powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στα Μεταλλεία.Επιστολής διαμαρτυρίας για την απόρριψη του ντοκιμαντέρ "Η Παλιόστρατα των Ρεβενικίων"

Επιστολή έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας προς το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για την απόρριψη του ντοκιμαντέρ « Η Παλιόστρατα των Ρεβενικίων» του Δημήτρη Καραθανάση, από το διαγωνιστικό τμήμα και τις παράλληλες προβολές του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποστέλλει η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στα Μεταλλεία.
 ''  Ενημερωθήκαμε για την απόρριψη, χωρίς όμως να ενημερωθούμε για το  σκεπτικό ή το αιτιολογικό μιας
 τέτοιας απόφασης από την επιτροπή του Φεστιβάλ"
 Το ντοκιμαντέρ  αναδεικνύει τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Οι κάτοικοι  χωρίς προσωπικό όφελος, δίνουν και τη ζωή τους για να σώσουν τον τόπο και τη φύση από τη λεηλασία.
    Παρά την όποια αμφισβήτηση  ο αγώνας των κατοίκων, οι διώξεις  των αγωνιστών, όπως  και η καταστροφή που συντελείται στο δάσος των Σκουριών, είναι πραγματικά γεγονότα. Σε μια περίοδο που τα ΜΜΕ προβάλλουν μόνο την πλευρά της εταιρείας , ένα ντοκιμαντέρ με την καλλιτεχνική και πραγματική αξία όπως η « Παλιόστρατα των Ρεβενικίων» του Δημήτρη Καραθανάση, πιστεύουμε πως καθιστούσε την  παρουσία του στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα σπουδαία και σημαντική" 
 alterthess.gr