powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής του ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ για το έτος 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 22/2014 πρακτικό συνεδρίασηςτου Δημοτικού Συμβουλίου  Απόφαση εδώ
Για την υλοποίηση των δράσεων   που αφορούν την τουριστική προβολή και διαφήμιση της χώρας ή περιοχών αυτής στο εσωτερικό και εξωτερικό προγραμμάτων και ενεργειών απαιτείται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης” (νυν. Υπ.Τ).
 Οι ενέργειες για την τουριστική προβολή του δήμου Αριστοτέλη που μπορούν να υλοποιηθούν στο έτος 2015 είναι :
Δράσεις προώθησης:
Συμμετοχή σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών
Δημιουργία ολοκληρωμένου έντυπου και ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού, που θα περιλαμβάνει εκτός των καταλυμάτων όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά κα τους χώρους
αναψυχής των περιηγητών.
Καταγραφή των ετήσιων εκδηλώσεων και τοπικών εορτών σε όλα τα χωριά του δήμου, ώστε να προωθούνται στους τουρίστες που επισκέπτονται τον  τόπο μας.

Δημιουργία διαφημιστικών spots με τα πολιτιστικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες, τον ορεινό όγκο, τα νησιώτικα συμπλέγματα, αλλά και τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού, όπως η πεζοπορία και η ποδηλασία (mountain bike) στα μονοπάτια του Αριστοτέλη, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς τουρισμού.
Τα «ταξίδια εξοικείωσης» (fam-trip inspections): Σε συνεργασία με τον Υπουργείο Τουρισμού, φορείς και οργανισμούς τουρισμού της περιοχής, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
Συνεργασία με φορείς και οργανισμούς τουρισμού και με το σύνολο των τοπικών τουριστικών φορέων για την από κοινού υλοποίηση των προωθητικών δράσεων.
Υλοποίηση του ενταγμένου έργου «Οδηγός Πόλης Δήμου»-Δράσεις για smartphones, tablets και ipad.
Δημιουργία booking site του δήμου ή link σε booking site της περιοχής.
Δημιουργία θεματικών spot τουριστικής προβολής για το κανάλι του Δήμου και για την προβολή τους σε ελληνικά και διεθνή κανάλια βάσει ανταποδοτικών συμφωνιών.
Προγράμματα επαγγελματικών συναντήσεων, Road Shows, Press Trips (δημοσιογραφικά ταξίδια) και Fam Trips (ταξίδια εξοικείωσης) σε συνεργασία με οργανισμούς και φορείς τουρισμού.
Οργανωμένες προσεγγίσεις με εξειδικευμένες προσφορές σε ειδικά target groups (ΚΑΠΗ, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ) σε συνδυασμό και με την ανάδειξη υποδομών συνεδριακού τουρισμού.
Προετοιμασία και συνεργασία με την Unesco για την ανακήρυξη του 2016 ως έτος Αριστοτέλη με αφορμή τη συμπλήρωση 2400 χρόνων από τη γέννησή του.
 Δράσεις διασύνδεσης με άλλους παραγωγικούς τομείς
  Προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων τόσο στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής του Δήμου όσο και σε εκθέσεις και εκδηλώσεις των χωριών του Δήμου.
Δημιουργία ειδικών αναμνηστικών τοπικών προϊόντων στο οποία θα προβάλλεται το μήνυμα και το λογότυπο του προορισμού. Τα εν λόγω τοπικά προϊόντα (όπως γλυκίσματα, ποτά, ελαιόλαδο, τοπικά εδέσματα, υφαντά κα) θα δίνονται δωρεάν σε τουριστικούς πράκτορες και οργανισμούς, με σκοπό ταυτιστεί ο προορισμός με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα.
Δρομολόγηση σε συνεργασία με το Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής, φορείς και οργανισμούς τουρισμού της περιοχής, ειδικού φορέα πιστοποίησης καταλυμάτων, όλων των διαβαθμίσεων. Αναβάθμιση του κριτηρίου πιστοποίησης που αφορά στη χρήση τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων

Δράσεις δημιουργίας υποδομών

Δημιουργία χώρου υποδοχής για γυναικείο θρησκευτικό τουρισμό σε συνεργασία με την Ιερά Επιστασία και αξιοποιώντας τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Δημιουργία Γραφείου Τουρισμού του Δήμου, με την διαρκή απασχόληση συνεργάτη του δήμου, που θα ασχολείται με όλα τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό στο δήμο.
Έναρξη των ενεργειών χωροθέτησης καταδυτικών πάρκων στον τεχνητό ύφαλο της Ιερισσού και στην περιοχή της Αμμουλιανής.
Μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των επιχειρήσεων της ΑΞΤΑΔΑ
Έναρξη για τη χωροθέτηση πεζόδρομου και ασφαλούς διέλευσης αθλούμενων και περιπατητών, μεταξύ της Ουρανούπολης και του λιμένα της Τρυπητής.
Συνεργασία της αποκεντρωμένης διοίκησης της περιφέρειας και των παραπάνω φορέων τουρισμού για τη χάραξη των «μονοπατιών του Αριστοτέλη» και όλων των περιοχών του Δήμου σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος», Αξιοποίηση εκπονηθείσας μελέτης αναφορικά με τις οικοτουριστικές διαδρομές.
'Έλεγχος και συμπλήρωση πινακίδων τοπωνυμιών και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλο τον Δήμο και βελτίωση της σήμανσης σε όλες τις περιοχές. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δούμε το θέμα των πινακίδων για τις σημαντικότερες κατευθύνσεις του Δήμου.
Ένταση των προσπαθειών για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού και παρουσία αστυνομικών στη νήσο της Αμμουλιανής.
Ανάδειξη προσκυνηματικού τουρισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού-Αξιοποίηση του Προσκυνηματικού Οδηγού του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. π. Χρυσόστομου Μαϊδώνη για τα εξωκλήσια και τις
θρησκευτικές γιορτές του δήμου.
Διερεύνηση δυνατοτήτων δημιουργίας ενδοδημοτικής συγκοινωνίας σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Επαφή με το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής για σύνδεσή του με το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Τουριστική ανάδειξη των ορεινών χωριών της βόρειας Χαλκιδικής, με την «ένωση» τους με τα ξενοδοχεία και τα παραθαλάσσια χωριά του Δήμου, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και ενεργειών σε συνεργασία με τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και συλλόγους. 
Δράσεις ανάδειξης των μοναδικών αρχαιολογικών τόπων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς.
Αναβίωση των «Αριστοτέλειων» δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Εκδηλώσεις με διεθνή εμβέλεια και κεντρικό άξονα αναφοράς το έργο του Αριστοτέλη.
Δρομολόγηση σε συνεργασία με το τμήμα επιχειρηματικού σχεδιασμού του δήμου και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Πολιτών Χαλκιδικής, καταγραφής των επιχειρήσεων τουρισμού και των τουριστικών υποδομών του δήμου, σε όλα    τα χωριά
Δράσεις διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου σε όλο το δυνατό χρονικό εύρος του έτους προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών δραστηριοτήτων.
Δημιουργία, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Τουριστικών Περιπτέρων
( Info Kiosk) σε κεντρικούς παραλιακούς και κοινόχρηστους χώρους του
Δήμου.

Επανακαθορισμός της σχέσης του Δήμου με την Ιερά Επιστασία του Αγίου
Όρους για κάθε συνεργασία, αποδεκτή από τις δύο πλευρές.
Αναβάθμιση και ανάδειξη της ιστοσελίδας και των social media του δήμου
και προώθησή τους για προσέλκυση νέων επισκεπτών, κυρίως εξωτερικού, με
εξειδικευμένα εργαλεία όπως το Search Engine Optimization (SEO), το
Google και τα Social Media.
Επέκταση του θεσμού «Γαλάζιες Σημαία», όπου είναι εφικτό: Δημιουργία
ομάδας παρακολούθησης και υλοποίησης των προϋποθέσεων που ζητούνται
για την διατήρηση και την αύξηση των γαλάζιων σημαιών στις παραλίες του
Δήμου σε συνεργασία με την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης
Τουριστικών Ακινήτων.
Πάταξη της παραξενοδοχείας και του παράνομου camping.
Ανάπτυξη προγραμμάτων εθελοντισμού, με αξιοποίηση επιστημονικού και
φοιτητικού δυναμικού του Δήμου, ενεργών πολιτών και μαθητών.

