powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Το Βερολίνο κτίζει το νέο τείχος ντροπής και μίσους

Από εχθές η ΕΚΤ ξεκίνησε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης . Δηλαδή η ΕΚΤ ξεκίνησε να αγοράζει μηνιαίως 60 δις ευρώ κρατικά και ιδιωτικά χρεόγραφα κρατών μελών της Ε.Ε. ύψους 1,1 τρις ευρώ συνολικά.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συμπεριληφθούν Ελληνικά ομόλογα και χρεόγραφα. Με άλλα λόγια γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ενός τείχους ντροπής και μίσους.
Με λίγα λόγια η ΕΚΤ κόβει χρήμα και αναλαμβάνει χρέος Ευρωπαϊκών χωρών έναντι ρευστότητας στο τραπεζικό
σύστημα. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε την τελευταία δεκαπενταετία και από άλλες χώρες (Ιαπωνία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία) με στόχο να κινηθεί χρήμα στην πραγματική αγορά, να υπάρξει αύξηση του πληθωρισμού και του ΑΕΠ και να γυρίσει σε αναπτυξιακό πρόσημο η Ευρωζωνιακή Οικονομία
Ακούγεται θετικό το όλο εγχείρημα. Έχει μια μικρή και ιταμή λεπτομέρεια όμως. 
1ον Η Ευρωζώνη αρνήθηκε να το χρησιμοποιήσει το 2010 για την Ελλάδα. 
2ον. Σε αυτό το πρόγραμμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συμπεριληφθούν Ελληνικά ομόλογα και χρεόγραφα. Με άλλα λόγια γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ενός τείχους ντροπής και μίσους.  Εντός του τείχους θα βρίσκονται η Γερμανία και οι υπόλοιπες 17 χώρες του ευρώ και εκτός θα βρίσκεται η Ελλάδα. Η Γερμανία αποφασίζει ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός εταίρος και κατά το δοκούν θα αποφασίζει ποιος θα είναι μέσα στο τείχος και ποιος θα τιμωρείται και θα είναι έξω, έρμαιο στις διαθέσεις των αγορών. Η Ευρώπη των Λαών τελείωσε και με τη βούλα. Ζήτω η Ευρώπη της Γερμανίας. Η ανθρωποφαγική λογική της Γερμανίας βέβαια έχει τις ιστορικές της ρίζες στον αέναο αγώνα της να κυριαρχήσει στην Ευρώπη αδιαφορώντας εάν θα αιματοκυλίσει για τρίτη φορά την Ευρώπη.

Το νέο τείχος του μίσους είναι εμπνεύσεως της ηγεσίας του Γερμανικού επεκτατισμού με εκτελεστικό όργανο την διοίκηση της ΕΚΤ. Άλλωστε οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δώσουν <br />
<br />
Οι παραπάνω εκβιασμοί είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι θα επακολουθήσει από το αδηφάγο τυφλό μίσος του Γερμανικού επεκτατισμού και των εκφραστών του. Ακόμη και ο τρόπος που συμπεριφέρονται απέναντι στους Έλληνες αξιωματούχους δείχνει την ακραία ενόχλησή τους στο δικαίωμα ενός Λαού (του Ελληνικού) να ψηφίζει και να αποφασίζει Δημοκρατικά, ειδικά εάν αποφασίζει ενάντια στα όσα απαιτούσε και προσπαθούσε να επιβάλλει ο Γερμανικός επεκτατισμός.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η Γκαιμπελική τακτική που επιλέγει το Βερολίνο με το τείχος του μίσους είναι η συνέχεια της προπαγάνδας που κάνει προσπαθώντας να πείσει τους Γερμανούς πολίτες για τους κακούς Έλληνες και το πόσα λεφτά (700 ευρώ) έχει πληρώσει ο κάθε Γερμανός πολίτης για να σωθούν οι εμπέληδες  Έλληνες. 
Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική και καλό θα είναι οι Γερμανοί πολίτες να την γνωρίζουν. Πρώτα από όλα η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα από όσες έχουν δανείσει την Ελλάδα μέσω μνημονίου που έχει δανείσει τη χώρα μας μέσω μια κρατικής τράπεζας (KfW) και όχι ως κράτος. Δεύτερον: τα χρήματα που η Γερμανική προπαγάνδα αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση της Ελλάδας στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκαν για να διασώσουν τις Γερμανικές τράπεζες και κάποια Γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ήταν εκτεθειμένα σε Ελληνικά ομόλογα το 2009 αξίας περίπου 60 δις ευρώ. Επίσης μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν για να υποχρεώνεται να αγοράζει η Ελλάδα και οι Έλληνες προϊόντα Γερμανικών εταιρειών, να έχουν εργασία χιλιάδες Γερμανοί πολίτες και να αυξάνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί Γερμανών βιομηχάνων.
Αντίστοιχα ήταν τα πράγματα και για τις Γαλλικές τράπεζες. Εάν λοιπόν η Ελλάδα πτώχευε τότε τη μεγάλη ζημιά θα την πάθαιναν Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες, κατ επέκταση οι οικονομίες τους. Άρα οι Γερμανοί πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν για να σώσουν τις Γερμανικές Τράπεζες και το Γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία και όχι την Ελλάδα. Ο τρόπος που επέλεξε η Γερμανική κυβέρνηση  για να σωθούν οι Τράπεζές τους ήταν να διασώσει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να υποθηκεύσει την Ελλάδα με απώτερο σκοπό την τελική συνθηκολόγηση άνευ όρων, και την αρπαγή των ασημικών της Δημόσιας Ελληνικής περιουσίας. Με λίγα λόγια οι Γερμανοί πολίτες  δάνεισαν για να  διασώσουν τα κέρδη τους Γερμανοί και Έλληνες τραπεζίτες. Ουσιαστικά λοιπόν το πάγωμα των μισθών και οι περικοπές σε κοινωνικά αγαθά στη Γερμανία έγιναν για να αυξήσουν τον πλούτο τους Γερμανοί τραπεζίτες και βιομήχανοι και όχι για να διασωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, τα δάνεια της Ελλάδας αποπληρώνονται κανονικά και οι Γερμανοί πολίτες όχι μόνο δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ αλλά έχουν βγάλει και κέρδος από τα σχεδόν 10πλάσια τοκογλυφικά επιτόκια που έχουν δανείσει την Ελλάδα. (η Γερμανία στο πρώτο μνημόνιο δανειζόταν με 0,5% και μας δάνειζε με 4,5%). 

Υ.Γ. 1 Κανείς δεν έχει ενημερώσει τους Γερμανούς πολίτες ότι σχεδόν σε κάθε σκάνδαλο που δημοσιοποιείται και που έχει να κάνει με Ελληνικό κρατικό χρήμα, έργα δημοσίου, μίζες και διαπλοκή πίσω του βρίσκεται κατηγορούμενη μια μεγάλη Γερμανική εταιρεία. 
Υ.Γ. 2 Η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την βοήθεια της Γερμανικής κυβέρνησης για τη διαλεύκανση του τεράστιου σκανδάλου siemens. Η συγκυρία το έφερε, λίγες ημέρες μετά, η Γερμανίδα Καγκελάριος να επισκεφθεί εργοστάσιο της εταιρείας, να φορέσει της στολή εργασίας της εν λόγω εταιρείας και να φωτογραφηθεί με αυτήν, στέλνοντας ένα ακούσιο μεν λανθασμένο δε, μήνυμα στον Ελληνικό Λαό
Του Στάθη Διομήδη
www.freepen.gr