολάς οι αριθμοί: οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην τουρκική αγορά διπλασιάστηκαν, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, το