powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Ανακοίνωση του Δήμου Σιθωνίας της ημερίδας για τις καταδυτικές διαδρομές στο Δήμο 25-4-15 Athena Pallas Village.

Ο Δήμος Σιθωνίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καταδυτικές διαδρομές και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στη Σιθωνία», το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Athena Pallas Village.
Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση των καταδυτικών διαδρομών που έχουν υλοποιηθεί από το Δήμο Σιθωνίας, μιας δράσης πρωτοπόρας στην Ελλάδα. Η καινοτομία της δράσης
αυτής ήταν η δημιουργία, αποτύπωση και σήμανση καταδυτικών μονοπατιών σε τέσσερα σημεία της χερσονήσου της Σιθωνίας.
Όσοι έχουν καταδυθεί στα νερά της Σιθωνίας, γνωρίζουν ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες περιοχές κατάδυσης στην Ελλάδα αλλά και από τις καλύτερες τις Ευρώπης.

Η υφιστάμενη κατάσταση στον χώρο του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή της Σιθωνίας παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μια ιδιαίτερη δυναμική και γι΄αυτό ο Δήμος Σιθωνίας αποφάσισε να την στηρίξει περεταίρω, καθιστώντας την περιοχή καταδυτικό προορισμό.
Στο πλαίσιο της δράσης έγινε αποτύπωση των σημαντικότερων θαλάσσιων οργανισμών που μπορεί να παρατηρήσει ο δύτης, έγινε σήμανση της διαδρομής που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να μη χρειάζεται ιδιαίτερα όργανα πλοήγησης, όπως για παράδειγμα πυξίδα. Επιπλέον εξασφαλίστηκε ένα ασφαλές καταδυτικό προφίλ, μειώνοντας δραστικά τον κίνδυνο καταδυτικού ατυχήματος. Η κατάδυση επάνω σε ένα καταδυτικό μονοπάτι απευθύνεται στον αρχάριο και μέσο δύτη, πρακτικά δηλαδή για οποιονδήποτε τουρίστα, οποιασδήποτε ηλικίας.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε στη Σιθωνία και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Φέτος, στην πρότασή μας για τον τουρισμό είναι και τα καταδυτικά μονοπάτια που έχουν ολοκληρωθεί. Η Σιθωνία θα γίνει περισσότερο δημοφιλής προορισμός για καταδύσεις στο σύνολο της συνείδησης των τουριστών. 
Περισσότεροι θα επιλέξουν τη Σιθωνία ως προορισμό διακοπών, γιατί θα το συνδυάσουν και με καταδυτικές δραστηριότητες. Ο Δήμος Σιθωνίας το επόμενο διάστημα θα είναι κατά προτεραιότητα έτοιμος να μετασχηματίσει ή να επεκτείνει τα καταδυτικά μονοπάτια σε Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Καταδυτικών Πάρκων».