powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ: Η πρώτη βδομάδα της κυβέρνησης, αναταράσσει τα δεδομένα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Με αυστηρό τρόπο προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση μέσω της γερμανικής τηλεόρασης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Όπως είπε, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του ξεκαθάρισε ότι αν ακολουθήσει την πορεία σύγκρουσης, ο ίδιος πιστεύει ότι θα χάσει. Ο ίδιος είπε, τον συμβούλεψε να ακολουθήσει μια πορεία συμβιβασμού. Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις συμφωνίες, αν θέλει να συνεχιστούν τα προγράμματα βοήθειας. Επιπλέον,
αναφερόμενος στην πρόθεση Τσίπρα να πάρει πίσω τις «μεταρρυθμίσεις» που ήδη έγιναν στην Ελλάδα, είπε ότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει βαθιά σύγκρουση.                                                                       
Ταυτόχρονα σε μια προειδοποιητική - διερευνητική επίσκεψη, ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Νταϊσελμπλούμ φρόντισε με τις γκριμάτσες του, να στείλει απειλητικό μήνυμα στον ίδιο τον ελληνικό λαό που παρακολουθούσε πρωτόγνωρες σκηνές. Σκηνές, που δεν είχε συνηθίσει να βλέπει από την πλέον ξενόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.                                                                                                            
Από κοντά και σε διατεταγμένη αποστολή, οι Μερκελιστές της Πορτογαλίας και Ισπανίας, ζητάνε υποταγή της χώρας μας και διακοπή κάθε συζήτησης για αναδιάρθρωση του χρέους!                                             
Ζούνε τον δικό τους εφιάλτη, που έρχεται πολύ σύντομα και λέγεται PODEMOS και Πορτογαλική Αριστερά! Είναι φανερό, πως ο τρόμος της αμφισβήτησης της τάξης πραγμάτων, που επέβαλλε ο ζουρλομανδύας του Συμφώνου Σταθερότητας και τα περίφημα μνημόνια στη χώρα μας, για πρώτη φορά εμφανίζεται στον ορίζοντα της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.
Η μάχη τώρα αρχίζει. Και αρχίζει παρά την λυσσαλέα στάση των ελληνικών μνημονιακών κομμάτων, με τους καλύτερους οιωνούς. Το πεδίο της μάχης μεταφέρεται στο χώρο της Ευρώπης και στο κυρίαρχο κέντρο της. Την Γερμανία. «Αναμοχλεύοντας» δεδομένες ισορροπίες, που θεωρούνταν αμετάβλητες μέχρι την 25/1.
Χώρες και λαοί αναθαρρεύουν. Το Γερμανικό Σύμφωνο Σταθερότητας ήδη δέχεται έντονες κριτικές από Γαλλία και Ιταλία.
Η Ελλάδα κάνει την αρχή. Η νέα ελληνική κυβέρνηση στέλνει το δικό της πρώτο ισχυρό μήνυμα. Δεν είμαστε δεδομένοι! Δεν είμαστε όπως οι προηγούμενοι! Η φωνή της Ελλάδας ακούγεται για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης.
Χωρίς να παραγνωρίζει κανένας, πως ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Θα χρειαστεί η ενεργή στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Θα χρειαστεί η συνεπής υπεράσπιση των προεκλογικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους και ανεξαρτήτως των εκβιασμών των «εταίρων» μας. Θα χρειασθεί η κυβέρνηση να κρατήσει ενεργό στη φαρέτρα της, τον οδικό χάρτη των συνεδριακών αποφάσεων του Κόμματος.                                                                                                                            
Έχει έτσι κι αλλιώς, ισχυρά όπλα για τις κρίσιμες μάχες.  Έχει πρώτα απ όλα τη νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή. Την ευρύτατη πλειοψηφία του λαού. Ακόμη και όσων, φοβισμένοι από την προεκλογική τρομοκρατία δεν την ψήφισαν.  Έχει την συμπάθεια των δεινοπαθούντων κοινωνιών της Ευρώπης. Τον θαυμασμό των υπόλοιπων, προς ένα λαό και μια κυβέρνηση που αντιστέκονται.                                                                                                                                                         
Η νέα ελληνική κυβέρνηση, ξεκινάει από ισχυρή αφετηρία στην διαδικασία διαπραγμάτευσης για την διαγραφή του εξωτερικού δημόσιου χρέους.                                                                                                   
Υλοποιώντας παράλληλα κάποιες κρίσιμες επιλογές, επείγουσας προτεραιότητας.                                                
Πρώτον: Την χωρίς ταλαντεύσεις υλοποίηση των μέτρων οικονομικής ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. Μέτρα που με το καλημέρα της παραλαβής εξήγγειλε και η εφαρμογή των οποίων θα τη δώσει ακόμα πιο ευρεία κοινωνική στήριξη.                                                                                               
Δεύτερον.Την άμεση συγκρότηση ενός δημόσιου ανεξάρτητου, πλουραλιστικού, ραδιοτηλεοπτικού φορέα και τον καλώς εννοούμενο έλεγχο, μέσα από ένα νέο δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, του σκληρού και διαπλεκόμενου τομέα των μεγάλων ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν, ως ο βασικός σύμμαχος του ευρωπαϊκού κυρίαρχου συστήματος και των πιστωτών.                                                                                                                                                          
Τρίτον και κυριότερο: Θα πάει στην διαπραγμάτευση έχοντας ως στόχο  να κερδίσει και αυτό δεν έχει προηγούμενο στην συμπεριφορά καμιάς προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης!
* Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής.