powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Tο μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2018, όμως επειδή έχουμε καεί απ' τον χυλό, φυσάμε και το γιαούρτι!

Την αισιοδοξία του ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2018 εξέφρασε ο Γενικό Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτοs Σιμόπουλος, μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. 
Ωστόσο, ο κ. Σιμόπουλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το τι μέλλει γενέσθαι με τον εργολάβο, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα λήγει και η διετής παράταση που δόθηκε στη σύμβαση του έργου.
 "Το έργο προχωράει καλά. Έχουμε μια πολύ δύσκολη και σύνθετη σύμβαση. Δεν μπορώ να πώ τίποτα περισσότερο. Αισιοδοξούμε, αλλά επειδή

ΕΠΣΧ : Αποτελέσματα - αγώνες ερασιτεχνικών κατηγοριών 11&12 Οκτωβρίου

 Football league  2 12 Οκτωβρίου 4:00 μ.μ. Απόλων Αρναίας - Έβρος Σουφλίου

Ε. Π. Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ   Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ   2014 - 2015.
5η Αγωνιστική  11-10-14
Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ      (2-4) 
Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ -ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ (1-0)
Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ  -ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ (4-2)  
ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ - ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ (0-5)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ   - Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑ(0-3)α.α.    
Αύριο  12-10-14
ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ
ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005
ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ  -            ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Ε. Π. Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ   Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ   ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  2014 -

Ο Δήμος Πολυγύρου πουλά πρόβατα και αίγες σε δημοπρασία Τιμή εκκίνησης 2.030 ευρω

Με τιμή εκκίνησης 2.030€, ο δήμος Πολύγυρου πουλά ένα κατασχεμένο κοπάδι πρόβατα και αίγες
Η πρωτότυπη ανακοίνωση βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου, και καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο δημαρχείο.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κοπάδι34 πρόβατα (3 κριάρια & 31 θηλυκά) - 59 αίγες (11 αρσενικά & 48 θηλυκά)  και η τιμή εκκίνησης ξεκινά από τις 2.030 ευρώ.
«Πρόκειται για ένα κοπάδι από ζώα που κατάσχεσαν οι υπηρεσίες του

Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, με πρωτοβουλία του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Σιθωνίας "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ " 11/10/14

To  Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Σιθωνίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» διοργάνωσε σε συνεργασία με τον όμιλο επιχειρήσεων «Ιντερσαλόνικα» εκδήλωση προληπτικής ιατρικής στη μπρoστά στο ΚΑΠΗ Νικήτης, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 από τις 11:00 π.μ. 

Πολλοί δημότες του Δήμου Σιθωνίας προσήλθαν στην πλατεία για δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων (πίεσης, χοληστερίνης και διαβήτη) και παροχή συμβουλών σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης και φροντίδας από κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών. 

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου νικητής στις εκλογές της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Μετά από πολλά χρόνια κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ στην ΠΕΔΚΜ , δηλαδή του Σίμου Δανιηλίδη, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου είναι ο νικητής των εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα για την ανάδειξη του προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Κυρίζογλου κατάφερε να συγκεντρώσει 108 ψήφους, έναντι του αντιπάλου του, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έλαβε 68 ψήφους. 
Διπλή η εκπροσώπηση για τον Δήμο Προποντίδας καθώς εκλέχθηκε στο Δ.Σ ο νυν Δήμαρχος Ν.Προποντίδας κ.Μανώλης Καρράς και ο δημοτικός σύμβουλος,  Δημήτρης Τσούφης  
 Εκπρόσωπος στην Γ.Σ. της ΚΕΔΕ
Κανταράς Αναστάσιος Δημ.Συμβ. Πολυγύρου
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ορίσθηκε δικηγόρος επίβλεψης των νομικών θεμάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Πολεοδομίας στο Δήμο Σιθωνίας.

Η αντιπολίτευση ζήτησε να υπάρξει κατάθεση προσφορών απο δικηγόρους, και όχι απ΄ευθείας επιλογή.
Ορισμός Δικηγόρου της νομικής εργασίας επίβλεψης των νομικών θεμάτων που προκύπτουν 
από τη λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Πολεοδομίας στο Δήμο Σιθωνίας, παροχής 
συμβουλών στους υπαλλήλους του, παρακολούθησης των υποθέσεών του, παρουσίας του στην 
Υπηρεσία μία φορά την εβδομάδα και παράστασης σε οποιαδήποτε αρχή, πλην των δικαστικών  ενεργειών. 
Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 7 Οκτωβρίου 2014 ΑΔΑ Ω5ΠΧΩ1Φ-Υ3Η
Κρίνεται σκόπιμη η ανάθεση σε Δικηγόρο της νομικής εργασίας επίβλεψης των νομικών θεμάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του νεοσύστατου

Και δαρμένοι και καταδικασμένοι- Ένοχοι οι περίοικοι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν από τα ΜΑΤ να μη θορυβούν

Ενοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι δύο κάτοικοι Εξαρχείων, Δ.Ρ. και Α.Ρ., αντρόγυνο, 57 και 60 ετών αντίστοιχα. Το «έγκλημα» που διέπραξαν; Τόλμησαν στις 12 Σεπτεμβρίου να απευθύνουν τον λόγο στη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη, ζητώντας τους ευγενικά να κλείσουν το κλιματιστικό της κλούβας αργά το βράδυ, ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν. Η κλούβα -βλέπετε- βρίσκεται σε 24ωρη βάση κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού του ζευγαριού, προκαλώντας διαρκή θόρυβο και κάνοντας τα τζάμια να τρίζουν.  Η απάντηση που έλαβαν, ωστόσο, ήταν

Παρασκευή

Βρέθηκαν τα τρία παιδιά στα μονοπάτια του Άγιου Όρους που αγνοούνταν

Βρέθηκαν τα τρία παιδιά που αγνοούνταν στο Άγιο Όρος

Άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν τα τρία παιδιά μετά την καθοδήγηση του τέταρτου μέλους της παρέας κοντά στο μονοπάτι προς τις Καριές .
Μια παρέα τεσσάρων παιδιων ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, απο τη Μονή Παντοκράτορος να πάνε στις Καριες μέσα απο ένα μονοπάτι στο δάσος και χάθηκαν τα ίχνη www.seleo.gr

Σουσουρίτες ήρθε ή σειρά τους. Lactarius deliciosus ( Λακτάριος ο νόστιμος ) Τα μανιτάρια που μαζεύουν οι μελισσοκόμοι.

Μανιτάρι  το οποίο στην Χαλκιδική συλλέγεται κατα κόρον από Σιθωνίτες και Κασσανδρινούς, λόγω ενασχόλησή τους από παλιά με την μελισσοκομεία.
Ευτυχώς οι Λουκουβίτες αλλά και γενικώς οι Βόριοι τα ¨κλωτσούν¨ έτσι λένε, δεν τα μαζεύουν,  επειδή τα θεωρούν ¨λουλά΄ , και καλά κάνουν!!!
 Γενικώς να μην μαζεύονται από μη γνώστες
Η φωτογραφία πριν 1 ώρα 

Φωτογραφία από το βιβλίο του Κωνσταντινίδη Γιώργου «Οδηγός μανιταροσσυλέκτη»

Ένα αντίο στον θρυλικό «μητσιάρα» των γηπέδων

  Πέθανε ο «Μητσάρας», ο άνθρωπος με τα πλακάτ στα γήπεδα που καυτηρίαζε τους πάντες και τους πάντα.
Μία εμβληματική μορφή των γηπέδων, ένα από τα πιο αγαθά σύμβολα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος που πετύχαινε πάντα να βρίσκεται μέσα στο πλάνο όταν γίνονταν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του αγώνα, ο «θρυλικός»Μητσάρας, έφυγε από τη ζωή.
Συχνή η παρουσία του  στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, του Εθνικού ποιό παλιά, της Καλλιθέας, αλλά και σε πολλά ακόμη γήπεδα της Αττικής, ο Μητσάρας κουβαλούσε πάντα πάνω του πλακάτ καυτηριάζοντας τους πάντες και

Σήμερα αρχίζει η 7η, τριήμερη Γιορτή Μελιού στη Θεσσαλονίκη

Πάρκο του Πεδίου του Άρεως (απέναντι ΕΤ3 πάρκο Γ΄Σ.Σ.)

Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.
 Για 7η συνεχή χρονιά οι Θεσσαλονικείς θα απολαύσουν ένα γλυκό τριήμερο στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως. Κατά τη διάρκεια της

Ζωγραφική (πυρογραφία) καίγοντας το ξύλο, με μεγεθυντικό φακό από τις ακτίνες του ήλιου

Jordan Mang-osan facebook
Κάποτε το είχαμε παιχνίδι ,καίγοντας εφημερίδες ή χειρότερα τσουρουφλίζοντας έντομα, και ποιο εύκολα μυρμήγκια
O Jordan Mang-osan, είναι βραβευμένος καλλιτέχνης, και κατάγεται από ένα ορεινό χωριό των Φιλιππίνων, με "πινέλο" έναν μεγεθυντικό φακό συγκεντρώνει τις ακτίνες του ήλιου, και δημιουργεί αριστουργήματα τέχνης, σε ξύλινες επιφάνειες
φωτογραφίες

Πέμπτη

Νέα ιστοσελίδα Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής

ΕΠΣΧ : Διαιτητές και αγώνες ερασιτεχνικών κατηγοριών και νέων 11&12 Οκτωβρίου


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  Α, Β,Γ ερασιτεχνικής και νέων

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
 




Σάββατο 11 Οκτ. 2014   Ώρα : 16:00ΓΗΠΕΔΟ
1Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ - ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΚΑΡΡΑΣ
2Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ - ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣΔΡΑΓΚΟΣ - ΧΡΙΣΤΑΚΟΓΛΟΥ - ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ
3Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣΚΑΛΕΜΤΖΗΣ - ΚΕΛΑΖΟΓΛΟΥ - ΚΟΥΡΙΔΗΣ
4ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ - ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ - ΓΟΥΤΑΣ - ΚΛΑΨΑΣ

Συνάντηση δημάρχου Σιθωνίας Τζίτζιου με τον τέως Γερμανό Δήμαρχο Hans Peter Heizmann της πόλης Biberach.

Το Δήμο Σιθωνίας επισκέφθηκε ο πρώην Γερμανός Δήμαρχος Heizmann Hans Peter, της περιοχής  Sudl.Oberrhein της επαρχίας Ortenaukreis στο πλαίσιο ανάπτυξης διεθνών σχέσεων του Δήμου μας με τη Γερμανία, διαμέσου προγράμματος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)  με επικεφαλής την κα Gabriella Scheiner.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δήμων και περιφερειών της Γερμανίας και της Ελλάδας.
Ο κ. Heizmann ξεναγήθηκε στη Σιθωνία και είχε συναντήσεις με

Πέθανε ο Λουκάνικος, ο "σκύλος επαναστάτης"

Έγινε γνωστός ως «Λουκάνικος». Έτσι τον μάθαμε, έτσι τον γνωρίσαμε. Δεν ξέραμε πως ο άνθρωπος που τον εντόπισε σε μικρή ακόμη ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας τον είχε βαφτίσει «Θόδωρο». Όποιο κι αν ήταν το όνομά του, μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera.
Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, και η απόλυτη καταξίωση ήρθε όταν το περιοδικό TIME τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011. Τον αποκάλεσαν, όχι άδικα, «επαναστάτη» και «σκύλο της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα».