Δράσεις εκπαίδευσης και πιστοποίησης επιχειρήσεων και υπηρεσιών
Έναρξη των ενεργειών για την πιστοποίηση των καταλυμάτων και την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων. Η πολιτική έντασης ποιότητας, εξυπηρετείται άμεσα με τη χρήση ενός Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας που θα αποβλέπει στην διασύνδεση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης με τις υπηρεσίες «εμπειρίας» που προσφέρει ο τουρισμός.
Διερεύνηση δυνατοτήτων για αδελφοποιήσεις με πόλεις της Ευρώπης , της
Ασίας και της Αμερικής, για άνοιγμα νέων αγορών τουρισμού και την
συμμετοχή σε δίκτυα πόλεων.
Έναρξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των επαγγελματιών
τουρισμού, αλλά και ημερίδες επιμόρφωσης κατά ειδικότητα, με την απονομή
στους συμμετέχοντες ειδικής πιστοποίησης.
Διαρκής ενημέρωση στους επιχειρηματίες για αξιοποίηση ευρωπαϊκών
κονδυλίων, εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών
προγραμμάτων

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 
1.-Δημιουργία εντύπων παρουσίασης & προβολής του τουριστικού προϊόντος του
Δήμου Αριστοτέλη. 
Δημιουργία πολύγλωσσων θεματικών εντύπων ενημερωτικού υλικού που θα αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν του Δήμου και το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα αυτού.
Τα έντυπα θα διακρίνονται από ομοιομορφία, έτσι ώστε να δημιουργήσουν branding, να είναι δηλ. αναγνωρίσιμα (με το πέρασμα του χρόνου) από κάθε δυνητικόεπισκέπτη.
Προϋπολογισμός: 10.000,00€
Πηγή Χρηματοδότησης: Δήμος Αριστοτέλη - ιδία έσοδα

2.- Δημιουργία και προβολή οπτικοακουστικού υλικού τουριστικής προβολής
του Δήμου Αριστοτέλη
Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο θα παρουσιάζει και θα προβάλλει
στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα (social media) τα σημαντικότερα σημεία
τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Αριστοτέλη, προωθώντας παράλληλα
εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Προϋπολογισμός: 5.000 ΕΥΡΩ
Πηγή χρηματοδότησης: Δήμος Αριστοτέλη- ιδία έσοδα

3.- Συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη σε τουριστικές εκθέσεις, στο εσωτερικό
και στο εξωτερικό
Συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη σε εκθέσεις τουρισμού τόσο στο εσωτερικό όσο
και στο εξωτερικό, το έτος 2015, με στόχο την προώθηση και την πώληση του
τουριστικού προϊόντος του Δήμου, σε συνεργασία με Οργανισμούς και φορείς
τουρισμού.
Προϋπολογισμός: 15.0000 ΕΥΡΩ
Πηγή χρηματοδότησης: Δήμος Αριστοτέλη- ιδία έσοδα

4.- Λοιπές διαφημιστικές ενέργειες
Πραγματοποίηση διαφημιστικών ενεργειών για την προώθηση και προβολή των
τουριστικών πόρων του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και την προσέλκυση επισκεπτών.
Οι ενέργειες αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Αριστοτέλη.
Προϋπολογισμός: 20.000 ΕΥΡΩ
Πηγή χρηματοδότησης: Δήμος Αριστοτέλη-ιδία έσοδα
ΣΥΝΟΛΟ 50.000 ΕΥΡΩ

Η παρούσα έλαβε αύξοντα αριθμό 312/2014.

Αφού συντάχθηκε αυτό το πρακτικό υπογράφεται ως εξής.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΟΥΜΠΑΣ
Ακολουθούν υπογραφές
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΟΥΜΠΑΣ