powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Η Ford βάζει τέλος τα πρόστιμα για υπέρβαση ορίων ταχύτητας!

Καθημερινά, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, χιλιάδες οδηγοί υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας, με αποτέλεσμα να τους καταγράφουν οι κάμερες της Τροχαίας και να τιμωρούνται με υψηλά πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος.
Η Ford, προκειμένου να δώσει ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα, δημιούργησε ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας, που ουσιαστικά εμποδίζει τους οδηγούς να παραβιάσουν τα όρια ταχύτητας. Ονομάζεται «Intelligent Speed Limiter» και τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο νέο S-MAX που θα δούμε τους επόμενους μήνες στην αγορά.
Το σύστημα αυτό, ρυθμίζει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητα ώστε να μην ξεπερνά ο οδηγός το όριο, προστατεύοντάς τον από δυσάρεστα επακόλουθα. Μέσω μιας κάμερας που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ, ανιχνεύονται τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και όταν το όριο ταχύτητας είναι χαμηλότερο από τη μέγιστη προσδιορισμένη ταχύτητα, το ISL επιβραδύνει ανάλογα το όχημα. Όσο το όριο ταχύτητας αυξάνεται, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει μέχρι την προσδιορισμένη ταχύτητα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα το υπερβεί.
Είναι ενεργό σε ταχύτητες από 30 έως 200 χλμ./ώρα., διασφαλίζοντας την ομαλή επιβράδυνση όχι με τα φρένα, αλλά περιορίζοντας την παροχή καυσίμου στον κινητήρα. Το «Intelligent Speed Limiter» επικοινωνεί επίσης με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος προκειμένου να διατηρηθεί με ακρίβεια η κατάλληλη μέγιστη ταχύτητα όταν οι αποστάσεις μεταξύ ταμπελών ορίων ταχύτητας είναι μεγαλύτερες, για παράδειγμα σε μεγάλους επαρχιακούς δρόμους. Οι οδηγοί μπορούν προσωρινά να παρακάμψουν το σύστημα πιέζοντας σταθερά το πεντάλ του γκαζιού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
www.zougla.gr