powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

105 χρόνια από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ, επέτειος χωρίς αγρότες 22-3-15 , και με 2,6 δισ. ευρώ σε βεβαιωθέντα πρόστιμα

φωτο www.onlarissa.gr

Παρουσία αρκετών επισήμων και λίγων αγροτών, για μία ακόμη χρονιά, τιμήθηκε χθές 22-3-15 στο Κιλελέρ η 105η επέτειος από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910.
Στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσε το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος σχολιάζοντας την απουσία των αγροτών, τόνισε ότι θα πρέπει
η επέτειος να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα και με την συμμετοχή αγροτών και να καταστεί επίσης αφορμή διαλόγου του Υπουργείου με τους αγρότες.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απηύθυνε κάλεσμα ώστε τα προστάγματα του Μαρίνου Αντύπα και των αγροτών να γίνουν πραγματικότητα.

Να πορευτούμε όλοι μαζί, είπε χαρακτηριστικά, σε μία πορεία ανατροπής και στον αγροτικό χώρο, για να μπορέσει επιτέλους ο χώρος αυτός να αποτελέσει το εργαλείο που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην έναρξη της προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Εξάλλου, ο κ Αποστόλου, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο το πλαίσιο συνεργατισμού που θα απαλλάξει τον κλάδο από συνεταιρισμούς-σφραγίδες και από όλες τις διαδικασίες διαφθοράς και κακοδιαχείρισης χρήματος στον αγροτικό χώρο και επίσης θα τον απαλλάξει από πρόστιμα και καταλογισμούς.

Την ως άνω δήλωση, έκανε ο υπουργός, με αφορμή το γεγονός, ότι -όπως ανέφερε- όταν ανέλαβε την ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, βρήκε δυο φακέλους στους γραφείο του με 2,6 δισ. ευρώ σε βεβαιωθέντα πρόστιμα και καταλογισμούς.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, του Ποταμιού, ο βουλευτής Λάρισας κ. Κώστας Μπαργιώτας, της Χρυσής Αυγής η βουλευτής Λάρισας κ. Δέσποινα Σβερώνη ,ο εκπρόσωπος των Νέων Αγροτών Ν. Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Μιχ. Τζιότζιος, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Διον. Φώλιος.
Οι  εκδηλώσεις μνήμης άνοιξαν με δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος και έκλεισαν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη.
Εκτός πρωτοκόλλου της εκδήλωσης, η Λαρισαία ηθοποιός κ. Αγγέλα Βαγενά, με την ιδιότητα του πολίτη και όχι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απήγγειλε στο τέλος των χαιρετισμών ποιητικά αποσπάσματα, επίκαιρα για την ημέρα.
Την ευθύνη συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Κιλελέρ.