powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Ερώτηση από το Ποτάμι, έμμεσα υπέρ των συμφερόντων της Ελληνικός Χρυσός...

'Έμμεσα" υπέρ των συμφερόντων της Ελληνικός Χρυσός , τάσσεται το Ποτάμι. Τρεις βουλευτές του κόμματος (Γιώργος Αμυράς, Χριστίνα Ταχιάου και Γρηγόρης Ψαριανός) κατέθεσαν, χθες, ερώτηση στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για το μέλλον της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στα μεταλλεία Χαλκιδικής.
Οι βουλευτές κάνουν λόγο για διχογνωμία εντός του υπουργείου, με τον υπουργό κ. Π. Λαφαζάνη να εμμένει στις

προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο της επένδυσης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κος Γιάννης Τσιρώνης, κρατά λιγότερο απόλυτη στάση, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα γίνουν ενέργειες που μπορεί να ζημιώσουν  το Δημόσιο και θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι της επένδυσης.
Μετά τις απαραίτητες... σέλφι, ο Γιώργος Αμυράς
 βρήκε χρόνο για ερώτηση στη Βουλή για τα μεταλλεία
Τα παραπάνω, αναφέρουν οι βουλευτές, προκαλούν αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στα μεταλλεία, οι οποίοι με επιστολές τους προς την Κυβέρνηση εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της εργασίας τους, ενώ μετά και από την Υπουργική Απόφαση  που υπέγραψε ο κος Λαφαζάνης στις 26.02.15 για ανάκληση της έγκρισης δόμησης του εργοστασίου, προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις.
Αναφέρονται στην επίσκεψη στην Ελλάδα του Καναδού διευθύνοντος συμβούλου της μητρικής εταιρείας «Eldorado Gold», ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση ακύρωσης της σύμβασης και κάνουν μόνο μια μικρή αναφορά στις επιπτώσεις στο περιβάλλον!
Οι τρεις βουλευτές του Ποταμιού κάνουν έκκληση στον Υπουργό να δοθούν ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις προς όλους τους φορείς και ζητούν ενημέρωση μεταξύ άλλων για τις τελικές προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το μέλλον της επένδυσης, τις επιπτώσεις σε περίπτωση ακύρωσης – οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές – καθώς και για το μέλλον συνολικά των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην χώρα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, οικονομικά οφέλη για το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργία θέσεων εργασίας