powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Θέμα αποζημιώσεων έθεσε ο Ν. Κοτζιάς στον Γερμανό ομόλογό του

"Όλα τα ζητήματα που αφορούν τις επανορθώσεις περιλαμβανομένου και του κατοχικού δανείου έχουν νομικά κλείσει", δήλωσε σύμφωνα με το MEGA, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα ομόλογό του στο Βερολίνο μετά το πέρας της συνάντησής τους.
Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς είπε ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις αποτελούν "ένα θέμα των συζητήσεων".
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ
Σταϊνμάγερ, κάλεσε την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις του έχει αναλάβει στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Μιλώντας πριν από τη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, ο Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι η Γερμανία σέβεται το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, αλλά συνεχίζει να περιμένει ότι "η Ελλάδα σέβεται το γεγονός πως περιμένουμε αξιοπιστία και προσκόλληση στις δεσμεύσεις".
Από την πλευρά του ο κ. Κοτζίας δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγές, αλλά αυτό δεν πρέπει να στρέφεται κατά των συμφερόντων των Ελλήνων.
"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την πολιτική που μας έχει επιβληθεί", δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί μια πολιτική που θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η οικονομία.
Δήλωσε ότι προτιμά μια ευρωπαϊκή λύση στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά η λύση αυτή πρέπει να είναι διαφορετική από την προηγούμενη προσέγγιση.
left.gr