powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Πρωτοβουλία του ΕΚΑΒ και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής για τη φιλοξενία των διασωστών του ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα οι οποίοι θα καλύπτουν σε 24ώρου βάση την περιοχή.


 Πρωτοβουλία για τη φιλοξενία πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανέλαβαν ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), προκειμένου να υπάρχει πιο άμεση παρουσία διασωστών στην περιοχή.
Αναλυτικότερα, στόχος είναι η Χαλκιδική -ο πληθυσμός της οποίας πενταπλασιάζεται το καλοκαίρι και φτάνει ακόμη και στα 700.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών και των ημεδαπών με εξοχικά εκεί- να καλύπτεται καλύτερα με προσωπικό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση π.χ., οδικών ατυχημάτων, τουλάχιστον σε περιοχές με αυξημένο τουρισμό. Τα παραπάνω γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.
"Μετά και τη μείωση του προσωπικού, η κάλυψη που υπάρχει στη Χαλκιδική από το ΕΚΑΒ δεν επαρκεί. Τόσο τα στατιστικά των ατυχημάτων, όσο και η ιδιαίτερη γεωγραφική διαμόρφωση της Χαλκιδικής, με τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ διάφορων περιοχών, επιβεβαιώνουν ότι η καλύτερη κάλυψη είναι άμεσα αναγκαία. Σταθμεύουν κάποια ασθενοφόρα στη Μουδανίων και από εκεί και πέρα το χάος. Πάγιο αίτημα όλων των φορέων της περιοχής, εδώ και πέντε με επτά χρόνια, είναι η ίδρυση έστω παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης στη Χαλκιδική, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Έτσι, πήραμε την πρωτοβουλία, ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Κώστας Ψαθάς και ο Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με τον δήμο Κασσάνδρας σε πρώτη φάση, να ξεκινήσουμε αυτό το πρόγραμμα φιλοξενίας", σημείωσε ο κ.Τάσιος.
Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρεται δωρεάν διαμονή σε πληρώματα του ΕΚΑΒ και τις οικογένειές τους,

Παρασκευή

Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ανακοινώσεις ενόψη της έναρξης των πρωταθλημάτων 24-7-14

http://www.epshalkidikis.gr/

1) Kατάρτιση Πρρογραμματος Αγώνων
2) Και στη Β΄ υποχρεωτικά δυο 20άρηδες
3) Λήξη αποδεσμεύσεων - υποσχετικών - μετεγγραφών 
4) Προκηρύξεις περιόδου 2014-2015
24.07.14
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ενόψη της έναρξης των πρωταθλημάτων, γνωστοποιεί στα σωματεία - μέλη της, ιδιαίτερα δε σε αυτά με νέα διοικητικά συμβούλια, ότι το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων θα εκδίδεται συνήθως για τέσσερις ( 4 ) αγωνιστικές ημέρες, θα ανακοινώνεται συνήθως ημέρα Δευτέρα θα αφορά στις επόμενες 4 αγωνιστικές και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της ένωσης.
Ουδεμία αλλαγή ή τροποποίηση θα γίνεται στο πρόγραμμα, αφότου αυτό έχει ανακοινωθεί μέσω του επίσημου site της ένωσης.
 Αιτήματα αναφορικά με το πρόγραμμα, θα λαμβάνονται υπόψη, από την αρμόδια επιτροπή, εφόσον έχουν υποβληθεί εγκαίρως ( δηλαδή πριν την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος στην ιστοσελίδα της ένωσης ), εγγράφως ( στο fax 23710 24169 ) και αιτιολογημένα.
 Μέχρι την έναρξη και της Γ΄ Ερ. κατηγορίας που θα γίνει στις 27-28 Σεπ. 2014, το πρόγραμμα θα εκδίδεται για μια αγωνιστική.
Και στη Β΄ υποχρεωτικά δυο 20άρηδες
Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής εφιστά την προσοχή των σωματείων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Ερ. κατηγορίας, ότι από φέτος επεκτείνεται και στη Β΄ Ερ. κατηγορία το
μέτρο της υποχρεωτικής συμμετοχής στην ενδεκάδα κάθε ομάδας, δυο ποδοσφαιριστών κάτω των είκοσι ετών, ήτοι γεννημένοι το έτος 1994 και μεταγενέστερα και σε ολόκληρη τη διάρκεια του

Καθαρισμός Παραλίας Νικήτης 28-7-14 σε συνεργασία με τον Διεθνή Mή Kερδοσκοπικό Οργανισμό Travel Foundation


Ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό τουριστικό οργανισμό Travel Foundation, μέλη του οποίου είναι οι μεγαλύτεροι Tour operators, θα διοργανώσει καθαρισμό ακτής και βυθού στην παραλία της Νικήτης την Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εθελοντικές ομάδες, δύτες, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολίτες και μαθητές, ενώ αιωροπτεριστής θα επιτηρεί τη δράση από αέρος.
Για πρώτη φορά ένας Δήμος συμμετέχει στις δράσεις του Travel Foundation, στόχος του οποίου είναι η καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.
Το θέμα της φετινής δράσης, με τον ΕΟΤ να αποτελεί τον επίσημο χορηγό για την Ελλάδα, είναι ο καθαρισμός παραλιών σε όλο τον κόσμο, με τίτλο Big Holiday Beach Clean Up, που ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών και του κοινού σχετικά με την προστασία των ακτών.
 Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, και θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα βρετανικά ΜΜΕ.
Μετά την περισυλλογή των σκουπιδιών, τα στοιχεία θα καταγραφούν και θα αποσταλούν στο διεθνή οργανισμό Ocean Conservancy, για να καταχωρηθούν στις βάσεις περιβαλλοντικών δεδομένων και τη διεθνή βιβλιογραφία.

Τρωάδες από την από τη θεατρική ομάδα "ΤΑ ΓΚΑΡΓΚΑΝΙΑ" του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού "Κλειγένης" 24/7/14 ( φωτο)


Οι Τρωάδες, το κορυφαίο αντιπολεμικό έργο του Ευριπίδη που γράφτηκε το 415 π.Χ., εκφράζουν όχι τον πόλεμο ή την ήττα αλλά την υπέρβαση κάθε ορίου στη διαχείριση κρίσεων από τη πλευρά των νικητών.
Η ιστορία ξετυλίγεται στη ‘’νεκρή ζώνη’’ μεταξύ μιας πολεμικής νίκης και ενός ολοκληρωτικού αφανισμού και κλείνει με την εξαφάνιση κάθε προοπτικής για τους ηττημένους αλλά και την αρχή της καταστροφής των νικητών, προϊόν της δικής τους αλαζονείας.
Εντέλει, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής βασάνων που προκαλεί δέος και δεν υπόσχεται τίποτα.
Διανομή- Συντελεστές
Ποσειδώνας: Κώστας Ιωαννίδης Παναγιώτης Πλιούκας Αθηνά: Φωτεινή Ναούμ
 Εκάβη: Πελαγία Χασάπη Ταλθύβιος: Κώστας Ιωαννίδης Κασσάνδρα: Βάνα Τάσιου 
Ανδρομάχη: Κατερίνα Τριανταφύλλου Μενέλαος: Γιάννης Φόρας 
Ελένη: Ολυμπία Σαμσούρη Κορυφαία: Μηλιά Στρούνη
Χορός: Ηρώ Βεργίνη Δάφνη Ζομπά Μαρία Καλαϊτζή Δήμητρα Παντελή Αιμιλία Μανωλούδα
Στρατιώτης: Παναγιώτης Πλιούκας
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καλαϊτζής Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάνα Τάσιου
Δημιουργία σκηνικού: Στεφανία Γαρδικιώτη Δημήτρης Γαρδικιώτης
Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού
Φωτογραφίες από
 Φωτογραφίες

Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν , και μετά ψάχνουν απελπισμένα για λύσεις, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ποιότητα της Εκπαίδευσης.


Φέτος ο αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 20.000, τη στιγμή που πέρσι έφτασαν περίπου τις 10.000, όπως αναφέρουν
Όπως πάντως ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν θα αλλάξει το άρθρο 53 του Ν. 4264/14 αλλά το υπουργείο θα αναζητήσει λύσεις, καθώς οι εκτιμήσεις είναι πως η συγκεκριμένη διάταξη (σ.σ. ψηφίστηκε επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου) θα δημιουργήσει τεράστιο κύμα χιλιάδων αιτημάτων για μετεγγραφές.
Επισήμανε ωστόσο ότι η ψηφισθείσα διάταξη (σ.σ. την είχε ψηφίσει και ο ίδιος) δεν έκανε κάποια διάκριση «ανάμεσα σε κάποιον εκατομμυριούχο με τέσσερα παιδιά που το παιδί του δηλώνει Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και έρχεται Αθήνα και σε κάποιον που είναι πολύτεκνος και φτωχός, δηλαδή δεν προέβλεψε κάτι αποκλειστικά για τα φτωχά εισοδήματα».

Κατασχέθηκε γάιδαρος στην Ρόδο επειδή ο ιδιοκτήτης του ήταν πιo «γαϊδούρι».

Με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκε γαϊδούρι επειδή δεν το φρόντιζε ο ιδιοκτήτης του στη Ρόδο! Σύμφωνα με πληροφορίες, η αφαίρεση έγινε  με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα και μετά την παρέμβαση του δυναμικού φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές πατούσες». Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του γαϊδουριού ότι δεν φρόντιζε το ζώο (δεν του έδινε τροφή και νερό και ήταν μέσα στον ήλιο) με αποτέλεσμα να είναι σε άθλια κατάσταση. Πάντως από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του έπαιρναν
Ισως τώρα ο κυρ Μέντιος βρεί καλύτερο παχνί

Πέμπτη

Ο ΕΟΠΥΥ των Μουδανιών μεταφέρθηκε στο Κεν.Υγείας Το κτήριο έγινε αποθήκη που συνεχίζει να ενοικιάζεται με 3.000 ευρώ τον Μήνα. Ο κ.Κουλούρης Προϊστ. Ιατρείων ΕΟΠΠΥ στην TV Χαλκιδική 24/7/14


4η Γενική Έκθεση Καλυβών Πολιτιστικού Συλλόγου «Μηκύβερνα» 18 ως27 Ιουλίου ( Φωτο)



Biskoparty Vol IIX DressCode: BathingSuit Δίπλα στο Καμπινγκ του Αη Γιωρ Νικητης 27-7-14

Ειμαστε ακριβως στην καρδια του καλοκαιριου,και η ημερομηνια φανταζει τελεια για αυτο που πολυς κοσμος μαζι με μας περιμενει καθε χρονο: Το πιο δυνατο παρτυ του καλοκαιριου μακρυα απο τα τετριμμενα.. Το Biskoparty (27-7-14) ειναι πλεον ενα κονσεπτ που εχει αγαπηθει περαν του κανονικου, και η ευθυνη της διοργανωσης του ειναι τιμη μας και καμαρι μας. Λιγα λογια για το παρτυ: Η τοποθεσια ειναι στην παραλια της Νικητης διπλα απ το καμπινκ του Αη Γιωρ,το αλκοολ ειναι σε λαϊκη βαση,και αυτην την φορα αποφασισαμε να βαλουμε και εναν μικρο περιορισμο: Μονο με το μαγιο σας,  αν δεν θελετε να βρεξετε τα καλα σας ρουχα, γιατι θα εχουμε πολυ νερο..

.Εκδηλώσεις για το Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονα στο Βατοπέδι Χαλκιδικής 26-27/7/14

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονα Βατοπεδίου την Κυριακή 27 Ιουλίου 2012 και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Βατοπεδίου διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις. Την παραμονή της γιορτής, Σάββατο 26 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ., θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα ενώ την επόμενη μέρα μετά τη Θεία Λειτουργία το πρόγραμμα περιλαμβάνει το παραδοσιακό κουρμπάνι.

Ανακοίνωση Δήμου Σιθωνίας για το νερό περιοχής Σαλονικού & Αζαπικου (21-7-14)

 Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σιθωνίας, ανακοινώνει ότι στις περιοχές Σαλονικού και Αζάπικο, το νερό του δικτύου ύδρευσης δεν είναι προς το παρόν πόσιμο.

Ο Δήμος προχωρά στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ποιοτική βελτίωσή του.
.

Οι 4 πλατείες της Θεσσαλονίκης με δωρεάν wi-fi από το τον Δήμο

Πλ. Αριστοτέλους
Σεβόμενος τους πολίτες και εκτιμώντας ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην υλοποίηση ενός σύγχρονου ευρυζωνικού δικτύου που έχει στόχο να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.To εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της HCN (Hellenic Cable Networks), η οποία είναι ο πρώτος πάροχος καλωδιακού Internet (οπτικές ίνες) σε όλη την Ελλάδα, και την HOL.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η δωρεάν παροχή Internet ξεκίνησε πιλοτικά από την πλατεία Αριστοτέλους (HOL) και από τις πλατείες Παπαναστασίου , Αίνου , Καούδη , Συνδίκα (HCN).
Το συγκεκριμένο σύγχρονοευρυζωνικό δίκτυο θα επιτρέπει τους πολίτες να έχουν ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο internet από φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets, laptops και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και
κοινωνικούενδιαφέροντος.  
 1) Πλατεία Αριστοτέλους
2) Πλατεία Αίνου (Νοτιοδυτικά γήπεδο του Άρη), στην οδό Μαρασλή
3) πάρκο Καούδη, στην οδό Μακεδονίας
4) πλατεία Πέτρου Συνδίκα (Συνδίκα και Σόλωνος)

Η Θεατρική παράσταση «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στις 26 Ιουλίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής


Η Μεγάλη επιτυχία της Αθήνας του Ρομπέρ Τομά σε διασκευή-σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα με την Κάτια Δανδουλάκη, Τάσο Χαλκιά, Θάνο Καληώρα,Τζόϋς Ευείδη,Ελένη Κρίτα και Πρόδρομο Τοσουνίδηs στο Φεστιβάλ Θάλασσας , αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών 26-7-14
Οι Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππας διασκεύασαν και σκηνο θετούν ένα έργο του Ρομπέρ Τομά που έγινε διεθνώς γνωστός από την επιτυχία "8 γυναίκες κατηγορούνται". Το "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60 στο Παρίσι. Έκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να

Τετάρτη

Η Ορμύλια έγινε Βενετία !! 23-7-14

Πολιτιστικός Πολυγύρου κωμωδία "Το σπίτι της Βαβέλ" Κυριακή 3 Αυγούστου Δημοτικό Ν. Μαρμαρά







Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου παρουσιάζει την κωμωδία "Το σπίτι της Βαβέλ" της Ρένιας Αβαράκη-Αγραφιώτη, σε σκηνοθεσία της Ζαφειρίας Μουταφτσή.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ
 Κυριακή, 3 Αυγούστου
στις 9:00 μ.μ.

Κάτι... μαγειρεύεται στον Αρμενιστή!

Imam Baildi Παρασκευή 8 Αυγούστου - LIVE
Η συνταγή είναι γνωστή και αγαπημένη σε όλες τις γωνιές του πλανήτη: οκτώ μουσικοί επί σκηνής συνδυάζουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του παλιού με το νέο σε μουσικές παρεμβάσεις που αγαπάμε να χορεύουμε!
Ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing, τα βαλκανικά πνευστά μιξάρονται με latin ενορχηστρώσεις και η νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη εναλλάσσεται με την εκρηκτική σκηνική παρουσία του Mc Yinka.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα live ανεβαστικό, χορταστικό και καλοδουλεμένο, με συμπαγή ήχο που γαργαλάει το στομάχι.
— με τους Imam Baildi στην τοποθεσία Armenistis.

Καρφώθηκε με το μηχανάκι του σε ένα πεύκο και πέθανε ακαριαία, ένα παλικάρι λίγο πάνω από τα είκοσι, με καταγωγή από το Παλιούρι Χαλκιδικής επιστρέφοντας από ένα beach bar .


Η Χαλκιδική μυρίζει θάνατο γράφει ο  Γιάννης Παπαδημητρίου
Καρφώθηκε με το μηχανάκι του σε ένα πεύκο και πέθανε ακαριαία. Χθες βράδυ, γύρω στις έντεκα, ο Νικόλας Λεμονής, ένα παλικάρι λίγο πάνω από τα είκοσι, με καταγωγή από το Παλιούρι Χαλκιδικής, πέταξε τη ζωή του στο δρόμο. Επιστρέφοντας πιωμένος από ένα beach bar στην περιοχή του Ξενία, δεν κατόρθωσε να διανύσει τα δύο χιλιόμετρα για να φτάσει σπίτι του. Κάπου στη μέση της διαδρομής, η προσπέραση που προσπάθησε να κάνει τον οδήγησε πάνω στο δέντρο. Το ουρλιαχτό του πατέρα του έσκισε τη νύχτα σαν χαρτοπόλεμο. Όπως ο Αλ Πατσίνο στον «Νονό», είχε δεχτεί το ισχυρότερο χτύπημα της μοίρας. Πλέον, γνωρίζει ότι όση

Διδασκαλία Β΄ Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής για το σχολικό έτος 2014-15

1. Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας
Χαλκιδικής, εγκρίνουμε τη διδασκαλία της Β΄ Ξένης Γλώσσας στους μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης των 6/θ και άνω Δημοτικών Σχολείων Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, για το σχολικό έτος 2014-2015, που συμπεριλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες.
 2. Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, εγκρίνουμε τη διδασκαλία της Β΄ Ξένης Γλώσσας στους μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης των
Δημοτικών Σχολείων με ΕΑΕΠ Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, για το σχολικό έτος 2014-2015, που
συμπεριλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες.
  Η Αναπληρώτρια του Περιφερειακού Δ/ντή
Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας
Ευαγγελία Ψυχογυιού
 Ακολουθούν οι πίνακες σχολείων

Αγ. Νικόλαος Εορταστικό Τριήμερο της Αγ. Παρασκευής στην Πλατεία 25 ώς 27 Ιουλίου . Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Βουρβουρού»


Αρσένης Καλλικράτης πρόεδρος Δημοτ. Συμβ. Σιθωνίας, για το σκάνδαλο Βαρδινογιάννη στην TV SUPER: Ενημέρωση των κατοίκων και κινητοποιήσεις για το δικαστήριο στις 17 Σεπτέμβρη 2014

 

Η Ερώτηση της Βουλευτού Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη για τo θέμα. Οι άλλοι δύο βουλευτές της Χαλκιδικής σιωπούν.
Αρ. 5391/677/14-1-14
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς :
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής -Εσωτερικών -Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Οικονομικών - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα : Να υπερασπιστεί άμεσα και με κάθε τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο τις περιουσίες των πολιτών της Σιθωνίας και την δημόσια γη, που εδώ και 30 χρόνια βολιδοσκοπεί η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η εταιρία «ΣΕΚΑ ΑΕ»

Τρίτη

Πανηγύρι Αγ. Παντελεήμωνα 25 ώς 27 Ιουλίου στον Παραδοσιακό Οικισμό του Παρθενώνα

Λ.Κεντεποζίδης: έχω όραμα για τη Σαχάρα ( ?? )


Επιδιώκει συνεργασία με το δήμο της Νέας Προποντίδας για τη δημιουργία τουριστικού χωριού.
"Είμαι βιοπαλαιστής,οραματιστής,δεν είναι πίσω από όλα το κέρδος" δηλώνει ο Λεωνίδας Κεντεποζίδης, ο επενδυτής που αγόρασε μέσω ΤΑΙΠΕΔ 44 στρέμματα στην παραθαλάσσια περιοχή Σαχάρα στη Νέα Ηράκλεια του δήμου Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική,με ακτογραμμή μήκους 950 μέτρων και πλάτους από 44 εως 75 μέτρα. Να σημειωθεί οτι η έκταση αυτή (τα 44 στρέμματα) είναι όμορη με δημοτική έκταση 420 στρεμμάτων και ουσιαστικά κλείνει το θαλάσσιο μέτωπο.
Ήδη εντός των 44 στρεμμάτων λειτουργεί beach bar ,ενώ κατά μήκος των 950 μέτρων στην παραλία έχουν "στηθεί" 800 ομπρέλες.Πίσω από αυτό τον χώρο υπάρχει μεγάλο πάρκινγκ.
Περισσότερα εδώ Ράδιο Θεσσαλονίκη

Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Διοργάνωση «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2014» ¨Εναρξη 10 Αυγούστου από Porto Karras


Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αναγγέλει την διεξαγωγή του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «North Aegean Crossing» για τις κατηγορίες πιστοποιητικών ORCi, ORC Club και IRC.
Οι παραπάνω κατηγορίες μπορεί να διαιρεθούν περαιτέρω σε κλάσεις εάν υπάρχει ικανό πλήθος συμμετοχών.
Ο διαδρομή του αγώνα θα είναι Πόρτο Καρράς – Τσεσμέ – Πυθαγόρειο (Σάμος). Η συνάντηση κυβερνητών θα γίνει στο Πόρτο Καρράς όπου θα δοθεί και η πρώτη εκκίνηση στις 10 Αυγούστου. Η απονομή του πρώτου σκέλους της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί στο Τσεσμέ στις 13 Αυγούστου, ενώ τα σκάφη θα εκκινήσουν για το δεύτερο σκέλος της διαδρομής στις 14 Αυγούστου. Τα συμμετέχοντα σκάφη θα ελλιμενιστούν στις μαρίνες του Τσεσμέ και του Πυθαγορίου αχρεωστήτως.
Η απονομή του δεύτερου σκέλους καθώς και των συνολικών αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στο Πυθαγόρειο στις 15 Αυγούστου
Λεμπτομέρειες εδώ 

Δρομολόγια με τα καραβάκια θαλάσσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης


Χορευτικά Συγκροτήματα στις Εκδηλώσεις του 44ου Κολυμβητικού Διάπλου Τορωναίου


Χορευτικά Συγκροτήματα Συλλόγων της Χαλκιδικής , "Νεάκιτος" Νικήτης, και του Συλλόγου Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ»

Βίλα Γαλήνη – Χαλκιδική Πόρτο Καρράς: Η Βίλα του θρύλου


Στη δεκαετία του εβδομήντα, στη Χαλκιδική, η δημιουργία μιας βίλας θεωρήθηκε από τους αρχιτέκτονες της εποχής αλλά και από τους πρώιμους δημοσιογράφους του life style ως ο ναός του στυλ. Μια βίλα στην κορφή του λόφου Γαλάνι, που πήρε το όνομα του από ένα περίφημο ληστή που έχασε τη ζωή του εδώ την εποχή της Τουρκοκρατίας, πάνω από τις εκτάσεις με τους αμπελώνες, με συγκλονιστική θέα στον Τορωναίο κόλπο, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, αλλά και τα κοντινά δάση, το χωριό Παρθενώνας και στα αριστερά μέχρι το Πόρτο Κουφό.
Τα σχέδια για τη δημιουργία της βίλας ανατέθηκαν στον γνωστό αρχιτέκτονα Κώστα Καψαμπέλη, στα μέσα της δεκαετίας του 60. Η τοποθεσία ήταν ιδανική. Τίποτε απολύτως δεν μπορούσε να περιορίσει τη θέα του σπιτιού σε όλες τις πλευρές του ορίζοντα. Για τα σχέδια επιλέχθηκε η μοναστηριακή αρχιτεκτονική του Αγίου Όρους. Το σπίτι από μακριά μοιάζει με τις μονές που είναι σκαρφαλωμένες στο όρος Άθως.
Το χτίσιμο του σπιτιού κράτησε από το 1970 μέχρι το ’74. Τα υλικά που επιλέχθηκαν ήταν όλα εξαιρετικής ποιότητας και η μεταφορά τους στην περιοχή αλλά και στο λόφο ήταν μια δύσκολη υπόθεση, αφού δρόμοι δεν υπήρχαν και η θάλασσα ήταν η κύρια δίοδος. Ξυλεία από καστανιές μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος για τα πολλά ξύλινα τμήματα του σπιτιού που ανέλαβε να περατώσει ένας περίφημος μάστορας από το Βόλο, ο Κόντος, που έστησε ένα ολόκληρο εργαστήριο εντός της αυλής και δούλευε για χρόνια νυχθημερόν με τους βοηθούς του.
(έτυχε να δουλέψω στην κατασκευή της βίλας και των ξενοδοχείων όπως πολλοί από την Σιθωνία )
Συνέχεια στο 

Συναυλία Μικρούτσικου - Αντωνοπούλου δίπλα στο κύμα στο camping La cara στη Σιθωνία Χαλκιδικής 26-7-14


Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντάει την Ρίτα Αντωνοπούλου στις 26 Ιουλίου στις 21.30 στο camping La cara στην Ακτή Κουτλουμουσίου στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Μια συνάντηση γεμάτη μουσικές και τραγούδια από έναν από τους πιο προικισμένους συνθέτες της γενιάς μας, έναν συνθέτη που το στίγμα του έχει ξεχωριστή μια βαρύτητα στη διαδρομή του ελληνικού τραγουδιού. Με συνθέσεις διαχρονικές που έχουμε όλοι κάποια στιγμή σιγοψυθιρίσει.
Από την άλλη η Ρίτα Αντωνοπούλου, η μούσα του Θάνου Μικρούτσικου, με την αισθαντική κρυστάλλινη φωνή της, δημιουργεί ένα ερμηνευτικό πρότυπο στα χνάρια των μεγάλων ερμηνευτριών του ελληνικού τραγουδιού. Camping La cara λοιπόν, για μια ονειρεμένη βραδιά με τον Θάνο Μικρούτσικο και την Ρίτα Αντωνοπούλου και βέβαια τους υπέροχους μουσικούς που τον συνοδεύουν.
Ώρα έναρξης: 21.30
Προπώληση 10 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ένα ποτήρι κρασί)
Είσοδος: 12 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ένα ποτήρι κρασί)

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί οι οποίοι έκλεβαν μάρκες τυχερών παιχνιδιών


Συνελήφθησαν στις 20.07.2014το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί ηλικίας 46 και 42 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, στη Χαλκιδική, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν από νόμιμο χώρο διενέργειας τυχερών παιγνίων, 293 μάρκες αξίας 293 ευρώ, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι δύο ημεδαποί αφαίρεσαν συνολικά από την ανωτέρω επιχείρηση περίπου 3.500 μάρκες, αξίας 3.500 ευρώ.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, ο 46χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του,

Δευτέρα

Χορευτικά συγκροτήματα 17-7-14 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ΔιάπλουΤορωναίου κόλπου

Κρήτη και Χαλκιδική σμίξανε με τα Χορευτικά Συγκροτήματα Συλλόγων της Χαλκιδικής , "Νεάκιτος" Νικήτης, και του Συλλόγου Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ»
Εκδηλώσεις στην παραλία Νικήτης Πέμπτη 17 Ιουλίου ώρα 21.30 με παραδοσιακή μουσική και πλούσια εδέσματα.  Διοργάνωση Ε.Ε.Ν.Ν. 'Ο ΣΙΘΩΝ"







1ος κολυμβητικός διάπλους Αμμουλιανής - Ουρανούπολης 20-07-2014

 Mε απόλυτη επιτυχία-υπό την αιγίδα της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ουρανουπόλεως πραγματοποιήθηκε  ο 1ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμμουλιανής-Ουρανούπολης (5.31 km) στα πλαίσια των εκδηλώσεων Ουρανουπολίτικα 2014
Αποτελέσματα 
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ    Αλέξανδρος    01:12
ΦΥΚΑΤΑΣ             Μιχαήλ            01:27
ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ    Κωνσταντίνος    01:32
ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ    Συμεών            01:34
ΠΛΙΑΚΟΣ            Σωκράτης    01:39
ΜΕΝΕΞΙΑΔΗ    Δανάη            01:42
ΜΑΥΡΙΔΟΥ    Αναστασία    01:46
ΤΑΓΤΕΛΕΝΙΔΗΣ    Παντελής    01:48
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ    Οδυσσέας    02:02
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ    Στέργιος    02:21
ΚΑΫΜΑΚΗΣ    Μηνάς            02:43
Φωτογραφίες εδώ facebook
       

Τάσος Σαχπαζίδης Για να τερματίσεις σε έναν αγώνα 26 Κm ( Τορωναίου) θέλει μεγάλα αποθέματα ψυχής για να νικήσεις την κούραση και τα παιχνίδια του μυαλού μεσοπέλαγα .

Συνέντευξη στην ειδυλλιακή Ν Σκιώνη παραχώρησε αποκλειστικά στην Εφημερίδα Κασσάνδρα ο Τάσος Σαχπαζίδης Νικητής του 44ου κολυμβητικού διάπλου του Τορωναίου Κόλπου 
Εφ.Κ :Τάσο συγχαρητήρια για την νίκη σου για δεύτερη συνεχή χρόνια στον διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, καταρχήν θέλουμε να μας συστηθείς ,για να σε μάθει και το ευρύ κοινό.
ΤΣ: Ονομάζομε Τάσος Σαχπαζίδη, από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είμαι 22 χρονών και αθλητής μεγάλων αποστάσεων θαλάσσης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, φέτος τελειώνω τα ΤΕΦΑ Θεσσαλονίκης ,και είδη είμαι και προπονητής στα παιδικά τμήματα. Επίσης στα 18 ήμουν πανελλήνιος πρωταθλητής στα 5 χιλιόμετρα θαλάσσης ,έχω συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκούς αγώνες ,και σε παγκόσμιο μίτινγκ στη Κύπρο όπου πήρα και την δεύτερη θέση.
Εφ.Κ :Από πια ηλικία ασχολείσαι με το άθλημα και τι σε ώθησε να ακολουθήσεις την κολύμβηση;
ΤΣ :Ασχολούμαι από τεσσάρων ετών, και την θάλασσα την αγάπησα από τα πρώτα μου μπάνια στην

Κυριακή

Ο Σαχπαζίδης Τάσος του Ηρακλή πάλι φέτος ο πρώτος του 44ου Διεθνούς Κολυμβητικού Διάπλους Τορωναίου Κόλπου


Ο ποιο  συναρπαστικός κολυμβητικός αγώνας  Μαραθώνιας Κολύμβησης , γνωστός ώς Διάπλους Τορωναίου Κόλπου των 26 χιλιομέτρων που διοργανώνει η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης ο ¨ΣΙΘΩΝ¨ ξεκίνησε χθές 19-7-14 από την παραλία του ξενοδοχείου Παλήνη  της Καλλιθέας Κασσάνδρας, ώρα 7.55 π.μ.
21 αθλητές συμμετείχαν μετά από επιλογή 80 αιτήσεων οι πέντε ξένοι ( Αγγλία  -  Β. Ιρλανδία- Αυστραλία - Ουγγαρία δύο) .Οι καιρικές συνθήκες πολύ καλές εκτός από ένα  ξαφνικό μικρό μπουρίνι  με με βροχή στις 12 ωρα το μεσημέρι, που δυσκόλεψε λίγο τους κολυμβητές.
Πρώτος πάλι φέτος τερμάτισε στην παραλία της Νικήτης ο Σαχπαζίδης  Τάσος, κολυμβητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης σε 6 ώρες και 5 λεπτά, ο οποίος πέρυσι κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ αγώνων.  Δεύτερος ο Μπαντουβάνης Πάνος  7.25, και τρίτος ο Ουγκρος Attila Manyoki  με  7.50. Στην εκδήλωση τιμήθηκε και  η Στέλλα Σμαραγδή που κατάγεται από την Νικήτη, Αθλήτρια του ΠΑΟΚ οι οποία σε ηλικία 19 ετών υπήρξε Ολυμπιονίκης στους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου,  και φέτος κατέρριψε 3  πανελλήνια ρεκόρ στο μήκος
στα 100 κοι 400 μέτρα.
Παρευρέθηκαν ο Υπ. Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανός  ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Καρανάσιος  ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Τζίτζιος μέλη της Αντιπεριφέρειας και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σιθωνίας.

 Αποτελέσματα  Αγώνων.
1)    Σαχπαζιδης Αναστάσιος  Ηρακλής Θεσσαλονίκη 6ώρες 5λεπτά
2)    Μπαντουβάνης Πάνος  7.25
3)    Attila Manyoki  Hungary 7.50
4)    Βαϊάννης Αιμίλιος  8.40
5)    Σιδερίδης Αθανάσιος 8.50
6)    Τοπάλης Κώστας 9.00
7)    Ψιλόλιγνου Σοφία 9.02
8)    Γκιουζέπας Δημήτριος 9.07
9)    Boucher James Nort. Ireland 9.12
10)   Micael Peter Read United Kingdom 10.30
11)   Χουχούτας Αντώνιος  10.32
12)   Διδασκάλου Ηλίας 10.40