powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιοποίηση του ακινήτου του Αη-Γιάννη στο Δήμο Σιθωνίας.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (16ΑΑΠ/22-1-2015) το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιοποίηση του ακινήτου του Αη-Γιάννη στο Δήμο Σιθωνίας, 3 μέρες πρίν τις εκλογές ( το ΦΕΚ εδώ)
Βέβαια από ....Δευτέρα μάλλον θα υπάρχει άλλη  κυβέρνηση , και  ο Γιώργος Σταθάκης οικονομικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το   πλήρες "ξεψάχνισμα" όλων των αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ
  Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι διεκδικήσαμε, εργαστήκαμε και υποστηρίξαμε από την αρχή τη σοβαρή αξιοποίηση του ακινήτου στον Αη- Γιάννη της Σιθωνίας.  Εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης, είμαστε βέβαιοι ότι θα τύχει μεγαλύτερης προβολής και αναβάθμισης το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας».
Τι προβλέπεται.


Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου «Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας» στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Νικήτης του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής
συνολική επιφανεία  (267.355 τ.μ.)
α. Ζώνη Ι: Περιοχή τουρισμού – αναψυχής:
αα) Στη ζώνη αυτή, επιφανείας 64.802 τ.μ., η οποία  προορίζεται να λειτουργήσει ως περιοχή τουρισμούαναψυχής κατά την έννοια της περιπτώσεως 1 της
παραγράφου Β του άρθρου 11 του Ν. 3986/2011, όπως ισχύει, επιτρέπονται οι ακόλουθες χρήσεις: τουριστικά καταλύματα, ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, κατοικία, εμπορικά καταστήματα και καταστήματα παροχής υπηρεσιών, κοινωνική πρόνοια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, περίθαλψη, χώροι συνάθροισης κοινού, εστίαση, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης−αναψυχής, στάθμευση (κτίρια − γήπεδα), ελικοδρόμια, καθώς και οι αναγκαίες εγκαταστάσεις  τεχνικής υποδομής για την εξυπηρέτηση των πιο πάνω  χρήσεων (αφαλάτωσης, φωτοβολταϊκών, βιολογικού καθαρισμού κ.λπ.). 
αβ) Μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 0,2 στο σύνολο της δομήσιμης εκτάσεως της πιο πάνω ζώνης. 
αγ) Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 20% στο σύνολο της εκτάσεως της πιο πάνω ζώνης. 
αδ) Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 10,75 μέτρα.
αε) Απαγορεύεται η ανέγερση κτιρίων, εγκαταστάσεων και περιτοιχισμάτων και γενικά η δόμηση μέσα στην έκταση που περικλείεται από τις οριογραμμές ρεμάτων και σε κάθε περίπτωση σε απόσταση μικρότερη των 20\ μέτρων από τον άξονα της κοίτης αυτών.
αστ) Στην πιο πάνω ζώνη επιτρέπεται, σύμφωνα με τους ορισμούς της παραγράφου 9α του άρθρου 12 του Ν. 3986/2011, όπως αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 39 του Ν. 4179/2013, και του άρθρου 14Α του Ν. 3986/2011, όπως αυτό προστέθηκε με την παράγραφο\ 8 του άρθρου τρίτου του Ν. 4092/2012, η δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης, ύστερα από σύνταξη σχετικής ακτομηχανικής μελέτης και εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εγκατάστασης  καθώς και σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών και οργάνων του Υπουργείου
Πολιτισμού και Αθλητισμού.
β. Ζώνη ΙΙ: Περιοχή τουριστικού−παραθεριστικού χωριού:
βα) Στη ζώνη αυτή, επιφανείας 125.060 τ.μ., επιτρέπονται οι χρήσεις της περιπτώσεως 4Α της παραγράφου Β του άρθρου 11 του Ν. 3986/2011, πλην των εγκαταστάσεων γκολφ. 
ββ) Μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 0,2 στο σύνολο της δομήσιμης εκτάσεως της πιο πάνω ζώνης.
βγ) Ελάχιστη επιφάνεια οικοπέδων που θα δημιουργηθούν μετά την πολεοδόμηση: χίλια (1.000) τ.μ. 
βδ) Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ανά οικόπεδο: 40% στο σύνολο της εκτάσεως εκάστου οικοπέδου. 
βε) Μέγιστο ύψος κτιρίων: 7,50 μέτρα.
βστ) Δεν επιτρέπεται η κατασκευή πιλοτής. 
βζ) Οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι που θα
δημιουργηθούν μετά την πολεοδόμηση του παραθεριστικού τουριστικού χωριού πρέπει να ανέρχονται σε 50% τουλάχιστον της προς πολεοδόμηση έκτασης. Ποσοστό 25% τουλάχιστον των κοινόχρηστων χώρων θα διατεθεί για χώρους πρασίνου.
γ) Ζώνη ΙΙΙ: Περιοχή ήπιας αναψυχής:
γα) Στην περιοχή αυτή, επιφανείας 50.952 τ.μ., απαγορεύεται\ η δόμηση και επιτρέπονται μόνο δραστηριότητες και λειτουργίες ήπιας αναψυχής που εξυπηρετούν την πρόσβαση και παραμονή στη θάλασσα και την αναψυχή του κοινού και οι οποίες δεν αλλοιώνουν τη φυσική μορφολογία της περιοχής.
γβ) Ειδικότερα, επιτρέπεται, κατά τους ορισμούς της κείμενης αρχαιολογικής νομοθεσίας, η τοποθέτηση προσωρινών κατασκευών που εξυπηρετούν την ήπια αναψυχή του κοινού, όπως λουτρικών εγκαταστάσεων, αποδυτηρίων, συγκροτημάτων υγιεινής, εγκαταστάσεων εστίασης και υπαίθριων αθλοπαιδιών.
3. Στο σύνολο των δασικών εκτάσεων που περιλαμβάνονται στο ακίνητο (26.541 τ.μ.) απαγορεύεται η δόμηση. Στις εκτάσεις αυτές, επιτρέπονται μόνο επιφανειακές
διαμορφώσεις για λόγους αναψυχής, σύμφωνα με τις διατάξεις
της δασικής νομοθεσίας. 


Άρθρο 3
Κατευθύνσεις και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και σύστημα περιβαλλοντικής
παρακολούθησης
1. Εγκρίνεται η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) «Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας» η μελέτη εδώ