powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Νέος πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ ο Στέργιος Πιτσιόρλας (πρόεδρος εταιρείας που αναπτύσει τουριστικές μονάδες στην Χαλκιδική) και διευθ. σύμβουλος ο Αντώνης Λεούσης,

Kύρκος - Πιτσιόρλας Φεστιβάλ του Κ.Κ.Ε. Εσ.
 στη Θεσσαλονίκη 1985
Τους Αστέριο (Στέργιο) Πιτσιόρλα και Αντώνη Λεούση προτείνει η κυβέρνηση για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου αντίστοιχα του ΤΑΙΠΕΔ.
Πρόκειται, για τον επιχειρηματία και παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού Στέργιο Πιτσιόρλα, που αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και του Αντώνη Λεούση, στελέχους με εμπειρία από το χώρο των ακινήτων, που αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. 
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, εκ των ηγετικών στελεχών της ανανεωτικής αριστεράς για πολλά χρόνια  (Λ. Κύρκο, Γ. Μπανιά και Ν. Κωνσταντόπουλο), εγκατέλειψε την πολιτική για την επιχειρηματική δράση και σήμερα εμφανίζεται ως πρόεδρος ξενοδοχειακής εταιρείας Med Sea Health και Mare Village, που αναπτύσει τουριστικές μονάδες στην περιοχή της Χαλκιδικής
Πρόκειται ( Med Sea Health) για την ανάπτυξη ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος που αναπτύσσεται σε έκταση 132 στρεμμάτων στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Προωθείται από ρωσικά κεφάλαια και είναι ύψους περί τα 100.000.000 ευρώ. Το συγκρότημα αναμένεται να λειτουργήσει το 2016. 
Στην Mare Village προβλέπεται η δημιουργία ενός παραθεριστικού χωριού που θα φιλοξενεί περί τα 400 άτομα.
Τα δύο στελέχη αντικαθιστούν τους κ.κ. Μανώλη Κονδύλη και Πασχάλη Μπουχώρη οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προ σχεδόν οκτώ μηνών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η ακρόαση από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, των δύο νέων επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις εντός της εβδομάδας καθώς την Πέμπτη λήγη η εγγυητική επιστολή του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ +0,72% για το διαγωνισμό του ιπποδρομικού στοιχήματος. Θεωρείται πιθανό να ζητηθεί από τον οργανισμό η παράταση ισχύος της εγγυητικής επιστολής για την προσφορά των 40.000.000 ευρώ που είχε καταθέσει. Σημειώνεται πως με βάση τη συμφωνία με την Κομισιόν, την 1η Απριλίου ξεκινά η διαδικασία εκκαθάρισης του ζημιογόνου ΟΔΙΕ που διαχειρίζεται σήμερα το ιπποδρομιακό στοίχημα.