powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Η δική μου πόλη "Πολύγυρος: Έξι Βρύσες" 1ος Διαγωνισμός ρομποτικής (Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχ. Πολυγύρου)

Η ομάδα των μαθητών της Στ΄τάξης του 1 ου Δημοτικού Σχολέιου Πολυγύρου, με Προπονήτρια την κα Καραπυλάφη Στέλλα, εκπαιδευτικό της Πληροφορικής πήρε μέρος στον 1ο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής με
θέμα:"Η δική μου πόλη", προσεγγίζοντας τεχνολογικά με τη ρομποτική, το κατεξοχήν σήμα κατατεθέν της πόλης μας, τις "Έξι Βρύσες" και αγγίζοντας περιβαλλοντικά το θέμα της χρήσης του νερού. Στην καλλιτεχνική προσέγγιση της κατασκευής οι μαθητές καθοδηγήθηκαν από τον εκπαιδευτικό των Εικαστικών κ. Σοφιά Κωνσταντίνο.
Με την πραγματικά αξιόλογη "εργασία", κατάφερε να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, να εντυπωσιάσει συγκεντρώνοντας τα βλέμματα, τόσο των συναγωνιζόμενων, όσο και των επισκεπτών της έκθεσης -διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε σε πρώτη φάση σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στο 1ο Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερες ήταν οι αντιδράσεις όσων είχαν επισκεφτεί την πόλη μας και τις "Έξι Βρύσες", ενώ πάρα πολλοί δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν τον Πολύγυρο σύντομα, για να φωτογραφηθούν στις "πραγματικές". 
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού διοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιάκαι δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα  προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «H δική μου πόλη». 
Ευχαριστούμε πολύ τους επαγγελματίες που μας διέθεσαν τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και τους γονείς των παιδιών της ομάδας που στήριξαν με ιδιαίτερο ζήλο την προσπάθεια.