powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Ο Μπουτάρης εξαφάνισε το κέντρο αγώνα στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους .. και του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού .

Χωρίς καμία προειδοποίηση ο Δήμος Θεσσαλονίκης μάζεψε χθες, Τρίτη, όλα τα πράγματα στο κέντρο αγώνα των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών, του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, των καθηγητών σε διαθεσιμότητα και των εργαζομένων στην ΕΡΤ που επί 18 μήνες αγωνίζονται ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα, με καθημερινή παρουσία ενημερώνοντας τον κόσμο. Υπάλληλοι του Δήμου μετέφεραν τα πράγματα στο
Ωραιόκαστρο σε αποθήκες που ο Δήμος συλλέγει τα ογκώδη απορρίμματα.
Σύμφωνα με τον Μ.Σταθόπουλο, σχολικό φύλακα o oποίος μίλησε στο alterthess συνάδελφοι πήγαν χθες να ανοίξουν το κέντρο αγώνα και βρέθηκαν προ εκπλήξεως γιατι έλλειπαν όλα τα πράγματα. Έμαθαν ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η διοίκηση του μεγαλούργησε για ακόμη μια φορά και τα μάζεψε, χωρίς φυσικά να καταλαβαίνουν ποιον ενοχλούσε το κιόσκι και για ποιο λόγο αυτή η πρεμούρα του δήμου να προχωρήσει στην κίνηση αυτή. 
"Θα συνεχίσουμε γιατί ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός", δηλώνει ο Μ. Σταθόπουλος και καταγγέλλει την διοίκηση του δήμου ότι "λειτουργεί ως κλέφτης". 
Οι σχολικοί φύλακες εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με τους οποίους εγείρονται πολλά ερωτηματικά:
- Δεν ξέρανε σε ποιους ανήκει ?
- Δεν ξέρανε ότι είχε κατατεθεί αίτηση άδειας από την ΕΔΟΘ προς τον δήμαρχο ?
- Δεν γνωρίζανε ότι είναι εκεί κέντρο αγώνα διαθέσιμων,απολυμένων, απεργών και άλλων αγωνιζόμενων που εδώ και 10 μήνες το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον και είναι κέντρο αγώνα της διεκδίκησης, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, της περηφάνιας, της ΝΙΚΗΣ ?
- Αν γνωρίζανε γιατί δεν μας ειδοποίησαν και προτίμησαν σαν κλέφτες να το μαζέψουν ?
Και συνεχίζουν "Ας δοκιμάσουμε να απαντήσουμε ΕΜΕΙΣ με ερωτήματα.
1) Μήπως θέλανε να δώσουν εσκεμμένα την εντύπωση στον κόσμο ότι οι σχολικοί φύλακες «βολεύτηκαν» και τα μάζεψαν?
Οι σχολικοί φύλακες απέδειξαν ότι δεν είναι συντεχνία και το κέντρο αγώνα φιλοξενούσε και τους απεργούς της coca cola, το κίνημα sos Χαλκιδική, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τις καθαρίστριες.
2) Μήπως χαλάει την αισθητική του δημάρχου όπως και το πανό που είχαν κρεμάσει οι νεολαίοι στο δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για τα υψηλά ποσοστά –ρεκόρ- ανεργίας στην πόλη μας ?
3) Μήπως πήρε καμιά εντολή από την πολυεθνική για να φύγουν από εκεί οι απεργοί της coca cola συνεχίζουν με επιτυχία το μποϊκοτάζ των προϊόντων της σε αντάλλαγμα των χορηγιών της εταιρείας ?
Τελικά καταλαβαίνουμε πως αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος το τι είναι αισθητική. Δεν του χαλάει την αισθητική τα χριστουγεννιάτικα δέντρα προσφορά της coca cola αλλά του χαλάει την αισθητική ο λαός που αγωνίζεται, που αντιστέκεται, που διεκδικεί. Για εμάς τους σχολικούς φύλακες ο αγώνας συνεχίζεται ! Είναι συλλογικός και αδιάκοπος ! Όχι συντεχνιακός και πρόσκαιρος. Απαιτούμε τώρα που θα το ξαναστήσουμε να μην τολμήσει κανείς να το πειράξει!" τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι σχολικοί φύλακες.
Την παραδοχή ότι ο Δήμος απέσυρε το περίπτερο των διαμαρτυρόμενων για λόγους... αισθητικής και ευπρέπειας έκανε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4". Ο κ. Παππάς χαρακτληρισε «λαϊκισμό» την υπεράσπιση των ανθρώπων που διαμαρτύρονται, βάφτισε «τσαντίρια» το περίπτερο των κοινωνικών ομάδων.
Ανακοίνωση/ καταγγελία εξέδωσε το Σωματείο των υπαλλήλων της Κόκα Κόλα 3ε στην οποία γίνεται λόγος για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία έγινε μετά την μεγάλη παρουσία των εργαζομένων στο συγκεκριμένο σημείο και την παρουσία ξένων τηλεοπτικών σταθμών και εκπροσώπων του ξένου τύπου που ενδιαφερόταν για τον αγώνα τους και το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola  μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
"Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι η απομάκρυνση των stand  έγινε χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μας και εσπευσμένα, ενώ είναι γνωστό ότι στο συγκεκριμένο χώρο βρισκόμαστε, εδώ και πολλούς μήνες, με άλλους εργαζόμενους («Σχολικοί φύλακες», «καθαρίστριες», «εργαζόμενοι της ΕΤ3»). Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να ικανοποιήσουμε τις «αισθητικές ευαισθησίες» της δημοτικής αρχής και να τοποθετούσαμε ένα νέο καλαίσθητο, κατά την κρίση τους, stand στο χώρο.
Από τη δημοτική αρχή της πόλης μας περιμένουμε μεγαλύτερη οξυδέρκεια σε ζητήματα απασχόλησης και ανάπτυξης, εκτός εάν οι τοπικοί άρχοντες αδιαφορούν πλήρως για την «απορρόφηση» του εργοστασίου της Coca Cola κάπου στα Βαλκάνια και την  απώλεια θέσεων εργασίας" αναφέρουν οι εργαζόμενοι της Κόκα κόλα 3ε στην ανακοίνωση τους.

Να σημειωθεί ότι έχει κατατεθεί αίτημα για άδεια από τους εργαζόμενους εδώ και δύο μήνες χωρίς απάντηση από την διοίκηση του δήμου.