powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ποινές φυλάκισης σε 85 κατηγορούμενους, μέλη κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, που χορηγούσε διπλώματα οδήγησης χωρίς... εξετάσεις!


Ποινές φυλάκισης έως και έξι ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 85 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους υπάλληλοι της διεύθυνσης συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, που παραπέμφθηκαν σε δίκη για υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.
Την υπόθεση έφερε στο «φως» η υποδιεύθυνση Εσωτερικών
Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από έρευνα που προηγήθηκε σε δεκάδες διπλώματα τα οποία είχαν εκδοθεί τη 2ετία 2009-2010 από την διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Όπως διαπιστώθηκε, περισσότερα από 80 διπλώματα οδήγησης ήταν «μαϊμού» και δόθηκαν στους υποψήφιους οδηγούς χωρίς αυτοί να πάρουν μέρος στις εξετάσεις. Πολλοί εκ των υποψηφίων ήταν αλλοδαποί, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, πλήρωσαν κατά περίπτωση από 200 έως και 3.300 ευρώ για να τα αποκτήσουν.
Τρεις εκ των κατηγορουμένων, στους οποίους επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή (6 έτη) ήταν κατά το επίμαχο διάστημα υπάλληλοι στην διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές τους προς 5 ευρώ την ημέρα.
Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, μεταξύ αυτών ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι σχολών οδήγησης, αλλά και υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες έως 3 χρόνια, με 3ετή αναστολή.
Σε αντίθεση με τους παραπάνω, που μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι, το Πλημμελειοδικείο αθώωσε τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και δύο γιατρούς.

www.seleo.gr

ΑΠΕ-ΜΠΕ