Προκήρυξη 9ου Αγώνα Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη, απόστασης 5km 1-11-14

Η Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Μεταμόρφωσης προκηρύσσουν τον 9ο Αγώνα Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη, απόστασης 5km
Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορα ανεπίσημα την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από 5 κολυμβητές, την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου. Αφιερώθηκε στη μνήμη του Μιχάλη Γεωργακούδα, αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν.ο «Σίθων» το 2004 και 2005.
Ο Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή, ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου 2005 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Για τον λόγο αυτό ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01 Νοεμβρίου 2014 και ώρα

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι, Αβραμίδου Αναστασία στον Α.Σ.Ο. Πολυγύρου 9-11-14

Η 14χρονη W.F.M.( Woman Fide Maitre) και πρωταθλήτρια Ευρώπης Αβραμίδου Αναστασία, θα έρθει στον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο  Πολυγύρου στις 9 Νοεμβρίου 2014, όπου θα αναλύσει 1 παρτίδα της, και θα δώσει αγώνα επίδειξης "Σιμουλτανε" με τους αθλητές του συλλόγου.

Τετάρτη

Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας Σεμινάρια Ντεκουπάζ-Κρακελέ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ - ΚΡΑΚΕΛΕ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5 μ.μ. - 8 μ.μ.
ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛ. 2371031298 κ 2371 031389

Επίσκεψη του πρώην Δημάρχου της Γερμανικής πόλης Biberach, Hans Peter Heizman στο Δήμο Σιθωνίας, με σκοπό την προώθηση της τεχνογνωσίας ,για την διαχείριση των απορριμάτων.

Με πρόταση της Ελληνο - Γερμανικής Συνέλευσης, γραφείο Δημάρχων Βορείου Ελλάδος, επισκέπτεται τη Σιθωνία ο μέχρι πρόσφατα Δήμαρχος της Γερμανικής πόλης Biberach, της περιφέρειας Baden (Νότια Γερμανία στα σύνορα με την Ελβετία), Hans Peter Heizman, με agenta τουρισμός και διαχείριση απορριμάτων, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και προώθηση τεχνογνωσίας για τα θέματα αυτά. 
Θα συναντηθεί με το Δήμαρχο, αρμόδιους Δημοτικούς Συμβούλους και με επιχειρηματίες της περιοχής μας. 
Σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση στο ξενοδοχείο e-kies στη Βουρβουρού, για θέματα τουρισμού, οπότε με την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου, ήμουν ο οικοδεσπότης της συνάντησης.

Η Χαλκιδική και κυρίως η Σιθωνία εντελώς άγνωστοι τουριστικοί προορισμοί

Καταγγελίες – σοκ για διαφθορά στην Καλών Τεχνών: «Βόλευαν» φίλες και ερωμένες εκτός ΑΣΕΠ - Ταξιδάκια χλιδής με λεφτά Δημοσίου

Διαφθορά, αδικαιολόγητη μεταφορά δημοσίιου χρήματος, αδικαιολόγητες πληρωμές, απάτη και απιστία είναι μερικές οι κατηγορίες που απευθύνουν διοικητικοί υπάλληλοι της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) εναντίον της Διοίκησης της σχολής και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ).
Σε υπόμνημά τους προς τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, το οποίο φέρει την υπογραφή «οι διοικητικοί υπάλληλοι της Σχολής» καταφέρονται εναντίον του «διδύμου» Ιωάννη Σιδηρόπουλου και Γεώργιο Τράντα που είναι εξωτερικοί συνεργάτες καθώς και του προϊσταμένου της Γραμματείας Επιτροπής Ερευνών της Σχολής Καλών Τεχνών, Ιωάννη

"Ετσι και αλλιώς", καφέ-μεζεδοπωλείο Βραστά, από 19 Οκτωβρίου κάθε μεσημέρι, ζωντανή μουσική με Παύλο Παντάλη και Τάσο Καρατάσο


Εκδήλωση για παιδιά με τίτλο “Το κάτι άλλο” Δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου 10/10/14

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 10 Οκτωβρίου

Εκδήλωση για παιδιά με τίτλο “Το κάτι άλλο” οργανώνουν το Κέντρο Ημέρας “Ανατολή” και το Οικοτροφείο “Άθωνας” της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Έρευνας Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 5.30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Αιτήσεις για μεταβίβαση, τροποποίηση, καταχώρηση στο Ελαιοκομικό Μητρώο

Τις αιτήσεις τους για καταχώρηση νέων ελαιοτεμαχίων, τροποποίηση στοιχείων ή μεταβιβάσεις στο Ελαιοκομικό Μητρώο καλούνται να υποβάλλουν οι ελαιοπαραγωγοί στις κατά τόπους Διευθύνσεις Γεωργίας.
Οι ελαιοπαραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση για κάθε μεταβολή (φύτευση νέων δένδρων, εκρίζωση υπαρχόντων, τροποποίηση έκτασης, μεταβίβαση) που επέρχεται στο ελαιοτεμάχιό τους. Να σημειωθεί ότι στο Ελαιοκομικό Μητρώο εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι καλλιεργητές ελιάς

Συνεχίζεται η κατάληψη του ΕΠΑΛ Πολυγύρου 8-10-14


Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Πολυγύρου, σε συνέλευση όλων των μαθητών επί συνόλου 233, ψήφισαν 155 υπέρ, 5 κατά και 10 Λευκά.
Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη του σχολείου για την επίλυση των παρακάτω προβλημάτων :
1. Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στην Β΄τάξη (τμήματα Ηλεκτρολόγων , δομικών). Οι μαθητές κινδυνεύουν να βρεθούν σε άλλες πόλεις ή να αναγκαστούν να επιλέξουν άλλες ειδικότητες που δεν ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.
2. Έλλειψη Βιβλίων
3. Ελλιπής θέρμανση των χώρων του σχολείου ( δεν λειτουργούν κανονικά τα καλοριφέρ )
4. Ελλιπής τεχνολογικός εξοπλισμός.
Η Επιτροπή κατάληψης


Το CNN έδειξε στους Αμερικανούς ποιο είναι το Κουρδιστάν, να αρχίσουν να το συνηθίζουν στον χάρτη

Υπάρχει μια εκτίμηση, από κύκλους που γνωρίζουν τα πράγματα, ότι οι ΗΠΑ τον έχουν «ξεγραμμένο» τον Ερντογάν και την Τουρκία και προσανατολίζονται προς νέους συμμάχους.
Δεν είναι αυτή η ανάρτηση ο χώρος που θα αναλύσουμε όλη την πληροφόρηση που φτάνει στα γραφεία μας, ωστόσο, οι σχέσεις του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία που παραμεγάλωσε πληθυσμιακά και παριστάνει, πάλι, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι θεωρίες του Νταβούτογλου για χαλιφάτα, όλα αυτά δεν αρέσουν…
Οι σύμμαχοι θεώρησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ότι η επικράτεια που άφησαν στην Τουρκία, αφού της απέσπασαν τη Μέση Ανατολή και τη

Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν.Μουδανιών «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

Εσπερινό ΕΠΑΛ N.Μουδανιών facebook
Στα πλαίσια της ημέρας αθλητισμού 6/10/14 που καθιερώθηκε για όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά του ρατσισμού, υπέρ της διαφορετικότητας.
 Έγινε παρουσίαση του θέματος από το Διευθυντή και τη φιλόλογο του σχολείου. 
Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. 
Στο τέλος προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "΄Όνειρα σε άλλη γλώσσα" της Λουκίας Ρικάκη.

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στον Πολύγυρο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  ΜΝΗΜΗΣ 
ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 θα εορτασθεί στη Χαλκιδική η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.
Κατά την ημέρα του εορτασμού το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στους Δήμους  της Χαλκιδικής θα περιλαμβάνει:
1.Γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση σε όλα τα δημόσια, Δημοτικά κτίρια, τα  Ν.Π.Δ.Δ. και Ι. Δ, καθώς και τα καταστήματα των Οργανισμών και Τραπεζών κατά  την ημέρα του εορτασμού.
2. Επίσημη δοξολογία στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς.
3. Με ευθύνη των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης να γίνουν ομιλίες  σε μαθητές των σχολείων της Χαλκιδικής, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 6-10-14, Δημοτικό Σχολείο Νικήτης ( Video)

                                                         video Νίκος Κουμπούρης facebook



Αγώνας Κυπέλου ΕΠΣΧ 8 Οκτωβρίου 14 Ωρα 15:30

Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ
8 Οκτωβρίου 14 Ωρα 15:30
Διαιτητές 
 ΓΚΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΣΚΟΥΤΑΣ Φ.

Νόμπελ Φυσικής 2014 για τους εφευρέτες του μπλε LED

Εβδομάδα απονομών για τα φετινά βραβεία Νόμπελ και, ήταν η σειρά του Νόμπελ Φυσικής, το οποίο απονεμήθηκε σε τρεις επιστήμονες για την εφεύρεση του μπλε LED.
 Πρόκειται για τους Isamu Akasaki, Hiroshi Amano και Shuji Nakamura που ανέπτυξαν, στις αρχές του 1990, τη γαλάζια δίοδο εκπομπής φωτός, η οποία έχει συντελέσει στην ανάπτυξη λαμπτήρων που προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Οι νέοι κάτοχοι του Νόμπελ Φυσικής θα μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο των οκτώ εκατομμυρίων σουηδικών κορώνων(περί τις 890.000 ευρώ)
Τα μπλε LED, συμπληρώνοντας την παλέτα των LED (μετά το κόκκινο και το πράσινo αποτελούσαν, για πολλά χρόνια, πρόκληση για τους επιστήμονες και, με την εφεύρεσή τους, επέτρεψαν τη δημιουργία μίας νέας γενιάς πηγών με λευκό φωτισμό LED, που προσφέρουν αυξημένη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τους "κλασικούς" λαμπτήρες πυρακτώσεως.
"Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως φώτισαν τον 20 αιώνα" γράφει η Βασιλική Ακαδημία

Τρίτη

Σε έφηβη γιγάντιος όγκος, στο μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου αφαιρέθηκε από το σαγόνι . Σωτήρια η επέμβαση

Μία έφηβη κοπέλα από το Κονγκό κατάφερε να απαλλαγεί από έναν τεράστιο όγκο ο οποίος είχε αναπτυχθεί στο πρόσωπο της μετά από χειρουργική επέμφαση.
Η 17χρονη κοπέλα είδε τον όγκο να πρωτοεμφανίζεται στο πρόσωπο της πριν δέκα χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι ήταν σε θέση να φάει και να μιλήσει, η ίδια ένιωθε τρομερά άβολα και δεν κυκλοφορούσε έξω σχεδόν ποτέ. Οι γιατροί είπαν ότι αν ο όγκος μεγάλωνε κι άλλο, η κοπέλα θα πέθαινε από ασφυξία.
Οι ειδικοί στο νοσοκομείο της περιοχής της δεν κατάφεραν να τη βοηθήσου.
 Ένας όμως χριστιανός ιερέας την έβαλε μέσα στο πλωτό φιλανθρωπικό νοσοκομείο, Africa Mercy.

Οι προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για τις τιμές στο λάδι. Οι χώρες της Ε.Ε. κατέχουν το 90% των εισαγωγών της Κίνας, με τις ελληνικές εξαγωγές μόλις 6%.

 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου IOC, «τσίμπησαν» οι τιμές ελαιολάδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Οι προβλέψεις για μια μικρότερη συγκομιδή την περίοδο 2014-2015, έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση της τιμής παραγωγού, που μέχρι τα τέλη Αυγούστου είχε φτάσει στα 2,66 ευρώ το κιλό.
 Στην Ιταλία κατά τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκε μια ανοδική τάση των τιμών. Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου οι τιμές έσπασαν το «φράγμα» των 4 ευρώ και έφτασαν στα 4,03 ευρώ το κιλό, που σημαίνει μια αύξηση κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή.
 Αντίστοιχα, στην Ελλάδα οι τιμές τον Ιούλιο κρατήθηκαν σταθερές στα 2,51 ευρώ το κιλό, αλλά τον Αύγουστο παρουσίασαν αύξηση και έφτασαν στα 2,61 ευρώ το κιλό.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές στην Τυνησία ήταν υψηλότερες σε σχέση με αυτές της χώρας μας.

ΑΡΗΣ ποδοσφαιρικό τμήμα: Τέλος η πολυετή συνεργασία με την NOVA

Το κεφάλαιο NOVA έκλεισε για τον ΑΡΗ και βλέπουν, χωρίς να το αναφέρουν, ΟΤΕ ΤV και ΝΕΡΙΤ
Η ανακοίνωση
"Σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του ΑΡΗ, ότι μιλάμε με τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ξεκινήσαμε για ηθικούς λόγους από τη NOVA, λόγω της πολυετούς συνεργασίας που υπήρξε.
Ωστόσο, το συνδρομητικό κανάλι απαξίωσε την πρότασή μας, απαξίωσε τον ΑΡΗ μας, την ιστορία μας και πάνω από όλα τον κόσμο μας.
Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, αποστείλαμε όποιο έγγραφο μας ζητήθηκε, αλλά

Δωροεπιταγές , τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα , εταιρικά αυτοκίνητα και πλήθος άλλων παροχών σε είδος προς τους εργαζόμενους, νέος στόχος της εφορίας.

Τα ψέματα του πρωθυπουργού δεν έχουν τέλος, όπως δεν έχουν τελειωμό οι νέοι φόροι που καλούνται  να πληρώσουν εργαζόμενοι. Μόνο τύποι ακραίοι όπως, Βορίδης, Αδωνις τον πιστεύουν πλέον αλλά και μελλοθάνατοι πολιτικά τύπου Βενιζέλου.

Σημαντικά αυξημένους φόρους εισοδήματος θα πληρώσουν το 2015 εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα επιβάλει φόρους με συντελεστές 22% έως και 42% σε όλες τις παροχές σε είδος που θα τούς έχουν δώσει οι εργοδότες τους κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.Εταιρικά κινητά τηλέφωνα, δωροεπιταγές, κουπόνια για αγορές ειδών, παραχώρηση κατοικιών, παροχή εταιρικού αυτοκινήτου και πλήθος άλλων παροχών σε είδος προς τους εργαζόμενους θα αποτιμηθούν σε χρήμα και τα ποσά που θα προκύψουν θα προστεθούν στα καταβληθέντα ποσά μισθών προκειμένου να φορολογηθούν στο

Δευτέρα

Δηλητηρίαση ζευγαριού από άγρια μανιτάρια στην Χαλκιδική

Ζευγάρι από την Γαλάτιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκιδικής με οξεία δηλητηρίαση από μανιτάρια.  
Είναι βέβαια η χαρά, κυρίως της βόρειας  Χαλκιδικής αυτή η χρονιά, αλλά δυστυχώς όταν υπάρχουν πολλά , υπάρχουν καί θύματα όπως έγινε και στο Παλαιοχώρι με θανάτους από μανιτάρια,  που συλλέχτηκαν από γνώστες ,  πριν χρόνια.
Όπως ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκιδικής στην TV Super στον κ. Σταθώρο το ζευγάρι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε κωματώδη  κατάσταση, με υπατική ανεπάρκεια.

Ομιλία με θέμα , η Αιμοδοσία και τα οφέλη της , στο Δημαρχείο Πολυγύρου από τη κ. Αδαμίδου (λόγω ασθένειας της κ. Χασαποπούλου). Διοργάνωση Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου

Η προγραμματισμένη ομιλία με θέμα, την αιμοδοσία και τα οφέλη της στον δότη και τον δέκτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, από την κ.Αδαμίδου Δέσποινα Αιματολόγο της Νοσηλ. Υπηρ. Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε αντικατάσταση της κ. Χασαποπούλου Δ/ντριας του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ λόγω αιφνίδιας ασθένειάς της.
Η ομιλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου με την συμπαράσταση του τμήματος Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής και του Διοικητή , ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, με τη ευκαιρία της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνεται την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Δημαρχείου Πολυγύρου.
 Βιογραφικό της κ. Αδαμίδου Δέσποινας

Σαν την παραλία αυτή η Σιθωνία δεν έχει !!! H παραλία (? ) στην περιοχή μεταλλείων, που πήρε γαλάζια σημαία, τον Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2014

Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις με πρωτοβουλία του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Σιθωνίας "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ " 11/10/14

Το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Σιθωνίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» διοργανώνει σε συνεργασία με τον όμιλο επιχειρήσεων «Ιντερσαλόνικα» εκδήλωση προληπτικής ιατρικής στη Νικήτη.
Οι δημότες του Δήμου Σιθωνίας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να προσέλθουν στην πλατεία έμπροσθεν του ΚΑΠΗ Νικήτης, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 από τις 11:00 π.μ. για δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων (πίεσης, χοληστερίνης και διαβήτη) και παροχή συμβουλών σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης και φροντίδας από κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών. 
 Πληροφορίες: Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Σιθωνίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Τηλ.:2375020152, Fax:2375020252, email: dim.org.sith@gmail.com


Ένα εκατομμύριο πολίτες δεν έχουν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ γράφει το κυβερνητικό Βήμα της Κυριακής.

Πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων σε σύνολο περίπου 6,2 εκατ. εκτιμάται ότι δεν προσήλθαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ,  οι  προσφυγές αυξάνονται και τα χρέη στις εφορίες συσσωρεύονται.
Αγνωστο ακόμη πόσοι πλήρωσαν  ¨κουρεμένη ¨ τη δόση. 
2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι μόνο τη διετία 2013-2014
tovima.gr
'Ενα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων σε σύνολο περίπου 6,2 εκατομμυρίων εκτιμάται

Κυριακή

Arnea kouzina traditional Κυριακή 5-10-2014. Τρίτη μέρα στην Αρναία, με άγρια μανιτάρια.

Εικόνες από την Τρίτη ημέρα του Arnea kouzina traditional, που πραγματοποιείται στην Αρναία, στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής , 3-4-και 5 Οκτωβρίου. Σπεσιαλιτέ με το άγριο μανιτάρι Αμανιτης του Καισαρα (Amanita ceasarea) αυγμουλάκι .

Τελικός Τουρνουά μπάσκετ 'Θανάσης Κυριακίδης' Κλειστό Σιθωνίας 5 Οκτωβρίου 14

ΑΟ ΣΙΘΩΝΕΣ    - 
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ  Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ       61-58














ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΖΩ - 2ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 24 χλμ. Μ.Παναγία - Όρος Κάκκαβος


2ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 24 χλμ. στα μονοπάτια του Όρους Κάκκαβος στη Μεγ.Παναγία Χαλκιδικής.  Συνολικό μήκος διαδρομής : 24km Συνολική υψομετρική ανάβαση: 1100m 
Συνολικό μήκος μονοπατιών:17,5km Συνολικό μήκος δρόμου και δασικού δρόμου: 6,5 km
Φωτογραφίες από Μ.Παναγία Κατραντσιώτης Δημήτρης facebook εδώ

Arnea kouzina traditional Παρασκευή 4-10-2014 Δεύτερη μέρα στην Αρναία


Εικόνες από την δεύτερη  ημέρα του Arnea kouzina traditional, που πραγματοποιείται στην Αρναία, στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής , 3-4-και 5 Οκτωβρίου.

Τα Ταχυδρομεία σχεδιάζουν να γίνουν ... τράπεζες, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ ειδικών προϊόντων !!

Σχεδιάζεται αλλαγή της  λειτουργίας των ΕΛΤΑ στη χώρα μας, τα οποία θα μετατραπούν σε ¨τράπεζα¨ ή ακόμα και σε... φαρμακείο ή μαγαζί της γειτονιάς που θα διακινεί προϊόντων ειδικού χαρακτήρα
Τώρα αν σκέφτονται να τα ξεπουλήσουν αργότερα ( αν προλάβουν) , οψόμεθα !!
Σχεδιάζουν μεν νέες υπηρεσίες στα ΕΛΤΑ αλλά ας προσλάβουν και  μερικούς υπαλλήλους στην Χαλκιδική ,  και γνωρίζουν ,  ότι εδώ η κατάσταση χειροτερεύει.
 Το σχέδιο νέων υπηρεσιών
Στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που αναπτύσσουν, θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση συνταγών και την