powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Τέλος των «πρόχειρων διαγωνισμών» για τις προμήθειες του Δημοσίου. Στις προσεχείς δέκα ημέρες θα κατατεθεί η ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Το τέλος των «πρόχειρων διαγωνισμών» για τις προμήθειες του Δημοσίου και την αντικατάστασή τους από συστήματα που έχουν προβλεφθεί νομικά, αλλά δεν εφαρμόζονται, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Το νέο «στάτους», διευκρίνισε, θα αφορά ακόμη και συμβάσεις κάτω των 60.000 ευρώ.
«Αυτό το ευτράπελο των πρόχειρων διαγωνισμών θα
σταματήσει», τόνισε ο αναπληρωτής  υπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Πρόσθεσε ότι τα νέα συστήματα «θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση χρημάτων, χωρίς να μειωθούν τα υλικά και οι υπηρεσίες που θα αγοραστούν».

Ο  κ Μάρδας γνωστοποίησε ότι ερευνάται διεξοδικά ο προϋπολογισμός κάθε υπουργείου, με σκοπό να εντοπιστούν αδικαιολόγητες δαπάνες, μη μισθολογικού κόστους – και επανέλαβε: 

«Άλλωστε και η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει βγει από το αποθεματικό του προϋπολογισμού, τη βγάλαμε από μια πρώτη προσέγγιση αναδιάταξης των δαπανών, αφού λάβαμε τέσσερα κριτήρια κατά νου, που έχουν σχέση μόνο με τις καταναλωτικές δαπάνες και τις κρατικές προμήθειες των φορέων  κυβέρνησης και δήμων».

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι στις προσεχείς δέκα ημέρες θα κατατεθεί η ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο, όπως είπε, στερεί από το δημόσιο έως 1,5 δισ. ευρώ. «Ας είναι και 500 εκατομμύρια. Ας κλειδώσουμε το σύστημα και ας εισπράξουμε και 300 εκατομμύρια. Αλλά να ξέρουμε όμως ότι το σύστημα λειτουργεί, όπως πρέπει να λειτουργεί» σημείωσε.

Επίσης ο κ. Μάρδας γνωστοποίησε πως έπονται ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και του παραεμπορίου, καθώς και η ρύθμιση για τη φορολόγηση αδήλωτων κεφαλαίων που συνδέονται με «μαύρο» χρήμα.