powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία της Ελληνικής Χρυσός (27/3/2015)

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία της Ελληνικής Χρυσός είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων έγινε έπειτα από αίτημά τους, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Θεοφάνη Παπά, του Δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου και του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτριου Τζηρίτη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας  δήλωσε ότι θέση
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα των ιδιωτικών επενδύσεων είναι ξεκάθαρη: Είμαστε υπέρ όλων των ιδιωτικών επενδύσεων, αρκεί αυτές να μην πλήττουν άλλους κλάδους και δραστηριότητες και βεβαίως να μη θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση για το θέμα»
Ο Γ. Μίχος είπε ότι η θέση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου είναι δεδομένη, δηλαδή είναι αντίθετος με την επέκταση της υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές ενώ όσον αφορά τα επεισόδια χθες στην Αρναία με την πολιορκία του πρώην δημαρχέιου δήλωσε στο alterthess ότι είναι σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα καθώς τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν τον διάλογο και την δημοκρατία. Πρόσθεσε επίσης πως πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι προκειμένου να βρεθούν κοινές λύσεις.

O κ. Μίχος κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε , θέλουμε να δούμε και να μελετήσουμε πως με την παραδοσιακά υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα (Στρατώνι- Ολυμπιάδα- Στρατονίκη), θα βρεθεί αυτή η ισορροπία σε σχέση με τους ντόπιους εργαζόμενους στην περιοχή ενώ σχολίασε πως πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη τοποθέτηση από την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τις δικές τους θέσεις υποστηρίζοντας πως οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός και γενικότερα η επένδυση στις Σκουριές είναι απολύτως συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος και πρόσθεσαν πως η κυβέρνηση και ο δήμος θα τους βρει απέναντι προαναγγέλοντας νέες κινητοποιήσεις.