powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ανδρέας Λοβέρδος πριμοδοτούσε την αντιεκπαιδευτική του πολιτική, με πληρωμή εκατοντάδων στελεχών της εκπαίδευσης για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης».

Απίστευτο μεν, αληθινό δε! Εφυγαν σαν τους κλέφτες κάτω από τη συντριπτική λαϊκή ετυμηγορία, αλλά αποχωρώντας, στις 26 Γενάρη (!), με υπογραφή Λοβέρδου λίγες ώρες πριν παραδώσουν το υπουργείο Παιδείας, μοίρασαν τα κονδύλια για τη «βρόμικη δουλειά» της αξιολόγησης σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές Εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας«πρωτοτύπησε» ξανά, δίνοντας νέα δείγματα γραφής μία μέρα μετά τις εκλογές. Με έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015, ορίζεται η πληρωμή

εκατοντάδων στελεχών της εκπαίδευσης για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης».
Συγκεκριμένα, με τίτλο «Εγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 - Οριζόντια Πράξη», εκατοντάδες περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, προϊστάμενοι Διευθύνσεων, σχολικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να εισπράξουν χρηματικά ποσά για υπηρεσίες που προετοίμαζαν το έδαφος για την αναβίωση του επιθεωρητισμού και τον επαγγελματικό αφανισμό των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σήμερα που η αθλιότητα της αξιολόγησης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και από τους συναδέλφους και από την κοινωνία.
♦ Αναλυτικά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Χρήστου Κάτσικα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου.