powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Παγώνουν προεκλογικά οι προσλήψεις στο Δημόσιο

Κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύεται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού στο Δημόσιο.
Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογώνδιακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής.

Όπως επισημαίνεται από το ΑΣΕΠ, η απαγόρευση επιβάλλεται από τη νομοθεσία και εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις, αλλά και όλες τις σχετικές
προπαρασκευαστικές πράξεις ή και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας διορισμού ή πρόσληψης.
Αυτό σημαίνει ότι δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού, ούτε πράξεις διορισμού. Δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για
πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου και δεν υπογράφονται πράξεις διορισμού.
Οι διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.
Κατά συνέπεια, κατόπιν της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών (Π.Δ. 173/2014, ΦΕΚ 277/Α/31.12.2014), από την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει (κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος) από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ που εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση.

Οι φορείς των οποίων οι διαδικασίες πρόσληψης εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και ελέγχονται από το ΑΣΕΠ οφείλουν να προσαρμόσουν τις σχετικές ενέργειές τους σύμφωνα με τα ανωτέρω.