powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Γ. Πανούσης: Αποδέσμευση 500 αστυνομικών που φρουρούν πολιτικά πρόσωπα.

Μετά από έλεγχο στη φρουρά 750 πολιτικών προσώπων, αποδεσμεύθηκαν 500 αστυνομικοί, καθώς και 79 από τα 80 αυτοκίνητα φύλαξης, επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Την επέμενη εβδομάδα άλλοι 500 μετά  από έλεγχο.
 Ο υπουργός έκανε λόγο για εκσυγχρονισμός και αλλαγή ρόλου του, ώστε "να πάμε σε νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ
αστυνομίας και κοινωνίας".
Αναφερόμενος στις ομάδες της ΕΛΑΣ, ο κ. Πανούσης είπε πως θα υπόκεινται σε έλεγχο, δεν είναι λύση η κατάργησή τους, ενώ για το ζήτημα των Εξαρχείων τόνισε πως τα πρώτα βήματα έγιναν, έφυγαν οι κλούβες από την περιοχή, ωστόσο αν υπάρχει περιστατικό όπως το πρόσφατο τροχαίο ή μία ληστεία, η αστυνομία θα μπαίνει, όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Ανέφερε πως ζήτησε να μιλήσει με την κατάληψη του ΒΟΞ, μα εκείνοι δεν θέλησαν, και υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να υπάρξει ισορροπία στην περιοχή.
Τέλος, ο Γιάννης Πανούσης επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας Δικαστικής Αστυνομίας, λέγοντας πως είναι ένα θέμα που θα το δουν από κοινού με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Το υπουργείο δικαιοσύνης θα έχει την δική του αστυνομία.