powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε ιδιώτες τα μαγειρεία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

@sn.Αν γίνει το ατύχημα στης εκλογές , έτσι είπε ο Σαμαράς αλλά εννοούσε τον εαυτό του, έστω και αν υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες, το ίδιο θα συμβεί και στο Γ.Ν.Χαλκιδικής.  Και η νέα πτέρυγα που κατασκευάστηκε και εξοπλισθηκε αλλα δεν λειτουργεί, με χρήματα του Δημοσίου, θα πάει σε ιδιώτη κολλητό, και πολλά τμήματα της Iατρικής αλλά και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας θα ανατεθούν σε εταιρείες,  με εργαζόμενους διπλοβάρδιας και μισθό 400 ευρώ.
Γι αυτό εκεί στο Νοσοκομείο η επιλογή για τις εκλογές είναι δική σας ευθύνη.
Στο τελευταίο δ.σ. της Διοίκησης, αποφασίστηκε η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την οριστική παραχώρηση των μαγειρείων σε ιδιώτες.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του
ΑΧΕΠΑ σε δελτίου Τύπου στο τελευταίο δ.σ. της διοίκησης αποφασίστηκε η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την οριστική παραχώρηση των μαγειρείων σε ιδιώτες.
Να σημειωθεί πως ήταν πρόσφατη η συνταξιοδότηση – αποχώρηση, πάντα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων των ανθρώπων που δούλευαν στα μαγειρεία τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα γίνεται αναφορά και σε κατάργηση οργανικών θέσεων των ανθρώπων που δουλεύουν σ’αυτά..
Αναλυτικά όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων:
“Σαν Σωματείο, έχουμε υποχρέωση να υπερασπίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου μας. Έχουμε επίσης υποχρέωση να ελέγχουμε την διοίκηση για ενέργειες (προμήθειες, εργολαβίες κλπ.) που βλάπτουν το δημόσιο (δηλ. το δικό μας) συμφέρον.
Στο τελευταίο δ.σ. της Διοίκησης, αποφασίστηκε η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την οριστική παραχώρηση των μαγειρείων σε ιδιώτες.
Πρόφαση ήταν η συνταξιοδότηση-αποχώρηση συναδέλφων από τα μαγειρεία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν έχουμε κάποιο στοιχείο ότι η διοίκηση πραγματικά προσπάθησε για την αναπλήρωση αυτών των θέσεων.
Οι οργανικές θέσεις των εναπομεινάντων εργαζόμενων στα μαγειρεία θα καταργηθούν. Για την οικονομική σκοπιμότητα της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας δεν προσφέρθηκε επαρκής τεκμηρίωση, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι οι ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες στα Νοσοκομεία κοστίζουν πολύ περισσότερο αυτών που προσφερότανε με μόνιμο (και με στοιχειώδη δικαιώματα) προσωπικό.
Μετά την καθαριότητα, την φύλαξη, την σίτιση, τα πλυντήρια, τα μαγειρεία τι ακολουθεί;
Η Διοίκηση έχει φανερώσει τα σχέδιά της: η Τεχνική Υπηρεσία, Διοικητικές Υπηρεσίες, τα Εργαστήρια και στο τέλος ακόμη και η Νοσηλευτική Υπηρεσία…”.
Συντάκτης: