powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Ανοικτά δημόσια έγγραφα και δεδομένα για τους πολίτες

Ένα νέο τοπίο δημιουργείται στο δημόσιο τομέα, τόσο στο πλαίσιο της διαφάνειας όσο και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, με την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ( η Ελλάδα προσαρμόζεται στην Οδηγία της Ε.Ε. 2013/3),  για την "ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημοσίου τομέα", καθώς οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα και όπως εκτιμάται από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγήσουν σε οικονομικά οφέλη πλέον των 40 δισ. ευρώ στην κοινότητα.Ταυτόχρονα, με το εν λόγω νομοσχέδιο, που προώθησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεσμοθετούνται και μεταρρυθμίσεις όπως η καθιέρωση της υποχρεωτικής ανάρτησης των οικονομικών στοιχείων των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών (μεταξύ των οποίων και των ΜΚΟ), που επιχορηγούνται από το δημόσιο με άνω των 3.000 ευρώ, καθώς και του υποχρεωτικού αυτεπάγγελτου ελέγχου της γνησιότητας όλων των δικαιολογητικών που υποβάλλονται για κάθε νέο διορισμό ή πρόσληψη στο δημόσιο.
Περισσότερα στα www.dikaiologitika.gr/

Γιορτή Τσίπουρου στον Όρμο Παναγίας Αγ.Νικολάου 26 Οκτωβρίου 11.00 π.μ.

ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΠΕΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΖΕΣΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ 26/10 ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ. Η ΟΠΕΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!


ΟΠΕΑΝ facebook

ΕΠΣΧ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 25/10


  Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ   2014 - 2015.
4η Αγωνιστική 
ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (3-0)  
ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ - Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ (0-2)  
ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ - Ν. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ (3-0)α.α.  
ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ (3-1)
--------------------
ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ - Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ 
Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005 - ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

   Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ   ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  2014 - 2015.

3η Αγωνιστική    
ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ (0-5)
 
ΑΡΙΣ/ΛΗΣ ΣΤΑΓ. ΣΤΡ/ΚΗΣ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ (10-0)

ΕΠΣΧ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 25/10


  Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ   2014 - 2015.
4η Αγωνιστική 
ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (3-0)  
ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ - Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ (0-2)  
ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ - Ν. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ (3-0)α.α.  
ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ (3-1)
--------------------
ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ - Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005 - ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

   Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ   ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  2014 - 2015.

3η Αγωνιστική    
ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ (0-5)
 
ΑΡΙΣ/ΛΗΣ ΣΤΑΓ. ΣΤΡ/ΚΗΣ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ (10-0)

Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας, συζήτηση με θέμα Κοινή Αγροτ. Πολιτική 4/11/14


ΑΣΕΠ Αποτελέσματα προσλήψεων στην Εθνική Τράπεζα

Εκδόθηκαν και απεστάλησαν απο το ΑΣΕΠ στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου Κύριου Προσωπικού στον ανωτέρω φορέα.
Ο αλφαβητικός πίνακας επιτυχόντων και ο συγκεντρωτικός πίνακας προσληπτέων ανά τόπο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Για οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας προκύψει μεταξύ εν δυνάμει προσληπτέων υποψηφίων, θα διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ δημόσια κλήρωση. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους, από την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, με την πληκτρολόγηση του ονόματος, του επωνύμου και του αριθμού της ταυτότητάς τους στο ειδικό πλαίσιο αναζήτησης αποτελεσμάτων. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Προσωπικού της ΕΤΕ στα τηλέφωνα: 210 3341431 (κα Γεραφέντη), 210 3341243 (κα Αριφάκου) και 210 3342328 (κα Κολοκούρη).
www.dikaiologitika.gr
Δείτε τα αποτελέσματα

Πρόσκληση ημερίδας με θέμα "Συνέργια στη Χαλκιδική μας" [31-10-2014 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στον ΠΟΛΥΓΥΡΟ]












Συχνότητες ( δίαυλοι) και σταθμοί Digea από Πολύγυρο καί Πήλιο


Παρασκευή

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Λ. ΤΟΣΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (22/10/14)


Στην πρώτη σύσκεψη των Σωματείων Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Κασσάνδρας, συμμετείχε χθες ο Λάζαρος Τόσκας, με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής.
Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που τους απασχολούν όχι μόνο ως επιχειρηματίες αλλά και ως πολίτες της Κασσάνδρας αφού πολλά από αυτά έχουν άμεση σχέση με τη γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε όλοι και αλληλεπιδρούν με τον τουρισμό.
Στην τοποθέτησή του ο Λ. Τόσκας χαιρέτησε ως αξιέπαινη και ελπιδοφόρα την πρωτοβουλία που πήραν τα τέσσερα σωματεία να συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σοβαρά προβλήματα. Τόνισε την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που συμβάλουν στην ανάπτυξη του ήπιου

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας Τζίτζιος Γιάννης στο 31μελές Διοικητικό Συμβoύλιο της Κεντρ. Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων

Στο νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξελέγη ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος με την παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» και επικεφαλής τον κ. Γιώργο Πατούλη.
 Από τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, προέρχονται συνολικά 3 μέλη ο ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου 
Οι 16 έδρες που κατέλαβε το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εξέλεξε 12 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους.

Πέμπτη

Nέα προσφυγή για την «Ελληνικός Χρυσός» – Το ΣτΕ καλεί τον Δήμο Αριστοτέλη να καταθέσει τις απόψεις του

Aπό vasilinos
ste-web
Όπως είναι γνωστό, το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε την από 17-9-2014 Απόφασή του, που αφορά την αδειοδότηση και έγκριση της Τεχνικής Μελέτης εγκαταστάσεων διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων υποέργου Σκουριών-φράγματα και χώροι απόθεσης τελμάτων εμπλουτισμού μεταλλείου Σκουριών της «Ελληνικός Χρυσός». Επειδή παρά την επικινδυνότητα αυτών των φραγμάτων, μέχρι σήμερα ουδείς φορέας κατέφυγε στο ΣτΕ για την ουσιαστική προσπάθεια ακύρωσης του έργου, και επειδή ο χρόνος της προθεσμίας για αίτηση Ακύρωσης εκπνέει (και μετά την εκπνοή σύμφωνα με τον νόμο θα κατοχυρωθεί ως αποδεκτή και εγκεκριμένη η ανωτέρω Απόφαση του

Σε απόγνωση χιλιάδες ασθενείς: Δε βρίσκουν ούτε το φάρμακο γα τη χοληστερίνη

Σοβαρές δυσλειτουργίες καταγράφονται στη διάθεση φαρμάκων στη χώρα μας. Ο κατάλογος με τα φάρμακα που δεν διατίθενται πλέον από τα φαρμακεία μακραίνει επικίνδυνα, περιλαμβάνοντας σκευάσματα ευρείας χρήσης όπως οι ατορβαστατίνες για την αντιλιπιδαιμία (χοληστερίνη) και εμβόλια και προκαλώντας προβλήματα στη θεραπεία των ασθενών που αναζητούν εναγωνίως το αντίστοιχο φάρμακο, όποτε αυτό είναι διαθέσιμο.
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις καταγράφονται ελλείψεις ακόμη και σε γενόσημα σκευάσματα που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς αντί του πρωτοτύπου φαρμάκου, στο πλαίσιο των μέτρων συγκράτησης της φαρμακευτικής δαπάνης.
Περισσότερα εδώ

ΠΟΕ-ΟΤΑ KΑΤΕΠΕΙΓΟΝ: Οι Δήμοι καταρρέουν… το προσωπικό «εξαφανίζεται» και οι πολίτες ταλαιπωρούνται!!!

