powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

ΠΟΕ ΟΤΑ: Αποφάσισε απεργία - αποχή στις εκλογές

Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία –αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες, έλαβαν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της σήμερα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, μετά και την συνάντηση που είχε χθες με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών  Μιχάλη Θεοχαρίδη, αποφάσισε την Απεργία-Αποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών της 25ης
Ιανουαρίου 2015.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους αιτία είναι «ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άρνησή της να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014». Μάλιστα επισημαίνουν ότι σε ορισμένους Δήμους οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει την εκλογική αποζημίωση ούτε και για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Επιπλέον επισημαίνουν ότι, αρκετοί εργαζόμενοι στους δήμους δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και να μην αποδίδονται στους Ο.Τ.Α. για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με έγγραφα της προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που φέρει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 2014 τους καλούσε να δώσουν λύση στο πρόβλημα και τους προειδοποιούσε πως η τακτική αυτή αποθαρρύνει και τους τελευταίους εργαζόμενους να θέλουν να απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία που θα προέκυπτε.
Τέλος στην ανακοίνωση τονίζουν ότι «η εκλογική αποζημίωση που είχε ορισθεί για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν στα 223,00 ευρώ μικτά, όταν η εκλογική αποζημίωση για το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν από 2.850,00 ευρώ έως και 3.350 ευρώ, για προσωπικό των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων 2.500,00 ευρώ, για το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 500,00 ευρώ και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων 450,00 ευρώ».