powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Εκδίκαση σκανδάλου Βαρδινογιάννη( ΣΕΚΑ Α.Ε.) - Μοναστηριών στην Σιθωνία. Διακοπή προσωρινά της δίκης στον Πολύγυρο από τις αντιδράσεις του ακροατηρίου (φωτο-video)

Σήμερα εκδικάσθηκε  στο δικαστήριο Πολυγύρου η εξ' αναβολής υπόθεση των διεκδικήσεων του Βαρδινογιάννη (ΣΕΚΑ Α.Ε.) και της Μονής Σίμωνος Πέτρα, 53.800 στρεμμάτων στην περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, μετά από αίτημα της Μονής και  του Δημοσίου. Από χθες υπήρχε μεγάλη κοινοποίηση της ΟΠΕΑΝ και της επιτροπής αγώνα για να μεταβούν οι κάτοικοι του Αγ. Νικολάου και Νικήτης στα Δικαστήρια Πολυγύρου, να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.
Το δικαστήριο ξεκίνησε με ασφυκτικά γεμάτη την αίθουσα και τους διαδρόμους από κατοίκους.
Πρώτα εξετάστηκε η προσφυγή της Σίμωνος Πέτρας ότι ήταν κάτοχος 30.000 στρεμμάτων στην Βουρβουρού.
Εκπρόσωπος καλόγερος της μονής ( γεννηθής 1970 ) προσπαθούσε  να αποδείξει , ότι η μονή δήθεν κατείχε την έκταση

από το 1912 αναφέροντας διάφορες ενέργειες εκ μέρους της μονής τοπογράφησης της περιοχής, έως το ξεπούλημα από την μονή Ξενοφώντος. 

Οταν ρωτήθηκε να απαντήσει από τον δικηγόρο του Δημοσίου, απο το 1912 και μετά τι καλλιέργειες ή ποιά η έμπρακτη παρουσία της μονής στην περιοχή , σε ποιό μέρος, εξαγριωμένο το ακροατήριο φώναζε, ...  πες καλόγερε την αλήθεια φιλάς και τις εικόνες , καρπούζια βάζατε... που.. ακολούθησαν και μερικές φράσεις περι δήθεν Αγ. Πατέρων, .. και το δύο γαδούρια μάλωναν (διαμάχη μονών ) σε ξένο αχυρώνα, η Πρόεδρος σταμάτησε προσωρινά τη δίκη . 
 Ακολούθησαν και έγιναν καταθέσεις υπομνημάτων των εμπλεκομένων. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε 5 μήνες.
Αισιόδοξος δήλωσε ό Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Τζίτζιος και ότι δικηγόροι του δημοσίου τον διαβεβαιώσαν ότι σύντομα το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Ο κ. Παρδάλης Πρόεδρος του Αγ. Νικολάου ευχαρίστησε την ΟΠΕΑΝ και τους κατοίκους της περιοχής. Δεν πιστεύουμε ακόμη σε τίποτα δήλωσε μέχρι το θέμα να λυθεί, επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με θηρία.

Ο κ. Σ.  Ληστής επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήλωσε ότι τα δικαστήρια είχαν και έχουν συνέχεια και η υπόθεση πρέπει να λυθεί πολιτικά πιέζοντας την νέα κυβέρνηση. Στα δικαστήρια παρευρέθηκαν Δημοτικοί σύμβουλοι Σιθωνίας , και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τόσκας Λάζαρος

ΟΠΕΑΝ - κάτοικοι (video)


Δήμαρχος Σιθωνίας 

Πρόεδρος Αγ. Νικολάου Παρδάλης video


Σ. Ληστής επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης