powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΡΟΚΚΟ ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ Π.Ο.Μ

Φιλικος Αγώνας 16 Αυγούστου ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ 1-1

Σαββίδης επιστολή στον Πούτιν για το εμπάρκο

Εκκληση να βγάλει τα ελληνικά προϊόντα από τη λίστα των ευρωπαϊκών προϊόντων,απευθύνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρόεδρος του απόδημου ελληνισμού της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης,στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τον καλεί να δώσει «ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό» και, κατ εξαίρεση, να εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταλόγου των απαγορευμένων για εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία εμπορευμάτων, μέρος των γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα.
Αναλυτικά η επιστολή που δημοσιεύεται στο paok24.com:
"Απευθύνω έκκληση σε σας, ως Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ορθοδόξων Χριστιανών μετά τις πολυάριθμες αιτήσεις για βοήθεια που έρχονται σε μένα από τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ελλάδα, Έλληνες μετανάστες από την πρώην ΕΣΣΔ, οι συντάξεις και οι μισθοί των οποίων, και, κατά συνέπεια, η ζωή είναι άμεσα εξαρτώμενη από την κατάσταση της ελληνικής

Οδηγία της ΕΕ: SEX και ναρκωτικά θα υπολογίζονται στο ΑΕΠ

Ευρωπαϊκή οδηγία ορίζει πως το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία θα υπολογίζονται στο ΑΕΠ των κρατών-μελών, σε μια προσπάθεια να συμπιεστεί η μαύρη τρύπα του χρέους .
 Κλάδοι της οικονομίας χωρών της ΕΕ, όπως η πορνεία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, θα συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του ΑΕΠ, σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή οδηγία, που στόχο έχει τη μείωση της μαύρης τρύπας του χρέους στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, με την εφαρμογή της παραπάνω οδηγίας το δημόσιο χρέος θα συμπιεστεί κατά 2,3%.
Στο εξής, λοιπόν, θα υπολογίζονται τρεις ακόμη τομείς στο ΑΕΠ. Ο πρώτος είναι η πορνεία. Για πρώτη φορά θα καταγράφεται στις χώρες της ΕΕ ως κλάδος της οικονομίας με θετική επίδραση στο ΑΕΠ. Μέχρι σήμερα καταγράφονταν μόνο σε μερικές, μεταξύ αυτών και στη Γερμανία, δεδομένου ότι η πορνεία είναι νόμιμη. Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία έχει υπολογίσει σε εσωτερικό έγγραφο ότι το 2013 ο τζίρος των 400.000 περίπου ιερόδουλων (μεταξύ αυτών το 5% είναι άνδρες), ανέρχεται στα 14,6 δισ. ευρώ. Αν αφαιρέσουμε

«...στις κάβες της Γερακινής» η Εικαστική Έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Πολυγύρου 14 έως 17 Αυγούστου 18:00-22:00.

Παρασκευή

Το Προσκύνημα στην Mεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής



Από το Πολιτιστικό Ημερολόγιο της Σουζάνας Καζάκα και της Ζωής Γιανίτη

Έντονη δυσαρέσκεια EBU στον Αντ. Σαμαρά για τη ΝΕΡΙΤ! που ξαναγίνεται “κομματική”.

Κόλαφος για την κυβέρνηση και τη ΝΕΡΙΤ. Η ηγεσία της EBU σύμφωνα με πληροφορίες μας, απέστειλε επιστολή στον πωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά εκφράζοντας μεγάλη δυσαρέσκεια για την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η ΝΕΡΙΤ ξαναγίνεται “κομματική”.
O πρόεδρος της EBU  Jean-Paul Philippot και η γενική διευθύντρια Ingrid Deltenre υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό πως η EBU απέδειξε επαρκώς την υποστήριξη της στην κυβέρνηση και το νόμο δημιουργίας της ΝΕΡΙΤ, παρά το γεγονός του ξαφνικού θανάτου ενός από τα ιδρυτικά της μέλη. Επίσης σημειώνουν πως παρά τα τραυματικά γεγονότα από το λουκέτο, η ευρωπαϊκή ένωση τηλεοπτικών σταθμών συζητούσε να εντάξει τη ΝΕΡΙΤ ως πλήρες μέλος της στο τέλος του έτους. 
Μόλις όμως έγινε γνωστό πως με τροπολογία αλλάζει ο διορισμός του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, η EBU εκφράζει τη βαθειά της ανησυχία για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Είμαστε έκπληκτοι και απογοητευμένοι, δηλώνουν τα στελέχη της EBU, γιατί οι κανόνες άλλαξαν σε μια νύχτα. Και δηλώνουν πως η νέα διαδικασία δεν έχει τις νομικές εγγυήσεις.
www.typologies.gr

Η διατροφική αξία του αχινού, μέχρi πόσα κομμάτια (άτομα) γίνεται αλίευση.

Ένας διατροφικός θησαυρός, όχι τόσο γνωστός για τη πλούσια θρεπτική του αξία, κρύβεται στις Ελληνικές θάλασσες (κι όχι μόνο). Ο λόγος για τον γνωστό σε όλους μας αχινό, ένα μικρό θαλάσσιο ζώο, με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που εξωτερικά φέρει αγκάθια και εσωτερικά κρύβει μία πολύτιμη θρεπτικά τροφή, με τη μορφή πορτοκαλοκόκκινων αυγών. 
Η διατροφική αξία του αχινού
Γιατί να φάτε αχινούς;
Τα αυγά του αχινού είναι το βρώσιμο μέρος του ζώου τα οποία αποτελούν και σπουδαία πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αποδίδοντας περίπου 170 θερμίδες /100γρ. Αν θέλετε λοιπόν να αντικαταστήσετε την πρωτεΐνη που λαμβάνετε

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Με τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώσει λιγότερο φόρο ο Άδωνις Γεωργιάδης

250 Ευρώ λιγότερα θα πληρώσει για το διαμέρισμα του στο Μαρούσι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑτος πέρσι με το ΕΕΤΗΔΕ πλήρωσε 1.500 Ευρώ ενώ φέτος ο φόρος θα πέσει στα 1.250 Ευρώ


Πέμπτη

Ειναι αδίστακτοι . Θα έσβηναν και το «χαμόγελο του Παιδιού» Ζήτησαν ΕΝΦΙΑ 95.000 ευρώ για τα διαμερίσματα που φιλοξενούνται τα παιδιά

 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ το ποσό των 94.996.52 ευρώ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ-1, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι το χαράτσι ήρθε για τα διαμερίσματα που φιλοξενούνται τα παιδιά. "Το κράτος δίνει 80.000 ευρώ για όλα τα έξοδα μας όταν τα κόστη λειτουργίας μας είναι 1 εκατ. τον μήνα. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε. Το πρώτο εξάμηνο του '14 στηρίξαμε 57.000 παιδιά. Μόνο για ένα παιδί που χρειάστηκε μεταμόσχευση στη Γαλλία, χρειαστήκαμε 200.000 ευρώ", πρόσθεσε.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου επικοινώνησε με τον πρόεδρο του "Χαμόγελου του Παιδιού", η οποία χαρακτήρισε λανθασμένο τον ΕΝΦΙΑ και πρόσθεσε Θα υπάρξει διόρθωση μετά την τροποποιητική δήλωση που θα καταθέσει η οργάνωση την ερχόμενη εβδομάδα, στην εφορία όπου υπάγεται.

Πώς θα μπουν στον τύμβο της Αμφίπολης οι αρχαιολόγοι.

«Γιατί οι αρχαιολόγοι δεν ανοίγουν αμέσως τον τάφο στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, ώστε να δούμε τι έχει μέσα;». 
Αυτήν τη στιγμή η ανασκαφική ομάδα έχει σκάψει σχεδόν ολόκληρη την ταφική οδό, πλάτους 4,5 μ., και έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής 13 σκαλοπάτια που οδηγούν κατηφορικά στην είσοδο. Η διερεύνηση του δρόμου συνεχίζεται μέχρι να φτάσουν στο «παρθένο», δηλαδή στο απάτητο και μη αναμοχλευμένο έδαφος. 

