powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ 2015 στην Κωνσταντινούπολη

Για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ 2015 η οποία διεξήχθη από 22 έως 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες τουριστικές εκθέσεις  του κόσμου και τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού ΙΤΕ (International Tourist Exhibitions), και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της τουριστικής
βιομηχανίας της Ν.Α. Ευρώπης, που συγκεντρώνει πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες από διάφορες χώρες και πάνω από 100.000 επισκέπτες. 
Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Αριστοτέλη στην έκθεση ήταν η προβολή της περιοχής της Β.Α. Χαλκιδικής και η γνωριμία των ξένων εμπορικών επισκεπτών και των τουριστών, με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της καθώς και τα πανέμορφα τοπία και τις ειδυλλιακές παραλίες του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερό σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και  της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου, τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής μας και τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό  με προοπτική επαγγελματικές συμφωνίες και συνεργασίες.
Το Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Βαλσαμής, Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ, ο οποίος εκτός των άλλων επαφών που είχε, συναντήθηκε και με αντίστοιχους ομολόγους του σε θέματα Τουρισμού από Δήμους της Τουρκίας και της Ελλάδας.
ο Δήμος Αριστοτέλη με τη συμμετοχή του σε αυτού του είδους τις εκθέσεις επιδιώκει την εξωστρέφεια, τη δυναμική παρουσία της περιοχής και την ουσιαστική διείσδυσή της στην τουριστική βιομηχανία καθώς και τη συστηματική προβολή της τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Επόμενος σταθμός της παρουσίας του Δήμου είναι η Τουριστική Έκθεση «ITTFA 15» 19 – 22 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι της Σερβίας.


Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων

Δήμου Αριστοτέλη