powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Απεργία με εντολή και επιχορήγηση της Ελληνικός Χρυσός

Από www.nellypsarrou.com
Την Παρασκευή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε πορεία από τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού και χαλκού της Ελληνικός Χρυσός. Άμεσα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανακοίνωσαν απεργία και κάλεσαν σε αντι-συγκέντρωση στο ίδιο σημείο. Εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τις πραγματικές και μη απεργίες στο εργοτάξιο θα δημοσιεύσουμε προσεχώς. Προς το παρόν θα αρκεστούμε
στα εξής:

- οι απεργοί πήγαν στον χώρο της αντι-συγκέντρωσης με οχήματα της εταιρείας.
- οι απεργοί πληρώθηκαν κανονικά.
- η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους που πραγματοποίησαν απεργία στήριξής της ανέλαβε να γεμίσει την περιοχή με πανό που δήθεν ανέβασαν οι μεταλλωρύχοι. 



Συγκεκριμένα, σε διάφορα χωριά γύρω από την επένδυση, όπως το Νεοχώρι, το Παλαιοχώρι, η Αρναία, τα Πυργαδίκια και άλλα, οι δρόμοι γέμισαν ανά 300 περίπου μέτρα με πανό, όπως αυτά της φωτογραφίας. Τα πανό, όπως μπορεί να δει κανείς, δεν είναι γραμμένα στο χέρι και είναι πανομοιότυπα, και αυτό επειδή έχουν φτιαχτεί από εταιρεία επιγραφών από τη Θεσσαλονίκη, που τα ανέβασε με ειδικό συνεργείο και γερανό σε ώρα ελάχιστης κυκλοφορίας προφανώς για να μην τους δουν - αλλά τους είδαν! Φυσικά, στο κεφαλοχώρι της ορεινής αυτής περιοχής, στη Μεγάλη Παναγιά, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις, το επαγγελματικό συνεργείο επιγραφών δεν επιχείρησε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι το μισό χωριό αντιδρά στην επένδυση και τα πράγματα είναι αρκετά οξυμένα, καθώς το άλλο μισό είναι εγκλωβισμένο στην υποστήριξη των εργασιών μιας και σε αρκετές οικογένειες υπάρχει κι ένας εργαζόμενος.

 
Τα πανό, με την πανομοιότυπη επαγγελματική αισθητική, προβάλλουν με χαρακτηριστικό τρόπο τα βασικά επιχειρήματα της εταιρείας.