Τι μπορούν να βρουν εκεί; Κατάλοιπα («σκουπίδια») από διαβάτες που τον περπάτησαν αλλά και υπολείμματα από την ταφική πυρά του νεκρού ή σπασμένα κεραμικά. Αν βρεθούν στοιχεία από τα πρώτα, θα βοηθήσουν στη διερεύνηση της ταυτότητας του νεκρού.
Τα δεύτερα θα καθοδηγήσουν τους επιστήμονες στη χρονολόγηση του τάφου. Οταν η ανασκαφή στο σημείο εκείνο ολοκληρωθεί ή και ταυτόχρονα με τη συνέχισή της, θα πρέπει να διαλυθεί με ανασκαφικό τρόπο ο τοίχος που εντοπίσθηκε.
 Εχει κατασκευαστεί μετά την ταφή του νεκρού και προστατεύει το οικοδόμημα. Η διάλυση γίνεται πέτρα πέτρα και κάθε κομμάτι
καταγράφεται, σχεδιάζεται, παίρνει αρίθμηση, τεκμηριώνεται. Με την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης του τοίχου αρχίζει το επόμενο βήμα. Αν δεν υπάρχει από πίσω κάποιο άλλο

Βουλιάζει ο ΕΟΠΥΥ χρέη 5 δισ. στο ΕΣΥ. και 1 δισ. στους Ιδιώτες παρόχους υγείας.

Στα χρέη των 6 δις ευρώ βουλιάζει ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αντιμέτωπος με την ανεπαρκή χρηματοδότησή του, συμπαρασύρει το χώρο της υγείας στο τέλμα.
Ο ΕΟΠΥΥ, ως αγοραστής πλέον των υπηρεσιών υγείας και όχι ως πάροχος υπηρεσιών υγείας, αδυνατεί να πληρώνει τα νοσήλια των ασφαλισμένων του στα δημόσια νοσοκομεία και τα συνολικά του χρέη προς το ΕΣΥ φτάνουν τα 5 δισ. ευρώ!
Το ποσό 365.000 ευρώ δίνεται στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, μετά από μεθοδικές προσπάθειες !! ανακοίνωσε ο κ. Καρανάσιος βουλευτής Ν.Δ. Χαλκιδικής,   το οποίο είναι μέρος από τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο για το έτος 2013.
Δηλαδή τώρα θα ευχαριστούμε τους Βουλευτές που ψηφίζουν τις περικοπές, εάν βγει κάποιο κονδύλι, όπως λένε, που είναι υποχρεωμένη να δώσει η Κυβέρνηση, και τα πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι,  για να μην βάλουν λουκέτα τα Νοσοκομεία
Αλλά και στους ιδιώτες παρόχους υγείας (γιατροί, κλινικές και
διαγνωστικά εργαστήρια) οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Απελπιστικά χαμηλά τα έσοδα από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Ξεχειλίζει ο ενθουσιασμός και η εθνική υπερηφάνεια απ΄άκρη σε άκρη  της Ελλάδας για τη σπουδαία ανακάλυψη στην Αμφίπολη της Μακεδονίας .
Λογικό, θα μου πείτε.

Δεν αμφιβάλω, αλλά αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε και μια άλλη ανακοίνωση (αυτή που έβγαλε η Στατιστική υπηρεσία και μετρά τους επισκέπτες και τα έσοδα των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων) θα  σας έπιανε απελπισία.

Για όλο το 2013 το υπουργείο Πολιτισμού έβαλε στα ταμεία του  από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το υπέρογκο (!!!) ποσό των 47 εκατ. ευρώ . Δηλαδή το ένα τρίτο από τον ετήσιο προϋπολογισμό ενός μόνο μουσείου, αυτό του Λούβρου. Υπέροχα!
Αρχαίολογικός χώρος Ολύνθου

Όσο για το καμάρι μας, το μουσείο της Ακροπόλεως, αυτό συγκέντρωσε λιγότερους επισκέπτες ακόμη και από ένα μουσείο στην άκρη του...πουθενά, στο Brisbane της Αυστραλίας.
Αν αυτό λέγεται αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τότε τιμή και δόξα στους υπουργούς Πολιτισμού. Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν ότι προωθώ την εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τους απαντώ εκ των προτέρων ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι.


Απλά μια βόλτα στα μουσεία και τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Μ.Βρετανία την Γαλλία την Γερμανία ακόμη και στις ΗΠΑ, αρκεί για να δει κάποιος πώς αξιοποιούν εκεί την πολιτιστική κληρονομιά (που

Σήμερα 14 Αυγούστου «...στις κάβες της Γερακινής» ξεκινά η Εικαστική Έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Πολυγύρου

Με χαρά σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή εικαστική έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου που γίνεται για 2η χρονιά στην Γερακινή Χαλκιδικής, σε χώρο που έχει παραχωρήσει η εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι στην παραλία Γερακινής και υπο την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Πολυγύρου.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 14 έως 17 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας είναι 18:00-22:00.
 Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό εικαστικών δημιουργιών των μελών του ΣΚΕΤΠ αλλα και όχι μόνο, καθώς επίσης και μουσική εκδήλωση το βράδυ της 17ης Αυγούστου στην σκάλα της Γερακινής!
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΕΤΠ 


“Πάντα εδώ...” Βασίλης Παπακωνσταντίνου 22ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας 14/8/14

“Πάντα εδώ...”, όπως δηλώνει και ο τίτλος της καλοκαιρινής του περιοδείας που θα τον φέρει ξανά σε επαφή με το αγαπημένο του κοινό στα πλαίσια του στο 22ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας, 14 Αυγούστου
Η ιστορία
Το φετινό καλοκαίρι βρίσκει για άλλη μια φορά τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο δρόμο. Με την μπάντα και τα τραγούδια του, τα πολύτιμα εφόδια μιας διαδρομής με ανοιχτό ορίζοντα και πολλά χιλιόμετρα ακόμα.
Ο πλέον αγαπητός συναυλιακός καλλιτέχνης των τελευταίων σαράντα χρόνων, διατηρεί σταθερά δυνατή την φλόγα της σκηνικής του παρουσίας και μας προσκαλεί σε μια συναυλία που θα προσφέρει συγκίνηση και δυναμισμό, εκτόνωση και σκέψη.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλάει πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Νικόλας Άσιμος μεταξύ άλλων και έχει τραγουδήσει ποιητές όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Άλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου.
Με μια φωνή που ηχεί μοναδικά τρυφερή και άλλες στιγμές ανατριχιαστικά εκρηκτική με την γνήσια

Απόλλων Αρναίας – Δόξα Ορμύλιας 2-2 Φιλικός Αγώνας

Iσόπαλος με σκορ 2-2 έληξε ο φιλικός αγώνας του Απόλλωνα με την Δόξα Ορμύλιας. Οι γηπεδούχοι που προετοιμάζονται για την Γ΄ Εθνική, αγωνίστηκαν χωρίς τον βασικό τους κορμό. Οι φιλοξενούμενοι άφησαν καλές εντυπώσεις και έδειξαν ότι θα σταθούν αξιοπρεπώς στη Α΄ κατηγορία Χαλκιδικής.
Τα τέρματα πέτυχαν στο 30΄ ο Γεωργίου για τον Απόλλωνα, ισοφάρισε στο 62΄ ο Γκότας, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους ο Λευτέρης Μπουλγκουρίδης στο 73΄ και το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 86΄ ο Ξευτέρης.
Καλή η διαιτησία των Δράκου, Μαλανδρή, Μαυροπούλου

Τετάρτη

Καλώς ορίσατε πάλι γείτονες από τη Θεσσαλονίκη . Οπως πάμε θα χρειασθούμε και άλλο πόδι.

Το ρεύμα του δρόμου στην Κασσάνδρα από την Θεσσαλονίκη πριν λίγη ώρα από την Εφημερίδα Κασσάνδρα στο facebook.
Στα φανάρια της Νικήτης πρέπει να ψάξει ο Δήμος να βρει ένα τρόπο να διασκεδάζει τους μποτιλιαρισμένους.
Και μετά πως επιστρέφουν;

Συναυλία στον Πύργο Ουρανούπολης Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού 20 Αυγούστου

Μπροστά στον Ιστορικό Πύργο της Ουρανούπολης, δίπλα στο κύμα, πάνω στην άμμο, κάτω από το φεγγάρι, στην είσοδο του Αγίου Όρους, οργανώνουμε συναυλία. Προσδοκώντας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ότι η ενέργεια της φύσης του τοπίου και οι αγαπημένες μουσικές των καλλιτεχνών και των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων θα στείλουν το αληθινό μήνυμα: Ότι χωρίς οξυγόνο και νερό, δεν ζεί κανείς. Όσα χρήματα και αν έχει, όσο φιλόδοξος και αν είναι! 
Όλοι λοιπόν, ενώνουν τις φωνές και εκπέμπουν
SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!
Αύριο, μπορεί εσείς να είστε στην δική μας θέση. Θα είμαστε μαζί σας. Ενάντια σε κάθε καταστροφείς των δώρων της φύσης.
Τη δράση στηρίζουν:
- Επιτροπή Αγώνα Ουρανούπολης
- Κοινότητα Ουρανούπολης
- Σύλλογος Επαγγελματιών Ουρανούπολης
- Αθλητικός Σύλλογος Ουρανούπολης
- Πολιτιστικός Σύλλογος Ουρανούπολης
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ουρανούπολης

3ος Διάπλους Μνήμης «Γλαρόκαβος – Νέος Μαρμαράς» ¨ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ¨ 16 χιλ 30/8/14

3ος Διάπλους Μνήμης ΓλαρόκαβοςΝ.Μαρμαράς
¨"ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ"
Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής
Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 Ο κ.Μπατζής Χριστόφορος σε συνεργασία με τους φίλους   του  Στράτου, το Δημοτικό Διαμέρισμα Νέου Μαρμαρά και την υποστήριξη του Συλλόγου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ», διοργανώνει τον          3ο Διάπλου Μνήμης «Γλαρόκαβος -   Νέος Μαρμαράς» ¨Ευστράτιος Κολοβός¨. Ο Διάπλους είναι αφιερωμένος στη μνήμη    του Στράτου Κολοβού από το Νέο Μαρμαρά που άφησε την τελευταία του πνοή  στα 19 του χρόνια.
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ο Διάπλους Μνήμης που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.2. «Μαραθώνια
Κολύμβηση», θα διεξαχθεί στη θάλασσα του Τορωναίου     Κόλπου, στο Τοπικό Διαμέρισμα Κοινότητας Νέου Μαρμαρά    του Δήμου Σιθωνίας, το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014.

Μπλοκάρουν στην εφορία και οι επιδοτήσεις - αποζημιώσεις αγροτών απο τον νόμο 3943/2011

Αδυνατεί προς το παρόν να δώσει λύση το υπουργείο Οικονομικών στο μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με το «πάγωμα» των επιστροφών φόρου εισοδήματος εφόσον οι φορολογούμενοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές ακόμα και αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
  Το πρόβλημα γίνεται ακόμα εντονότερο, δεδομένου ότι στον φαύλο κύκλο των συμψηφισμών μπαίνουν και οι αγρότες για τις επιδοτήσεις τους ακόμα και για την αποζημίωση από την Ε.Ε. εφόσον αυτή αποφασισθεί. Δηλαδή, και όπως αναφέρουν εφοριακοί, οι αγρότες που θα δικαιούνται αποζημίωση εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο θα την λάβουν μειωμένη, αφού αρχικώς γίνει ο απαραίτητος συμψηφισμός με βεβαιωμένες οφειλές. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα παρακρατήσουν τα σχετικά ποσά του φόρου εισοδήματος και του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) κατά περίπτωση και θα αποδώσουν τα υπόλοιπα στον αγρότη - δικαιούχο. Στέλεχος της Ομοσπονδίας των εφοριακών αναφέρει στην «Κ» ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η

«Pothole Killer» ή «Φονιάς της Λακκούβας».

Στις ΗΠΑ, έκανε την εμφάνισή της μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται «Pothole Killer» ή «Φονιάς της Λακκούβας». Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μηχάνημα που ψεκάζει ένα ειδικό μίγμα από υποκατάστατο πίσσας και νερό, καλύπτοντας τις λακκούβες σε δύο μόλις λεπτά.

Το μηχάνημα που ονομάζεται επίσης «Dalek», χρησιμοποιείται ήδη στις περισσότερες πολιτείες της Αμερικής και πρόσφατα δοκιμάζεται και στη Μεγάλη Βρετανία. Το πλεονέκτημα αυτού του μηχανήματος είναι ότι απαιτούνται μόλις δύο εργάτες για να καλυφθούν οι λακκούβες και η δουλειά γίνεται σε πολύ λιγότερο χρόνο. Το μειονέκτημα, ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Τώρα για την λακκούβα στην διασταύρωση των Γεωπονικών που δημιούργησε πρόβλημα την Κυριακή και την Δευτέρα με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες λένε ότι σήμερα θα έχει τελειώσει η επισκευή, του δρόμου.


Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα στη Χαλκιδική 12/8

Εξιχνιάστηκαν άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου δύο περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα στη Χαλκιδική την 10.08.2014.
Ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 43 ετών .
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος απογευματινές ώρες της 10.08.2014 αφού διέρρηξε δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα ενός 44χρονου και ενός 53χρονου, αφαίρεσε είδη ρουχισμού, μέρος των οποίων βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση .
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανωτέρω θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.

Χαλκιδική: 556 «προσλήψεις» σε μια εβδομάδα για να... γλιτώσουν τα πρόστιμα!

Tη γνωστή εικόνα «αρπαχτής» της τουριστικής σεζόν αποκάλυψαν οι έλεγχοι του Υπουργείου Εργασίας σε 25 ενδεικτικές περιοχές. Τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» με τη συμβολή του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, διαπίστωσαν απότομη και εκρηκτική αύξηση των προσλήψεων την περίοδο των ελέγχων.Πρόκειται ασφαλώς για συγκυριακή συμμόρφωση των εργοδοτών που αναγκάζονται να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους για λίγες μέρες, προκειμένου να γλιτώσουν το... τσουχτερό πρόστιμο των 10.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εμφανίζονται ως άρτι προσληφθέντες.
Οι περιοχές-πρωταθλητές των προσλήψεων τις ημέρες των ελέγχων είναι Χαλκιδική, η Σαντορίνη, η Μύκονος, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Νάξος, η Κατερίνη, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος.
Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελούν η Χαλκιδική και η Σαντορίνη. Την περίοδο των ελέγχων 17-22 Ιουλίου προσλήφθηκαν 556 άτομα ενώ την προηγούμενη μέρα, 16 του μηνός, είχαν προσληφθεί 42! Στη Σαντορίνη μεταξύ 12-17 Ιουνίου προσλήφθηκαν 541 άτομα, ενώ την

Ντοκιμαντέρ Η Παλιόστρατα των Ρεβενικίων, το μονοπάτι των 1000 χρόνων από Μ.Παναγία- Κάκαβο - Στάγειρα.


Ένα οδοιπορικό που ξεκινάει από τη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής, οδηγεί στο δάσος των Σκουριών και καταλήγει στη γενέτειρα του φιλοσόφου Αριστοτέλη. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την εξέλιξη της περιοχής από τους Ελληνιστικούς χρόνους, έως και τις μέρες μας.
Παράλληλα καταγράφει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και στην καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών.
Η Παλιόστρατα, ήταν ένα μονοπάτι 1000 χρόνων που ξεκινούσε από τη Μεγάλη Παναγία, περνούσε από το Όρος Κάκκαβος και έφτανε μέχρι τα  Στάγειρα. Σήμερα κόβεται βίαια από τις εκσκαφές και την αποψίλωση του δάσους, που διεξάγει η χρυσοθηρική εταιρεία.
Συντελεστές: 
Σενάριο - Σκηνοθεσία, Δημήτρης Καραθανάσης
 Έρευνα - Κείμενα, Δώρα Καραθανάση
Μουσική, Δημήτρης Πλαζομίτης
Εκφώνηση κειμένων, Ελευθερία Φαραντάκη, Θανάσης Βικόπουλος

Προβολή Πολιτιστικό Κέντρο, Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής
                17 Αυγούστου 2014    08:00 μ.μ.
                 Είσοδος ελεύθερη

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης  επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη 13 Αυγούστου.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις,

Όταν εμφανίσθηκαν οι οι ελεγκτές στα Χανιά έγιναν 261 προσλήψεις σε 4 ημέρες

Μεγάλη αύξηση προσλήψεων σε 25 τουριστικούς προορισμούς, κατά τις ημέρες διενέργειας ελέγχων για αδήλωτη εργασία, καταδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, από το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», αποδεικνύοντας το «κρυφτούλι» που παίζουν αρκετοί εργοδότες με τις ελεγκτικές αρχές προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά αν και κατά τις ημέρες που προηγούνταν των ελέγχων παρατηρούνταν χαμηλός αριθμός προσλήψεων, ως διά μαγείας ο αριθμός τους εκτοξευόταν κατά τις ημέρες διενέργειας των ελέγχων, με προφανή στόχο την αποφυγή των προστίμων, που μπορούν να ανέλθουν έως και το ποσό των 10.500 ευρώ.
Χαρακτηριστική η περίπτωση των ελέγχων στο Ρέθυμνο, όπου από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου

Τρίτη

Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού Πολύγυρος 23 Αυγούστου

 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η


ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Α.Σ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. (www.skakipoligiros.blogspot.com).
ΧΩΡΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Café – bar TIVERIOUS, πλατεία ηρώων, Πολύγυρος  Χαλκιδικής, Σάββατο 23-08-2014, ώρα προσέλευσης 16.30 & ώρα έναρξης 17.00.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό FIDE 6 γύρων.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Σκακιστές ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή σκακιστικής δυναμικότητας, με παράβολο: 5 ευρώ (β΄ μέλος οικογένειας: 3 ευρώ, γ΄ μέλος : δωρεάν).
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Μέχρι Παρασκευή, 22-08-2014, στα τηλέφωνα 6972798427 Παπαευστρατίου Ανδρέας και 6974200002 Κουκουμπής Κων/νος. Δυνατότητα συμμετοχής μέχρι και 30 λεπτά πριν την έναρξη, εφόσον δεν συμπληρωθεί ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών των

Πολιτιστικό Ημερολόγιο, Παρουσίαση Καλλιτεχνών της Συκιάς . Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Συκιωτάκια» (VIDEO)

Το video απο την εκδήλωση Πανσέληνος Έρωτας 10 Αυγούστου στη Νικήτη



Πολιτιστική εκπομπή με τη Σουζάνα Καζάκα σκηνοθεσία Ζωή Γανίτη.
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ -ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Νικήτης (κάτω από την εκκλησία του Αγ. Νικήτα).
Μια εκδήλωση του Γυμνασίου Νικήτης υπό την αιγίδα της

ΕΠΣΧ ετήσια εκδήλωση απονομής επάθλων ,καθώς και οι κληρώσεις των αγώνων.



Η ΕΠΣ Χαλκιδικής ανακοινώνει ότι η ετήσια εκδήλωση απονομής επάθλων καθώς και οι κλήρωσεις των αγώνων Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου περιόδου 2014-2015, θα πραγματοποιηθεί στο Beach Bar “Concha” στην παραλία Πορταριάς, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 με Ώρα έναρξης 20:30, αντί της Δευτέρας 25 Αυγούστου 2014 που αρχικά είχε οριστεί.

Τί βρήκαν στις ανασκαφές της Αμφίπολης και βρίσκεται αυτή την ώρα (10.30 π.μ.) ο Σαμαράς εκεί;


 Δέος και αγωνία προκαλούν τα ευρήματα στην Αμφίπολη. Το ερώτημα τι κρύβει η τύμβος περιμέτρου 500 μέτρων αναμένεται να απαντηθεί σύντομα καθώς οιαρχαιολόγοι βρίσκονται μόλις μια ανάσα από την αποκάλυψη.

Τα σενάρια ότι ο τάφος ανήκει στην Ρωξάνη ή σε αρχιστράτηγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η σκέψη ότι ίσως να περιλαμβάνει την ταριχευμένη σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον ερευνητών, ιστορικών και άλλων υπηρεσιών.

Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται τώρα μπροστά στην μεγαλοπρεπή πύλη και η αγωνία τους κορυφώνεται για το τι θα συναντήσουν όταν την ανοίξουν.

Επιστήμονες από Αμερική Αυστραλία και Ευρώπη ζήτησαν να παραστούν στην διάνοιξη του μεγαλύτερου Μακεδονικού τάφου που

Δευτέρα

"Μεταγραφικό ΜΠΑΜ¨ από Ιταλία για τον Απόλλων Αρναίας του μπακ Lorenzo Menicagli

Την απόκτηση του 19χρονου Ιταλού αριστερού μπακ Lorenzo Menicagli προέβη ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ο οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα της Livorno. Πρόκειται για έναν πολύ καλό παίχτη, που θα κάνει την διαφορά και θα βοηθήσει στην αριστερή πλευρά της άμυνας.O Lorenzo είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Livorno.
 Η διοίκηση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ  καλωσορίζει τον Lorenzo Menicagli και εύχεται να πετύχει τους κοινούς τους στόχους.


Φόβιζαν τον κόσμο κάποτε οτι οι ‹κομουνιστές θα σας πάρουν το σπίτι›, τώρα τους ξεσπιτώνουν και αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες γής να γίνουν ακτήμονες.


Χιλιάδες Ελληνες ξεπουλάνε σπίτια και οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα για να γλιτώσουν τον φόρο ακινήτων!
Σε μαζικό ξεπούλημα χιλιάδων ακινήτων σε όλη την Eλλάδα σε τιμές ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία ή το κόστος κατασκευής τους, οδηγεί ο Eνιαίος Φόρος Aκινήτων. Tα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά που προκάλεσαν νευρική κρίση σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οδηγούν σε δραματική αύξηση των προς πώληση ακινήτων.
Aγροτεμάχια, οικόπεδα σε τουριστικές περιοχές αλλά και χιλιάδες άδεια διαμερίσματα σε αστικές περιοχές βγαίνουν στο... σφυρί από τους ιδιοκτήτες τους που θέλουν να τα ξεφορτωθούν για να γλιτώσουν τον ENΦIA.
H τάση για «ξεφόρτωμα» της ακίνητης περιουσίας είχε ξεκινήσει μετά την επιβολή του «χαρατσιού» μέσω της ΔEH, ωστόσο, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τον Eνιαίο Φόρο Iδιοκτησίας Aκινήτων, όλο και περισσότεροι Eλληνες... κρεμάνε πωλητήρια.
Mπορεί ο ENΦIA να είναι μειωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο φόρο, ωστόσο, η συνολική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν σπίτια μαζί με κάποια οικόπεδα και αγροτεμάχια είναι
πολύ μεγαλύτερη. Mόλις οι ιδιοκτήτες πήραν στα χέρια τους τα εκκαθαριστικά διαπίστωσαν ότι πρέπει να πληρώσουν εκατοντάδες ή χιλιάδες συνολικά, αφού πλέον φορολογείται κάθε είδους

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση "Πανσέληνος Έρωτας" στην Νικήτη (10/8/14) Σήμερα στην Συκιά στο παλιό Δημοτικό ώρα 21.30


Χτες (10/8/14) ο ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ στην Νικήτη ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. 
Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια.
 Τελικά οι άνθρωποι διψούν για πολιτισμό.
Ελπίζω να απόλαυσαν όλοι την όμορφη βραδιά όσο εμείς και ευχαριστώ από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Σήμερα συνεχίζουμε τη γιορτή του φεγγαριού και του έρωτα στη Συκιά.
Κατερίνα Παπακωνσταντίνου
 μέλος οργανωτικής

Εμφανίστηκε το πρώτο τα φιδάκι της Παναγίας στα Αργίνια, με την πανσέληνο

εικόνα αρχείου
Εμφανίστηκε  φιδάκι της Παναγίας στα Αργίνια αλλά όχι στο Μαρκόπουλο
Στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Αυγούστου εμφανίστηκε στα Αργίνια το πρώτο φιδάκι της Παναγίας.
Μετά από λίγο οι καμπάνες του Ιερού Ναού κτύπησαν χαρμόσυνα για το ευχάριστο αυτό γεγονός.
Σήμερα (Δευτέρα 11 Αυγούστου) στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Αργινίων Ιερά Παράκληση.

http://www.inkefalonia.gr

Ευχαριστήρια Επιστολή προς Κ.Υ. Κασσανδρείας και ΕΚΑΒ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών 14 έως17 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών

Στο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς προχωρά η Τροχαία της επόμενες ημέρες για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. 
Ειδικότερα, οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν: 
1. Την Πέμπτη 14 Αυγούστου από ώρα 16:00 έως 22:00 και την Παρασκευή 15 Αυγούστου από ώρα 08:00 έως 13:00 για το ρεύμα εξόδου:
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ
2 Την Κυριακή 17 Αυγούστου για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 22:00
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά