powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Το Μάιο το 1ο Thessaloniki Science Festival

Ένα μεγάλο επιστημονικό φεστιβάλ, το 1ο Thessaloniki Science Festival, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 17 Μαΐου, με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Helexpo
- ΔΕΘ και τον Πολυχώρο WE υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας.
Συμμετέχει επίσης η Ένωση Ελλήνων Φυσικών καθώς και μεγάλος αριθμός Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Εκπαιδευτικών Οργανισμών, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Ινστιτούτων καθώς και Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
Η ΔΕΘ - Helexpo καθώς και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το Τμήμα Τουρισμού, το Τμήμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, το Europe Direct  και το Τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επιδιώκουν το φεστιβάλ να γίνει ευρέως γνωστό ώστε να καταστεί θεσμός για την πόλη και ετήσιος πόλος έλξης επισκεπτών.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πειράματα, εργαστήρια, workshops, διαδραστικές εκθέσεις, διαγωνισμούς, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και πολιτιστικά δρώμενα.
Επιστημονικοί φορείς και άνθρωποι όλων των ηλικιών και επιστημονικών background της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού καλούνται τόσο να δηλώσουν συμμετοχή στο Φεστιβάλ όσο και να έρθουν ως επισκέπτες.
Την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί η συνεργασία στο 1ο Thessaloniki Science Festival 14-17 Μαΐου  με την HELEXPO-ΔΕΘ, το Τμήμα Τουρισμού, το Τμήμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, το Europe Direct  και το Τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δ.Θ. στο πλαίσιο των  τουριστικών  δράσεων του 2015.
Κ. Γερ.