powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Στα χέρια της Κουντουρά η απόφαση της Κεφαλλογιάνη παραμονές εκλογών, για τη μαρίνα στο Ποσειδώνιο

Στα χέρια της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά βρίσκεται πλέον το ζήτημα της δημιουργίας καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Ποσειδώνιο και της παραχώρησης τμήματος της παραλίας στον Ναυτικό Όμιλο Φίλων Ανοιχτής Θαλάσσης (ΝΟΑΘ) στη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Κουντουρά θα κληθεί έως τον Ιούνιο να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης
μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΝΟΑΘ. Σημειώνεται ότι από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του τέως υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, η σύμβαση παραχώρησης πρέπει να υπογραφεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών.  
Για το θέμα η νέα υπουργός ενημερώθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο δήμο Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ο οποίος συναντήθηκε μαζί της την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Μηταφίδη, η αναπληρώτρια υπουργός «αγνοούσε την απόφαση, αφού μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά της».
«Την ενημερώσαμε για την υπουργική απόφαση, η οποία υπογράφηκε προεκλογικά και της εξηγήσαμε τις αντιρρήσεις μας. Της ζητήσαμε να μην εφαρμοστεί, να την ακυρώσει ή να αναστείλει την εφαρμογή της» τόνισε ο κ. Μηταφίδης στη Voria.gr. Η κ. Κουντουρά δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με τους αρμόδιους φορείς, δημόσια διαβούλευση.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την υπουργική απόφαση αφού έχει προκύψει θέμα στην πόλη, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι αντίθετος με τους ναυταθλητικούς ομίλους. «Υπάρχουν με την εν λόγω υπουργική απόφαση ζητήματα πρόσβασης στη θάλασσα, ενώ γίνεται και με απευθείας ανάθεση. Θα μπορούσε να είναι δημόσιο έργο» τόνισε ο κ. Μηταφίδης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «προνομιακή».
της Κάτιας Γερακαρίτου