Η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων από τη συγκυβέρνηση και την τρόικα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες που καλούνται να επωμισθούν οικονομικά βάρη σε μία περίοδο που φτώχεια και ανεργία χτυπούν «κόκκινο». Κι όμως, η συγκυβέρνηση κόπτεται για το πώς θα «αγοράσει» πολιτικό χρόνο για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική, ενώ οι Αιρετοί τηρούν σιγή ιχθύος για τα προβλήματα που γιγαντώνονται στους Δήμους.   
Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές, λόγω της πλήρους αναστολής των προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού μέχρι το 2016 και των

Τετάρτη

Π.Ε.Δ.Υ. / ΘΕΛΩ να ΒΡΙΣΩ, ΘΕΛΩ να ΞΕΡΑΣΩ !


του Βλάση Γωγούση στο taxalia.blogspot.gr

Καλά, ποιος ανεγκέφαλος Υπουργός Υγείας, ποιος προβληματικός νους ξαναρωτάω , εν ονόματι της (δήθεν) καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της ελάττωσης της πολυφαρμακίας ΔΙΕΤΑΞΕ τα παρακάτω :
( Για τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας λέμε , του περιβόητου Π.Ε.Δ.Υ )....
Ας δούμε λοιπόν , πως αντιμετωπίζεται από το «σύστημα» μια ηλικιωμένη- λόγου χάριν- ( σακχαροδιαβητική καρδιοπαθής και με βαρεία οστεοπόρωση ) γυναίκα , η οποία επειδή έπαθε ένα δυνατό κρυολόγημα με πυρετό, έντονο βήχα , δακρύρροια και έντονο πόνο στο ένα αυτί , θέλει να επισκεφθεί έναν παθολόγο , σ`ένα ιατρείο του ΠΕΔΥ :
Πρέπει πρώτα απ`όλα να κλείσει… .ραντεβού με τον παθολόγο ( για να της γράψει τα

Δήμος Σιθωνίας.Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

Με την απόφαση 270/2014 (εδώ) το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας καλεί τους κατόχους των επαγγελματικών αδειών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Σιθωνίας, όπως καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση όλων των επαγγελματικών αδειών, όπως αναφέρονται στην εισήγηση, στο ακόλουθο χρονικό διάστημα: • Από 1η Νοεμβρίου έως και 15 Νοεμβρίου έτους 2014.
• Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Κοινοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Συκιάς και στον αρμόδιο υπάλληλο κ. Παραλίκα Θεοδόσιο.
Β. Η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών, ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Γ. Σε κάθε περίπτωση, όταν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά δεν είναι πλήρη ή δεν

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 οι αγώνες των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου με τη συμμετοχή των νηπίων του 2ου και 4ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου στην αυλή του σχολείου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας & Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος, η Χρυσή Ολυμπιονίκης & Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Δημήτρης Ζαγγίλας, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Δημήτρης Κούκος, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Χαλκιδικής κ. Εμμανουήλ Μαλακούδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Η ΑΓΑΠΗ" κ. Αναστάσιος Λοκοβίτης, ο Παραολυμπιονίκης κ. Μαρίνος Φυλαχτός και πλήθος γονέων.
 Ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου κ. Σωτήρης Μπρουτζάς  ευχαρίστησε και βράβευσε τους καλεσμένους της εκδήλωσης,
Περισσότερα στο 

Η συνέντευξη του Προέδρου της Νίκης Πολυγύρου Δ.Ζούνη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Halkidiki Sport Voice

Δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί κανείς απ τη μεγάλη προθήκη με τα τρόπαια του Συλλόγου, τα graffities στους τοίχους με θέμα -πάντα- τη Νίκη κι ένα πλήθος από παιδιά και νεαρούς που ετοιμάζονται για την απογευματινή τους προπόνηση.
«“Έχει και η ακαδημία του Συλλόγου προπόνηση αυτή την ώρα» μας εξήγησε ο πρόεδρος του , ο κ. Ζούνης και μας καλωσόρισε στα γραφεία της Νίκης στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου. Η καθαριότητα και η τάξη στο οίκημα τουΣταδίου Εμφανής. «Είναι Δημοτική περιουσία» μας είπε «αλλά τη φροντίζουμε σαν να είναι

Καταγγελία του Σωμ. Εργαζομένων Γ.Ν.Χαλκιδικής για την κατάσταση στην Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική από τις επιλεκτικές αποσπάσεις μαιών.

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Μαιευτικής Γυναικολογικής Κινικής Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής
 Η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής, μετά και από τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις μαιών και βρεφοκόμων, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας με το προσωπικό της να υπερβαίνει καθημερινά τα ανθρώπινα όρια αντοχής του.
Η διοίκηση προτίμησε να 'δώσει λύσεις', δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα με τη μετακίνηση, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, Δ.Ε. βοηθού νοσηλεύτριας στην κλινική ή κάνοντας επιλεκτική απόσπαση μαίας η οποία βρίσκεται σε συνυπηρέτηση με το σύζυγό της στο Δήμο Αριστοτέλη.
Την ίδια στιγμή παραβλέπεται η, εδώ και μήνες, επαναλαμβανόμενη πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Χ. για άμεση επιστροφή μαιών από Κέντρα Υγείας, τη στιγμή που η οργανική τους θέση είναι στο νοσοκομείο και δεν υφίσταται

Πάνε να καταργήσουν από το παράθυρο την Διαύγεια στις δαπάνες που αφορούν δημόσιο χρήμα

Σε εκπρόσθεσμη μάλιστα τροπολογία (το σώμα της οποίας μπορείτε να το δείτε ολόκληρο (εδώ), η συγκυβέρνηση πάει να καταργήσει από το παράθυρο μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα "Διαύγεια". Πώς;
Μέχρι τώρα, οποιαδήποτε κανονιστική πράξη της διοίκησης, για να αποκτήσει εγκυρότητα, θα έπρεπε ΠΡΩΤΑ να δημοσιευθεί στο "Διαύγεια" και ΕΠΕΙΤΑ να αναπτύξει τις έννομες συνέπειές της.
 Τώρα, πάνε να καταργήσουν από το παράθυρο την Διαύγεια, και μάλιστα για τις δαπάνες που αφορούν δημόσιο χρήμα, καταπατώντας κάθε έννοια διαφάνειας και χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, μιας και πράξεις ανάληψης

ΕΠΣΧ. ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ 25&26 Οκτωβρίου ( αγωνιστικές που δεν έγιναν )

Α' Ερασιτεχνική κατηγορία - 4η Αγωνιστική
Σάββατο 25 Οκτ. 2014   Ώρα : 16:00
1 ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
2 ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ - Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
3 ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ

Κυριακή 26 Οκτ. 2014   Ώρα : 15:00
4 ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ. 2005 - ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
5 ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
6 Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ
7 ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ - Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ  ΙΕΡΙΣΣΟΥ
* Ο αγώνας ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ - Ν. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ, δεν διεξάγεται λόγω αποχώρησης της  φιλοξενούμενης ομάδας από το πρωτάθλημα.


Β' Ερασιτεχνική κατηγορία - 3η Αγωνιστική

Σάββατο 25 Οκτ. 2014   Ώρα : 16:00
Γήπεδο :
1ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΤΑΞΙΑΡΧΗ
2ΘΥΕΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ

Σκάκι για όλους από τον Δήμο Σιθωνίας

Ξεκινούν και φέτος τα μαθήματα Σκάκι υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σιθωνίας για τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.
Τα μαθήματα και οι εγγραφές ξεκινούν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου:


Ν.Μαρμαράς: Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρθενών (αρχάριοι 10.00, προχωρημένοι 11.30).
Νικήτη: Στο Γυμνάσιο (αρχάριοι 14.00, προχωρημένοι 15.30)
Άγιος Νικόλαος: Στο Δημοτικό Σχολείο στις 17.30.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946160057.

Up&Down παραλία Νικήτης 25/10 Λαϊκή Βραδιά


Λάτιν πάρτι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου 27/10 στο μικρό καφέ

Το τμήμα Λάτιν του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου διοργανώνει πάρτι την Δευτέρα 27/10. 
Είσοδος ελεύθερη, το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι το κέφι σας

Τρίτη

Ο Γιάννης Ανθόπουλος «ξέχασε» να δηλώσει 500.000 ευρώ στο πόθεν έσχες του

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής ,  το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή Σερρών  Γιάννη Ανθόπουλου ( πρώην υφυπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ) είναι προβληματικό για ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ και αφορούν καταθέσεις για την πενταετία 2001 -2006.
Το πόθεν έσχες του Γ. Ανθόπουλου θα σταλεί στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για περαιτέρω έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έχει παραπεμφθεί με βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών κατηγορούμενος ότι εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας, ως δικηγόρος

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2 Νοεμβρίου 11.00π.μ. Δημ. Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

Μ. Δασκαλάκης. Δεν θα αναβληθεί το swtich off της ψηφιακής μετάβασης, στην Κεντρ. Μακεδονία.


Κατηγορηματικός ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Μενέλαος Δασκαλάκης για την ημερομηνία του switch off (31/10/14) της Κεντρικής Μακεδονίας. 
Με δεδομένη την άρνηση των καναλιών της Θεσσαλονίκης να υπογράψουν τη σύμβαση με τη Digea, ρωτήθηκε από το digitaltvinfo o γενικός γραμματέας για τις πληροφορίες που θέλουν το switch off να αναβάλλεται.
«Σε καμία περίπτωση δεν θα αναβληθεί», ήταν η κατηγορηματική του απάντηση. Ο Μ. Δασκαλάκης απαντώντας για τα περιφερειακά κανάλια της Μακεδονίας που δεν υπογράφουν απάντησε «ας κάνουν ότι θέλουν», επαναλαμβάνοντας πως δεν θα δοθεί παράταση.
Δέκα μέρες διαπραγματεύσεων
Σε δέκα μέρες αναμένεται το switch off της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και

Τα αιγοπρόβατα παραμένουν ακόμη στον Δήμο Πολυγύρου

Μετά την άκαρπη σημερινή δημοπρασία 21/10 για το κατασχεθέν κοπάδι αιγοπροβάτων, τα 'ζα' περιμένουν ακόμα τον τσομπάνι τους


11o ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ - 02 Νοεμβρίου 2014

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τo 11ο Πέρασμα Δραγουντέλι στη Σιθωνία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.
 Πρόκειται για μια περιβαλλοντική εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ακολουθώντας μια από τις 7 περιπατητικές διαδρομές ή διασχίζοντας το δάσος με τα άλογα ή τα ποδήλατά τους, έρχονται σε επαφή με τη φύση, γνωρίζουν τις καλά κρυμμένες ομορφιές του ορεινού όγκου της χερσονήσου της Σιθωνίας και γυμνάζουν το σώμα τους ψυχαγωγούμενοι.
Στο τέλος των διαδρομών, γύρω στις 13.00, με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα (σ.σ. είναι ο παραδοσιακός οικισμός πάνω από το Ν. Μαρμαρά), στον οποίο καταλήγουν όλες οι διαδρομές, πραγματοποιούνται  πολιτιστικές εκδηλώσεις και ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με κέρασμα για τους συμμετέχοντες.
Στο 11ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν επτά (7) περιπατητικές διαδρομές, μία

Σκόπια.Η συστηματική πολιτική δημιουργίας ταυτότητας, βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην σλαβικής προέλευσης πλειοψηφία των κατοίκων».Frankfurter Allgemeine Zeitung

Περί «Σκοπίων 2014» ο λόγος στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο της κυβέρνησης Γκρουέφσκι όχι μόνο να αναδείξει γέφυρες, κτήρια, μνημεία, αλλά και να οικοδομήσει άλλα μεγαλοπρεπή κτίσματα που θα αναδεικνύουν και θα τονίζουν «με μάρμαρο, πέτρα και ατσάλι» την ιστορική ταυτότητα των κατοίκων. Ο αρθρογράφος αναφέρει ως παραδείγματα το πομπώδες νέο Εθνικό Θέατρο, το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ύψους 30 μέτρων, το επίσης υψηλό μνημείο του πατέρα του, Φιλίππου του Β', και τη Φιλαρμονική, που είναι όμως ακόμη υπό

Κάτοικοι του Βόλου έδειραν τον… μπόγια του Αχιλλέα Μπέου -Βγήκε να μαζέψει τα αδέσποτα και τον πήραν στο κυνήγι (φωτο & βίντεο)

Χαμός έγινε στον Βόλο το απόγευμα της Κυριακής, όταν φιλόζωοι πολίτες επιτέθηκαν στον μπόγια που είχε βγάλει ο Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να μαζέψει και να απομακρύνει από την παραλία της πόλης τα αδέσποτα σκυλιά. Δεν πρόλαβε να περάσει πολύ ώρα και αμέσως η παραλία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μόλις οι κάτοικοι είδαν τον νέο δήμαρχο να φτάνει στο σημείο μαζί με ιδιοκτήτη επιχείρησης κατοικίδιων και εκπαιδευτή σκύλων.

Δευτέρα

Απάντηση Βορίδη στην ερώτηση της Βουλευτού Κ.Ιγγλέζη για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Κ.Υ. Αγ.Νικολάου

Γιορτή τσίουρου στον Αγ. Νικόλαο στην περιοχή Τζέσμα από την Ο.Π.Ε.Α.Ν. 26 Οκτωβρίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ο.Π.Ε.Α.Ν. ΙΤΑΜΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Π.Ε.Α.Ν. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΖΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ 26 OΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΣ 11:ΟΟ Π.Μ. ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ (ΚΟΝΟΜΚΟ) ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/10 ΣΤΗΣ 19:00 Μ.Μ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣ ΤΖΕΣΜΑ.




Γ. Μίχος Δήμαρχος Αριστοτέλη: Πολιτικά μνησίκακος ο Πάχτας

Μετακίνησε τρείς υπαλλήλους σε άλλο δήμο δυο ημέρες πριν την ορκωμοσία της νέας διοίκησης ενώ άλλα συμφωνήθηκαν.
Για «πολιτική μνησικακία» κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μίχος. Μιλώντας στην εκπομπή «Πέριξ» της Δημοτικής Τηλεόρασης και στη Βιβή Ανδρίτσου, ο κ. Μίχος κατήγγειλε ότι ο προκάτοχός του, υπέγραψε για την μετακίνηση τριών δημοτικών υπαλλήλων, στο πλαίσιο της διαδημοτικής κινητικότητας, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της θητείας του, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών. «Παρότι είχαμε επικοινωνήσει και είχαμε συμφωνήσει να μη γίνει καμία αλλαγή, καθώς θα άλλαζε σε λίγες

Χορός 3ης Λυκείου Αγ.Νικολάου 25 Οκτωβρίου ταβέρνα Κληματαριά Μεταγγίτσι


Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου στις 9:30 μ.μ.παραμονή Αγίου Δημητρίου  η 3η Λυκείου Αγίου Νικολάου σας προσκαλεί στο χορό της, στην Ταβέρνα Κληματαριά στο Μεταγγίτσι. 
΄Ενα βράδυ με live μουσική, πολύ χορό και κέφι! 
Πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και ελάτε να περάσουμε αξέχαστα!
Είσοδος: 5 ευρώ

Το προσωπικό των ΕΛΤΑ καλύπτει της ανάγκες του Νομού Χαλκιδικής, η απάντηση των ΕΛΤΑ στην Ερώτηση της Βουλευτού Ιγγλέζη Κατερίνας.


ΔΕΔΔΗΕ Το πρακτορείο της Αρναίας στην παρούσα φάση δεν καταργείται. Απάντηση στην βουλευτίνα κ. Ιγγλέζη

Στο ΣτΕ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την έκταση της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας που ξεπουλά το ΤΑΙΠΕΔ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και η Ένωση Υπαλλήλων Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων σχετικά με τη δωρεάν μεταβίβαση 915 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης και αξιοποιούμενης γης της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας Χαλκιδικής, οι οποίες έχουν ήδη παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
Αναφέροντας ότι οι επίμαχες εκτάσεις αποτελούσαν «διακαή πόθο» για επιχειρηματικά και τουριστικά συμφέροντα, τονίζουν τους «σοβαρότατους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον κατακερματισμό και την υποβάθμιση του

ΕΠΣΧ : Βαθμολογία Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Χαλκιδικής 19/10


Α΄ Ερασιτεχνική 2014 - 2015 - Σε 5 αγώνες
Πίνακας Βαθμολογίας κανονικής διάρκειας
ΓΚΟΛΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙΒΑΘΜΟΙΤΕΛΙΚΗ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟΑΓΩΝΕΣΝΙΚΕΣΙΣ/ΛΙΕΣΗΤΤΕΣΥΠΕΡΚΑΤΆΑΓΩΝΩΝΜΗΔ/ΜΩΝΒΑΘ/ΓΙΑ
1Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ550014115015
2Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ550012315015
3ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ540111312012
4"ΤΑ Μ.Κ." ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ54017112012
5ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ54018512012
6ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ530263909
7ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ530295909
8Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ5302122909
9ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ52031010606
10ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ520398606
11ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ511369404
12ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005511369404

Κόβεται η σύνταξη στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να δουλεύουν

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει δώσει εντολή, με απόφασή του, για να διενεργηθούν εκτεταμένοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι και να εντοπιστούν οι παραβάτες και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Όσοι εντοπιστούν, θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που έλαβαν ως σύνταξη, για το χρονικό διάστημα που εργάζονταν. Σύμφωνα με το νόμο, όσοι είναι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να εργάζονται εάν είναι κάτω των 55 ετών, διακόπτεται η χορήγηση της σύνταξής τους. Μόλις συμπληρωθεί το παραπάνω ηλικιακό όριο, οι συνταξιούχοι που συνεχίζουν να δουλεύουν, λαμβάνουν ως σύνταξη ποσό που αντιστοιχεί σε 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη μέχρι το ποσό των 991,20 ευρώ.

Παρελθόν το 8ωρο για έναν στους τρεις μισθωτούς

Ένας στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχει «ξεχάσει» το παραδοσιακό οκτάωρο και δουλεύει είτε με μερική είτε με εκ περιτροπής απασχόληση. Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν λίγες ώρες κάθε μέρα ή μερικές ημέρες την εβδομάδα (κυρίως τριήμερα) με αποτέλεσμα την καθίζηση των αποδοχών τους.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, περισσότεροι από 850.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ «παρελθόν» για τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών αποτελούν οι κλαδικές συμβάσεις. 

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οι συγκρούσεις, οι απειλές, οι κίνδυνοι, οι πιθανές λύσεις

Σκληρό μπρα ντε φερ με μπλόφες, απειλές και εκβιασμούς παίζεται αυτές τις μέρες μεταξύ της Αττικό Μετρό και της αναδόχου κοινοπραξίας (ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - Seli - Ansaldobreda) η οποία κατασκευάζει το μετρό Θεσσαλονίκης.
 Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: από τη συνέχιση της κατασκευής του έργου σε νέα βάση, με νέο προϋπολογισμό και καινούργια χρονοδιαγράμματα, έως την επανδημοπράτησή του, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται σε χρήμα και χρόνο.